Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αναζήτηση... βουλευτικής ασυλίας τα τέκνα Ερντογάν

Πολιτεύονται στις εκλογές για να καλυφθούν από τα σκάνδαλα

Υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές θα είναι και τα δυο παιδιά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες. Κίνητρο τους όμως δεν θα είναι η ενίσχυση του κυβερνητικού κόμματος είτε η εισφορά τους στην πατρίδα. Θα πολιτευθούν και, φυσικά, θα εκλεγούν για να εξασφαλίσουν πολιτική ασυλία.

Τα δύο παιδιά του Τούρκου προέδρου, η Σουμεγιέ Ερντογάν και ο αδελφός της Μπιλάλ, είναι «βαθιά μπλεγμένα» στο «σκάνδαλο του Δεκεμβρίου 2013», όταν όπως αποκαλύφθηκε από μαγνητοφωνημένα τηλεφωνήματα με τον τότε πρωθυπουργό πατέρα τους διoχέτευσαν - ύστερα από εντολή του - «σε ασφαλές μέρος» χρηματικό ποσό 1 δισ. δολάρια και πλέον μετρητά τα οποία φύλασσαν σπίτι.

«Είναι πέρα από βέβαιο ότι η Σουμιγιέ και ο Μπιλάλ χρειάζονται κοινοβουλευτική κάλυψη για να αποφύγουν τις δικαστικές συνέπειες του σκανδάλου», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μπιλέντ Τεζτσαν. Όμως μια τέτοια ενέργεια «είναι εντελώς απαράδεκτη από άποψη πολιτικής ηθικής και μάλιστα όταν πρόκειται για τα παιδιά του προέδρου» της Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικιστικού κόμματος Γιουσούφ Χαλάτσογλου. «Πιστεύω ότι ο Ερντογαν θέλει να εκλεγούν βουλευτές τα δυο παιδιά του για να έχουν την ασυλία που προσφέρει η βουλή», δήλωσε ο καθηγητής Μαμούτ Ακπινάρ του Κέντρου Πολιτικών Μελετών της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική βουλή «κάλυψε πολιτικά» τον περασμένο Δεκέμβριο τους τέσσερις πρώην υπουργούς οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο «σκάνδαλο του Δεκεμβρίου». Με μόνο 40 θετικούς ψήφους η βουλή απέριψε την άρση της ασυλίας των «κατηγορουμένων» πρώην υπουργών και σήμερα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος κ.κ. Τσαγκλαγιάν, Γκιουλέρ, Μπαγκίς και Μπαϊρακτάρ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]