Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αξιωματικοί ανήκουν στη Δημοκρατία

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Οσα συνέβησαν με τη διαταγή του κλάδου προς όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της ασφάλειας συνόρων, με την οποία ζητούνταν η απελευθέρωση όλων των λαθρομεταναστών και η ελεύθερη πρόσβασή τους στην ελληνική επικράτεια, με μόνη δέσμευση για ένα επτάμηνο την καταγραφή τους, αποτελεί ζήτημα υψίστης εθνικής ασφαλείας. 
Για να γίνει κατανοητό τι συμβαίνει, αξίζει να αναφερθεί ότι ο τίτλος του εγγράφου της διαταγής -απολύτως έγκυρης και γνήσιας- ήταν «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών». Από την πλευρά των αρμόδιων υπουργών Ν. Βούτση και Γ. Πανούση δηλώθηκαν από την αρχή άγνοια και οργή. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι και από την πλευρά του Αρχηγείου η έκπληξη και η αντίδραση υπήρξαν καταλυτικές για τη συνέχεια, ζητώντας από τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς του Κλάδου Μετανάστευσης τις παραιτήσεις τους και τη διενέργεια ΕΔΕ. 

Είναι διάχυτο το κλίμα ότι η διαταγή ήταν μια σοβαρή «προβοκάτσια» σε βάρος της κυβέρνησης, Η κατηγορία αυτή σε βάρος της ηγεσίας της Ν.Δ. σχετίζεται με το γεγονός ότι η επίμαχη διαταγή απελευθέρωσης των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονης μονομερούς ακύρωσης από την ΕΛ.ΑΣ. της ευρωπαϊκής συνθήκης «Δουβλίνο 2» ήταν ότι αυτή διέρρευσε σε ελάχιστο χρόνο μετά την έκδοσή της, την Τρίτη το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, και μέσα σε 12 λεπτά υπήρξε καταγγελία για την πολιτική αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Σαμαρά. Θα πρέπει να σημειωθούν τα εξής: 

Πρώτον, για όσους γνωρίζουν τις συνήθειες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. την παραμονή των κρίσεων, αποκλείεται να εκδιδόταν μια τέτοια διαταγή υπό κανονικές συνθήκες. 

Δεύτερον, το περιεχόμενο της διαταγής έχει σχέση με διάφορες απόψεις συμβούλων, αλλά και της ίδιας προσωπικά της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών για τη Μεταναστευτική Πολιτική. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, όμως, μια μάλλον ατυχής επιλογή του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο αντικείμενο που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει παρά θα δώσει λύσεις, δεν έχει ορκιστεί ακόμα και δεν έχει αναλάβει. Αρα, η δήλωση Πανούση ότι απόφαση για τη μεταναστευτική πολιτική δεν υπάρχει είναι απολύτως ακριβής εκ των πραγμάτων και η όλη δικαιολογία για τη διαταγή έωλη. 

Τρίτον, οι επιλογές Πανούση για εκκένωση του κέντρου υποδοχής μεταναστών της Αμυγδαλέζας και οι δηλώσεις του ότι θα πιέσουμε την Ευρώπη για στήριξη, διαφορετικά θα επιτρέψουμε να περάσουν στην ευρωζώνη 500.000 μετανάστες, είχαν «στρώσει» το έδαφος για μια προβοκάτσια που θα υπηρετούσε μια τέτοια διαταγή από τον κλάδο της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει, σε κάθε περίπτωση, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι -ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον- κ. Σαμαράς συνεχίζει και σήμερα να υπηρετεί τη στρατηγική της έντασης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ορισμένα ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια αλλά και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος θέματα. Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, με την απευθείας επικοινωνία του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να αποφύγει τον υπουργό Αμυνας κ. Καμμένο, και ζητώντας του να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας για τον χειρισμό της πρόκλησης της Τουρκίας στο Αιγαίο, και στη συνέχεια με την υπεραντίδρασή του στο θέμα της παραπάνω διαταγής για τη μη κράτηση των λαθρομεταναστών, που τον καθιστά ύποπτο υποκινητή προβοκάτσιας σε βάρος της εθνικής ασφάλειας, βρίσκεται εκτεθειμένος. 

Οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπηρετούν το έθνος και τη Δημοκρατία και μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Ο άλλοτε «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», αλλά και οι απόπειρες εκτροπής κυβερνήσεων ή τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου ανήκουν στο παρελθόν. Η Ελλάδα στην παρούσα φάση χρειάζεται ενότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων για την ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, αλλά και για να είναι «θωρακισμένη», με δεδομένο τον πόλεμο με την τζιχάντ που έχει ξεκινήσει. Αν χαθεί το μέτρο, απλά θα χαθεί η χώρα…

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]