Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: "Ρίξτε με! Δεν φεύγω"

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πρόεδρος δεκαπενταμελούς ο Σαμαράς! Η ομιλία του στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

«Ρίξτε με, δεν φεύγω» είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, πιστεύοντας ότι οι αντιδράσεις θα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Στη μαραθώνια όμως συνεδρίαση, όπου μίλησαν 50 βουλευτές (από τους 76 που έχει η Ν.Δ., συν τρεις ευρωβουλευτές από τους πέντε που έχουν εκλεγεί), υπήρξε κίνημα αμφισβήτησης, καθώς περίπου οι μισοί ζήτησαν έκτακτο συνέδριο, αιφνιδιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, που είχε αντιπροτείνει Εθνική Συνδιάσκεψη για να κερδίσει χρόνο. Ο τέως πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, μια και υποστήριξε ακόμη και την επικοινωνιακή προεκλογική στρατηγική του, που οδήγησε στην ήττα με 8,5% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα άτυπο «Συμβουλευτικό Οργανο» 15 ατόμων, στο οποίο θα ηγείται ο ίδιος! Ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή. Και αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη να θέσει θέμα προέδρου, να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που τις γνωρίζετε όλοι». Την ίδια ώρα βέβαια που έκανε επίκληση του καταστατικού, ο ίδιος το παραβίαζε με το δεκαπενταμελές που ανακοίνωνε. Παράλληλα, έδειξε ότι δεν έχει καμία διάθεση να «ανοίξει» το κόμμα, ανακοινώνοντας ότι τους επικεφαλής των Γραμματειών και τους αναπληρωτές τους (βουλευτές άπαντες) θα τους ορίσει ο ίδιος!
Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που ξεκίνησε χθες στις 2 το μεσημέρι και τελείωσε τα μεσάνυχτα, στην εισήγησή του ο τ. πρωθυπουργός επιτέθηκε και σε κάποιους από τους δελφίνους λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς που υποβαθμίζουν το έργο μας ήταν υπουργοί σε καίρια πόστα τα τελευταία δυόμισι χρόνια! Παράλληλα, υπερασπίστηκε το έργο του, μια και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κάνει στρατηγικό λάθος και υποστήριξε ότι δεν έχασε αλλά οι ψηφοφόροι ψήφισαν αντιμνημονιακά! 

Η δική του «Ελιά»
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη δική του «Ελιά», λέγοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ενώ υπερασπίστηκε το ψήφισμα του ΕΛΚ, τον Κοέλιο και τον Ραχόι που είχαν επιτεθεί στην ελληνική κυβέρνηση.
Από την ομιλία του δεν έλειψαν οι γνωστές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο προέβλεψε ότι διαλύεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα πίστευε ότι θα ξεπερνούσε τον σκόπελο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μόνο που στη συνέχεια αρκετοί βουλευτές (με πρώτη την Ντόρα) πήραν το... όπλο τους, αμφισβητώντας τον, συγκεντρώνοντας «άτυπα» υπογραφές που χρειάζονται για να τεθεί θέμα ηγεσίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από τη μεριά του ο Αντώνης Σαμαράς στη δευτερολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πρόβλημα να πάει σε συνέδριο, αλλά δεν πρόκειται να κάνει δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο, γιατί σε αυτήν την περίπτωση το «εγώ» θα έμπαινε πριν από το «εμείς». Παράλληλα έκανε επίθεση στον Ν. Δένδια λέγοντας ότι τώρα κατάλαβε τι εννοούσε όταν του έλεγε να ξεκουραστεί, και μισομάζεψε τα περί αριστερής παρένθεσης λέγοντας ότι είναι λάθος όπως και η τακτική του ώριμου φρούτου. Στα προσεχώς στη Ν.Δ. για περισσότερη εσωστρέφεια την Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή, αν και το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού υποστήριξε ότι ο κύκλος αυτός έκλεισε... 

Αποχώρησαν (νωρίς νωρίς) Καραμανλής, Μεϊμαράκης
Αποχωρήσεις με νόημα. Αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξαν να μην καθίσουν στο υπόλοιπο της συνεδρίασης και στην κριτική των «γαλάζιων» βουλευτών. Ο κ. Καραμανλής είχε έρθει από νωρίς στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και συνομίλησε με αρκετά μέλη της Κ.Ο. μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία, σε αντίθεση με τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος έφτασε στον χώρο της συνεδρίασης μετά τον Αντώνη Σαμαρά. Ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. ολοκλήρωσε την ομιλία του και ενώ είχε προκαλέσει όσους θέλουν να τον αμφισβητήσουν εκείνη τη στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής έφυγε από τη μία πόρτα και σχεδόν ταυτόχρονα το ίδιο έπραττε από την απέναντι έξοδο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είχαν κατά τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Το θράσος της Μισέλ και της Σπυράκη
Βασιλικότερη του βασιλέως παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία με εμφανή δόση ειρωνείας δεν δίστασε να υπερασπιστεί τον Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και με το «να τα βάλει» με συναδέλφους της.
Κατά την ομιλία της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η βουλευτής της Β΄ Αθήνας ανέφερε: «Οποιος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία να έρθει να μας το πει. Οποιος κάνει κριτική πρέπει να κάνει και αυτοκριτική. Με τόση κριτική που ασκείται, αναρωτιέται κανείς γιατί είστε ακόμα μαζί μας. Πείτε έναν καλό λόγο» φέρεται να είπε, για να της απαντήσει ο Γιώργος Βλάχος: «Μας βρήκατε, δεν σας βρήκαμε εδώ». Και συνέχισε η κυρία Ασημακοπούλου, λέγοντας: «Ναι, αλλά τώρα είμαι και εγώ εδώ».

Λεκτικό επεισόδιο υπήρξε και ανάμεσα στον Κώστα Τζαβάρα και τη Μαρία Σπυράκη. «Δεν πρέπει να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι» είπε ο βουλευτής Ηλείας, τον οποίο διέκοψε η ευρωβουλευτής υποστηρίζοντας ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος με τιμά με τη φιλία του, μου είχε πει ότι σημασία δεν έχει τι λέει αλλά ποιος το λέει». Για να ακολουθήσει το σχόλιο του κ. Τζαβάρα: «Α, εσύ είσαι; Δεν ασχολούμαι».

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]