Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλαξε ο πολιτικός κι έβαλε την φούστα αλλιώς

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Δεν ξεκινήσαμε καλά! Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Η ελπίδα όχι απλά δεν ήρθε, αλλά πνίγηκε μέσα στους χειμάρρους νερού, λάσπης και υπόγειων διαπραγματεύσεων με συντεχνίες την ώρα που η χώρα δεν χρειάζεται ελπίδα αλλά Δικαιοσύνη.

Κάποια πράγματα έχουν περίοδο χάριτος και κάποια άλλα δεν παίρνουν παράταση ούτε δευτερόλεπτο. Η μισή Ελλάδα έχει καταστραφεί, η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της μισής Ελλάδας έχει υποστεί απίστευτες καταστροφές, Μνημεία έχουν τελειώσει διά παντός και το μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να καλύψει τις ευθύνες του ίδιου του Κράτους. Δυστυχώς, δεν είναι στην εξουσία η πρασινογαλάζια στρούγκα για να οργιστούν εναντίον τους οι πολίτες που αυτή την στιγμή έχουν να πολεμήσουν με την πραγματική τους επιβίωση και με ένα μάτσο χρέη προς το ίδιο το Κράτος που τους σκότωσε.

Τα πληρωμένα δημοσιοκαφράκια της Αθήνας έκαναν φόκους στο αν ο Βαρουφάκης φόρεσε δερμάτινη καπαρντίνα στο Σίτι του Λονδίνου και αν ο Τσακαλώτος φόρεσε το ριγέ κασκόλ κλασικά ή με κόμπο στην συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.
Ρε μας δουλεύετε; 
Περάσαμε από τους Πρεντετέρηδες στους κουλτουριάρηδες αριστεριστές λαϊφσταλίστες της δημοσιοκαφρίας;

Δεν υπήρξε ούτε ένας ρεπόρτερ να κάνει μία τυπική έρευνα για την καταστροφή.
Καμία αναζήτηση ευθύνης ούτε για τα γεφύρια που πέφτουν, ούτε για τα φράγματα Άρτας, Κοζάνης, Πηνειού, Αχελώου, Καλαμά που άνοιξαν τις πόρτες και έγινε ο χαμός.
Καμία ευθύνη για τον τρόμο που πήραν οι κάτοικοι με τις ατομικές βόμβες πάνω από τα κεφάλια τους χωρίς να έχουν καμία επίσημη σοβαρή πληροφόρηση.
Αντιθέτως, είδαμε τους εκπροσώπους, τοπικούς και εθνικούς, να στέκονται στο πλευρό της ΔΕΗ.
Αντιθέτως βρήκε ημέρα ο Λαφαζάνης να μιλήσει για τα δικαιώματα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όχι για το προμελετημένο έγκλημα της ΔΕΗ.
Τα αναχώματα του Σύριζα καλά δούλεψαν προεκλογικά δίνοντας στο ανοιχτό πουκάμισο δικαίωμα για πολιτικά τσαλίμια με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ ,αλλά τα πραγματικά αναχώματα σε κάμπους και λόγγους πήραν τον κατήφορο.

Μπορεί ο άνετος Βαρουφάκης να σου βαφτίζει το χρέος ομόλογα αλλά στην πραγματική ζωή τα χρέη του λαού προς το φονικό Κράτος συνεχίζουν να γράφουν προς τα πάνω. Να έχεις τα χρέη, τις απειλές της ΔΕΗ ότι θα σου κόψει το ρεύμα, το υποθηκευμένο πνιγμένο από λάσπη σπίτι, την ανεργία και από την άλλη να έχεις μία αριστερή παιδική χαρά που άπλωσε το χαλί της Ελπίδας σε όλη την επικράτεια να χώσει από κάτω τις ευθύνες.

Το χοντραίνετε το παιχνίδι με το χουντικό κρατικό στρατό σας βγάζοντας λάδι πρώτα εγκλήματα των προηγούμενων δοσίλογων και συνεχίζοντας το ξεπούλημα με Δούρειο Ίππο το Κράτος. 
Ποιο Κράτος, κυρία Βαλαβάνη, που αντί να καθίσεις στο σκαμνί τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ τους βγάζεις λάδι και αλλάζεις όνομα στην επιχείρηση ξεπουλήματος με όνομα Ταμείο Κρατικής Περιουσίας; 
Το ξεπουλάμε το μαγαζί αλλά για να ενισχύσουμε τον κρατισμό θα κρατάει το κράτος το 30 με 50% των μετοχών; 
Το ξαναείδαμε το παραμύθι αυτό με τον ΟΤΕ. Δημόσια περιουσία που είναι μόνο στα χαρτιά Ελληνική είναι χειρότερη από το ξεπούλημα του ΤΑΙΠΕΔ.

Δικαιοσύνη περίμενε η Ελλάδα και όχι Ελπίδα. 
Περιμέναμε ελληνική αξιοπρέπεια αλλά μας πασάρατε τον Λεωνίδα των Θερμοκιλών, Πάνο Καμμένο, που από την μια πουλάει Ελληνίλα και από την άλλη ως νέος Μέγκελε δεν δέχεται ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Λες και αποδέχθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων ότι ο Καμμένος είναι δημοκράτης! Με 4% δεν μιλάς αλλά μασάς τσίχλα, Πανούλη.

Την πρώτη σφαλιάρα ελπιδοφόρας ανάπτυξης την δεχθήκαμε από τον τσάρο της Οικονομίας από το Λονδίνο: «Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής». 
Μπράβο παλικάρι μου!
Μήπως έχεις και τα ανάλογα βαρίδια να πεις στο ελληνικό λαό τι έχει πουληθεί στην Ελλάδα και με αυτό που είπες υπέγραψες ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω; 
Έχεις τα άντερα να μιλήσεις για ό,τι έχει δοθεί; 
Και δεν μιλάμε για 15 δημόσια κτίρια. Μιλάμε για ολόκληρες περιοχές. Κασσιώπη, Σκουριές, Κνωσός, Αποπηγάδι, Ελληνικό και δεκάδες άλλα.
Μιλάμε για την εθνική κυριαρχία Τσάρε της Οικονομίας.
Που τσάρε μου, θα κάνεις αυτές τις δηλώσεις στον ελληνικό λαό;
Στο Σίτι του Λονδίνου, στον Λευκό Οίκο ή στο Ινστιτούτο Λεβί;

Αντί να ζητήσεις, κρατικοδίαιτη εξουσία, ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους εργολάβους ανά Περιφέρεια για τους δρόμους και τις γέφυρες που πήραν τον κατήφορο, κάνεις δηλώσεις ελπιδοφόρες στα τοπικά μέσα.
Τα φράγματα της ΔΕΗ κατέστρεψαν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο περιοχών και πετάτε το μπαλάκι στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Σώπα, ρε αριστερέ εξουσιαστή. Άλλος κονομάει από το νερό μέσω φραγμάτων, άλλος καταστρέφει περιουσίες μέσω φραγμάτων και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι ίδιοι οι κατεστραμμένοι!

Ξέρεις όμως, ότι αν δεν σου βγει η συνταγή των κρατικών αποζημιώσεων θα βγάλεις από το καπέλο ένα νεο σχέδιο Μάρσαλ. Εξ άλλου η Ελλάδα είναι μαθημένη από Ούντρες, τις οποίες πληρώνει μέχρι σήμερα βουλώνοντας το στόμα της για τις πολεμικές αποζημιώσεις και για μια δικαιοσύνη που περιμένει 70 ολόκληρα χρόνια.
Γι αυτό λατρεύεις την δημιουργία πολιορκητικών κριών από τα σχέδια Μάρσαλ, για την άλωση της χώρας, όπως είναι η αγαπημένη σου ΔΕΗ.
Δεν ντρέπεστε, δυστυχώς, να μη θρηνείτε για την καταστροφή, δεν ντρέπεστε να μην οργίζεστε με τους υπεύθυνους, δεν ντρέπεστε που δεν έχετε τα κότσια να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι στους ίδιους κομματικούς στρατιώτες που σας στήριξαν και φέρουν την ευθύνη, αλλά ζητάτε από τον επί 5 χρόνια κατεστραμμένο Έλληνα να κοιμηθεί στο ύποπτο στρώμα της ελπίδας πληρώνοντας ο ίδιος τα σπασμένα.

Είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους διότι έχετε ως άλλοθι των συναισθηματισμό των ιστορικών αγώνων της πραγματικής αριστεράς. 
Το θέμα χαμπουργκεροθρεμμένα Ευρωαμερικανάκια μου, δεν είναι να μην φοράς γραβάτα, αλλά να φοράς παντελόνια. 
Και από αυτή την πανάρχαια μόδα απέχετε όπως και οι προηγούμενοι έτη φωτός.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. O Μπαρουφάκης για να άφησε την θέση στο πανεπιστήμιο σημαίνει ότι τα λεφτά είναι πολλά και ότι δεν θα μας αφήσουν εύκολα να σηκώσουμε κεφάλι. Ο ενεργειακός και όχι μόνο πλούτος μας είναι ο στόχος τους. Το μόνο θετικό είναι ότι έφυγε η πρασινομπλε χουντική σσυγκυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα απελευθερωθούμε...

  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/blog-post.html
  Να αναφέρουμε, βεβαίως, ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του "βαθέως" ΠΑΣΟΚ ...Σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου στην εποχή τού "λεφτά υπάρχουν" ...Μάρτυρας υπεράσπισης του Αντρίκου Παπανδρέου στην εποχή τού "λεφτά έρχονται" για την οικογένεια ...Κουμπάρος τού Νίκου Παπανδρέου, όταν τα "λεφτά ξοδεύονταν" στην οικογένεια ...Συνεργάτης τού υπόδικου Παπαντωνίου και άρα του περιβάλλοντος του αδερφού τού Γερμανού πράκτορα Σημίτη ...Φίλος και ομοϊδεάτης τού "αριστερού" Στουρνάρα ...Απολογητής τού Μνημονίου στην αρχή - όταν αφορούσε τους Παπανδρέου - και στη συνέχεια αντιμνημονιακός - όταν αφορούσε άλλους - ...Αντιμνημονιακός μαζί με τον Γιωργάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι παθογένειες που δημιουργούνταν τόσα χρόνια, δε λύνονται άμεσα. Το πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο που εδραίωσαν οι οσφυοκάμπτες, αν επρόκειτο να λυθεί σε μια βδομάδα έπρεπε μα γίνει με σφαγή και εμφύλιο, κάτι που κανένας δε θέλει. Υπομονή, άλλωστε στον μεσιέ Αντωνακίς δώσαμε πολύ μεγαλύτερη περίοδο χάριτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μαλιστα!!

  Δηλαδη για να φανουμε "δημοκρατες" πρεπει να αποδεχθουμε οτι η "ιθαγενεια" ως ορος και

  σημασια διεθνοποιειται και οποιος ξενος γεννιεται στην Ελλαδα αμεσως την αποκταει!

  Λυσαμε το προβλημα της υπογεννητικοτητας!!

  Ας φερει ο αρθρογραφος Εσκιμωους,Ινδιανους ,Σενεγαλεζους, Ταϊλανδους και οτι αλλο τραβαει η

  ψυχη του και ας τους μεταμορφωσει σε Ελληνες!

  Αν βεβαια εξομοιωνουμε τους λαθρομεταναστες με "μεταναστες" και την οχλαγωγια με την

  "Δημοκρατια" δεν αναρωτιεται αραγε ο αρθρογραφος για το τι ειδους "Δημοκρατια" προαγει αυτος

  οταν ετεροπροσδιοριζει καποιον που εχει αντιθετη αποψη με αυτον ως φασιστα;

  Και μια ερωτηση στον ανιδεο και ανιστορητο αρθρογραφο:

  Εισαι -υποτιθεται-Ελληνας και μαζι με τη γυναικα σου,επισης Ελληνιδα,

  αποφασιζετε να ζησετε στην Κινα.

  Ζεις στην Κινα 20 χρονια,κανεις και κουτσουβελα,μαθαινεις κινεζικα, γινεσαι και Βουδιστης!

  Αν αποφασισεις καποια στιγμη να επιστρεψεις στην Ελλαδα ,θα επιστρεψεις ως Ελληνας ή Κινεζος;  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ὁ ΤΣΥΡΙΖΑ εἶναι μέρος του συστήματος,ὁπότε ἡ ὅποια δικαιοσύνη θα εἶναι ἡ ἴδια με αὐτήν που ἔφερε ὁ Σαμαράς,ἄς μήν το κουράζουμε.

  « ως νέος Μέγκελε δεν δέχεται ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. »
  Δέν την καταλαβαίνω αὐτήν την πρεμούρα με την ἰθαγένεια για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.
  Οὔτε στις χώρες της Ε.Ε δίνεται ἀυτομάτως ἰθαγένεια σε τέκνα μή πολιτῶν της Ε.Ε,π.χ στην Γερμανία,ὅπου ζῶ,την γερμανική ἰθαγένεια την δικαιοῦνται -κατ᾿ἀρχήν - με την γέννηση τους ,τέκνα πολιτῶν ἄλλων χωρῶν της Ε.Ε,παραλλήλως προς την ἰθαγένεια των γονέων,μέχρις ὅτου ἑνηλικιούμενα ἐπιλέξουν ἀνάμεσα στην ἰθαγένεια των γονέων,ἤ την γερμανική.
  Δέν χαρίζεται ἡ ἰθαγένεια στον ὅποιον λαθροεισβολέα,ὁμιχλωδῶς νομιμοποιημένο και ἑλληνοποιημένο,και σε αὐτό ὁ κάθε προοδευτικάριος θα με βρεί ἀπέναντι.
  Ἑλληνική ὐπηκοότητα κατ᾿ἀρχήν,και ὅχι αὐτομάτως ἰθαγένεια,μόνο με αὐστηρή διαλογή,και ὅχι αὐτομάτως,και μόνον για νομίμους μετανάστες,και ὅχι «νομιμοποιημένους».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]