Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση

«Δεν απειλούμε ούτε εκβιάζουμε, αλλά ούτε απειλούμαστε, ούτε εκβιαζόμαστε», δηλώνει ο πρωθυπουργός. Χτίσαμε συμμαχίες και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις στους ψηφοφόρους μας και θα σεβαστούμε τους κανόνες της ΕΕ, αλλά όχι τη λιτότητα.

«Αποδείξαμε ότι δεν πορευόμαστε στο άγνωστο. Είχαμε και έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Όπως είπε στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που έγιναν στόχος ήταν να ειπωθεί η αλήθεια αλλά και το σχέδιο που υπάρχει, ενώ εκτίμησε ότι οικοδομήθηκαν συμμαχίες.
«Περιμένουμε τις προτάσεις των εταίρων. Περιμένουμε και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο», είπε και σημείωσε ότι πλέον κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά για την τρόικα.
«Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ. Θα τους σεβαστούμε αν και διαφωνούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Η λιτότητα όμως δεν αποτελεί κανόνα της ΕΕ. Τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι κανόνας της ΕΕ».
Πρέπει να σταματήσει το δράμα της χώρας. «Υπάρχει», όμως, «μια κάστα εντός και εκτός της Ελλάδας, ένας σκληρός θύλακας νεοφιλελευθερισμού που θέλει η Ελλάδα να παραμείνει το πειραματόζωο».
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα αν δεν είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα είχαν γίνει νόμος οι ρυθμίσεις που προέβλεπε το email Χαρδούβελη. Αν’ αυτού τώρα ξεκίνησε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. «Η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο. Χρόνο δεν χρειάζεται μόνο η Ελλάδα αλλά και οι εταίροι», είπε και σημείωσε με νόημα ότι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ευρώπη. 

Ιστορικές στιγμές
«Πρέπει να είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία», είπε στην αρχή της ομιλίας του. «Ζούμε ιστορικές στιγμές, πρέπει να βάλουμε τέλος στο πελατειακό κράτος και την ανθρωπιστική κρίση, βάζοντας μπροστά το ανθρώπινο κεφάλαιο».
Εκπροσωπούμε την Ευρώπη των λαών και της ισότητας. Στις 25 Γενάρη έγινε ένα μεγάλο βήμα. «Αν για κάτι νοιώθουμε περήφανοι είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες ανάσσαν και ένοιωσαν αξιοπρέπεια. Η δημοκρατία επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε».
«Κυριαρχεί στον τόπο η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό άξονα για έξοδο από την κρίση».
Ολοι ξέρουν ότι θα κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. «Χρειάστηκε μια εβδομάδα νέας κυβέρνησης και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό σπίτι, η Ευρώπη, χωρίς ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. «Δεσμευτήκαμε να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός και είναι υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά».
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, έρχεται να αποκαταστήσει την ισορροπία στην Ευρώπη, προσέθεσε. «Στόχος μας δεν είναι δημιουργήσουμε νέο διχασμό Βορά-Νότου». 

Κράτος φιλικό στον πολίτη
Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση δημιουργήθηκε άμεσα και σχηματίστηκε με μια δομή δέκα υπουργείων. «Αρχίσαμε από την κυβέρνηση για να αλλάξουμε το κράτος και να το κάνουμε ποιο χρήσιμο και λειτουργικό για τους πολίτες», είπε και σημείωσε ότι η αποδοχή της κοινής γνώμης είναι διπλάσια από αυτή των ψηφοφόρων. 

Οι «παρενθέσεις»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα σε όσους, όπως είπε εντός και εκτός Ελλάδας ονειρεύονται «παρενθέσεις». Δηλώσεις που λένε ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα είναι επικίνδυνες για την Ευρώπη σε μια περίοδο που ανεβαίνει ο ναζισμός.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ "ΘΕΡΜΕΣ" ΦΑΠΕΣ
    ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ..
    (ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ)
    ΘΑ ΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ
    (ΣΜΗΝΙΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕ ΠΟΥΛΑΔΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ)
    ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ "ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ" - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ...
    ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ 4
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ , ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΑΝ ΔΩΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα να συνεχισουμε τα εθνοκτονα Μνημονια και τα Μεσοπροθεσμα προκειμενου να μην

      δεχθουμε φαπες!

      Περα απο "προφητειες", καλο θα ηταν να διαβαζουμε και καμια τεκμηριωση κι

      επιχειρηματολογια! Και ρεαλιστικες εναλλακτικες λυσεις!

      Διαφορετικα ολα αυτα τα κακοπροαιρετα σχολια αποσκοπουν στον ραγιαδισμο και στην

      τρομοκρατια!



      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. παντα ειπαρχουν οι εφιάλτες στην ελλαδα
    αν τρεμεις πηγεναι τουρκια να ξεβρωμιση ο τοπος από σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]