Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία της Μέρκελ δείχνει το αληθινό της πρόσωπο

Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ήταν το «τυράκι» στη φάκα υποδούλωσης λαών

Αν μη τι άλλο, ζούμε ενδιαφέρουσες μέρες. Η Γερμανική Ευρώπη δεν θέλει, ή μάλλον θέλει να αποφύγει, να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα.
Αφού πρώτα-πρώτα ξελάσπωσε τις τράπεζες που είχαν εμπλοκή στην Ελλάδα, και όταν λέμε τράπεζες εννοούμε πρώτα και κύρια τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες (λόγω και σχετικού μεγέθους), τώρα σφυρίζει αδιάφορα.
Η παγκόσμια κοινότητα οικονομολόγων, επενδυτών και δεν ξέρω τι, μόνο αυτο-ικανοποίηση δημοσίως δεν έδειξε όταν ο Βαρουφάκης παρουσίασε την πρόταση του προχθές. Βαρέθηκα να διαβάζω θετικές απόψεις.

Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: Το γερμανικό nein!

Ως εκ τούτου, οι επιλογές είναι απλές:
Αν η Ε.Ε. και "οι εταίροι" ενδιαφέρονταν ποτέ για να γίνει η Ελλάδα φυσιολογική, προφανώς μέχρι τώρα δεν θα πέρναγε τις αξιολογήσεις του ελληνικού "προγράμματος" αβασάνιστα.
Είδαν, ότι τα νούμερα μεταβλήθηκαν προς το χειρότερο. Το είδαν, δεν είναι κρυφό.
Το πρόγραμμα ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί για 25% συσσωρευμένη ύφεση .
Το πρόγραμμα ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί για ανεργία στο ταβάνι.
Το πρόγραμμα ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί για να περιλαμβάνει συνταξιούχους χωρίς φάρμακα και "εργαζόμενους" με έναντι και μηδέν ή ελάχιστα χρήματα.
Το πρόγραμμα ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί με κατανόηση και συνεργασία.

Τι έγινε το πρόγραμμα; Σχεδιάστηκε στο πόδι κατ' ουσίαν από το ΔΝΤ, παίρνοντας copy-paste άλλες χώρες, που (οποία έκπληξις) δεν ανήκαν σε νομισματική ένωση. Εκτός αν νομίζετε ότι το ΔΝΤ είχε "διασώσει" 5-6 χώρες που δεν είχαν δικό τους νόμισμα. Όχι, δεν υπήρχε ανάλογο.
Άλλες χώρες, πλην Ελλάδας, τα κατάφεραν στα χαρτιά καλύτερα (Ισπανία, Πορτογαλία) αλλά στην ουσία όχι και τόσο. Ο λόγος ήταν ο εξής απλός: Το "πρόγραμμα" τους δεν προέβλεπε τόσα μέτρα, τόση λιτότητα, τόσες μειώσεις εισοδημάτων.

Και ο μέγας Σόιμπλε που δήλωσε πρόσφατα πως "Η δυστυχία του ελληνικού λαού οφείλεται στις αποτυχημένες ελίτ", έχει μπροστά του μία κυβέρνηση η οποία είναι κατ' επίφαση "ριζοσπαστική αριστερά" και κατ' ουσίαν... κεντρώα, βασικά.
Και όλα τα όπλα μπαίνουν στο τραπέζι.
Μπορείτε να αυτοκτονήσετε με μαχαίρι, περίστροφο, κρεμάλα ή πηδώντας από τον 10ο. Δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Πανέμορφα λοιπόν. Είμαστε στην εποχή της Ιεράς Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Αυτοκράτορας λέγεται (τώρα πια) καγκελάριος, και έχει πουλήσει στο δικό του εκλογικό σώμα το ψέμα του ότι "Δεν θα χάσουμε τίποτα από τα προγράμματα "διάσωσης", η Γερμανία θα κερδίσει κιόλας, η Γερμανία uber alles!".
Ο Αυτοκράτορας (και η Ευρωπαϊκή "Ένωση") είναι γυμνός.

Κανέναν υποτιμητικό συμβιβασμό με το Βερολίνο δεν πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Αρκετά μας τα είπε το κράτος των 3 bailouts και των ισάριθμων διαγραφών χρέους στις πλάτες των λαών του πλανήτη. Για να το κρατήσω απλά στα οικονομικά χωρίς να επεκταθώ στην ψυχοσύνθεση του λαού αυτού. Ούτε βήμα πίσω από τους "τεμπέληδες" Έλληνες.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα το Βερολίνο να επικαλείται τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα προγράμματα διάσωσης απέτυχαν. Η Ελλάδα πεθαίνει και αυτοί δεν κάνουν βήμα πίσω. Πρόκειται για συμπεριφορά συμπλεγματική και ακατανόητη για υποτιθέμενη συνεργασία ανάμεσα σε λαούς.

Πάμε να παίξουμε τον ρόλο του Λεωνίδα. Μήπως αφυπνιστούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και αντιδράσουν έναντι στο Δ' (οικονομικό) Ράιχ που στήνει η Γερμανία.
Όσο και αν το αρνείται μπροστά στις κάμερες.
Το "γην και ύδωρ" που ζήτησαν οι Πέρσες είναι το αντίστοιχο του "3% πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και 4% από του χρόνου" (= ασφυκτική λιτότητα) που ζητάνε οι Γερμανοί.

Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αλλά κανένας δεν πρόκειται να ρισκάρει γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή με μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ. Γι αυτό και ο Ομπάμα καλεί επειγόντως την Μέρκελ στην Ουάσιγκτον και δίνει αποκλειστικές συνεντεύξεις με θέμα την Ελλάδα...
Επειδή σε τυχούσα υπερβολική γερμανική πίεση προς την Ελλάδα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι Έλληνες να θυμηθούν πως «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…»
Όσοι όμως νομίζουν πως μπορούν να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση και μέσω αυτής και τον λαό που έχει δώσει νωπή λαϊκή εντολή, κάνουν μεγάλο λάθος...
Ο λαός δεν εκφοβίζεται πια. Και ο Σαμαράς το έμαθε αυτό πολύ καλά...

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]