Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: "Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη" από τα "στρατεύματα Τσίπρα"

To “μπρα-ντε-φερ” της Ελλάδας με την Γερμανία απασχολεί πολύ σοβαρά όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης και όχι μόνο. Μπορεί το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για ακόμη πιο σκληρή στάση του Βερολίνου έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης -διαβάστε στο Newsit το σχετικό δημοσίευμα- η συντηρητική και μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt όμως κυκλοφορεί με κύριο άρθρο που λέει: «Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη »

Η Die Welt γράφει ότι “η Μέρκελ εμφανίστηκε σαν μια εστεμμένη βασίλισσα της Ευρώπης που το ΟΧΙ της ήταν ΟΧΙ για όλους χωρίς αντιρρήσεις .. Μέχρι που τα "στρατεύματα" του Αλέξη Τσίπρα εισέβαλαν στην Ευρώπη”!

Αυτή είναι η περιγραφή της για τις επαφές Τσίπρα και Βαρουφάκη στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμά της είναι ότι τα “γερμανικά σχέδια για την Ευρώπη έλαβαν τέλος και μάλιστα πικρό”,προεξοφλώντας μια θετική κατάληξη για την Ελλάδα.

Στο άρθρο υπάρχουν κατηγορίες για την Γερμανία η οποία “τα σκληρά χρόνια της κρίσης δεν προχώρησε σε ριζικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα η ευρωζώνη και η κοινή νομισματική ένωση να παραμένουν επισφαλή κατασκευάσματα”.

Το άρθρο αναφέρει ότι Παρίσι και Ρώμη σε πρώτη φάση βλέπουν την περίπτωση Τσίπρα ως μια ευκαιρία να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στην Ευρώπη έστω και ως διαμεσολαβητές επίλυσης της κρίσης αποκομίζοντας κι αυτοί οφέλη για τις χώρες τους. “Το μοντέλο Τσίπρας είναι κάτι σαν φάντασμα για την πολιτική της γερμανικής λιτότητας”, αναφέρεται στο άρθρο.

Το πιο ανησυχητικό για την Γερμανία είναι ότι πολλοί στην Ευρώπη είδαν με “χαρά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στην συνέχεια περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση που επικρατεί σε Γαλλία και Ιταλία που βρίσκονται σε τέλμα και τονίζεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την Ευρώπη.

Η απειλή του αποπληθωρισμού θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ζώνη του ευρώ ,γράφει η Die Welt.

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από την περιγραφή της γερμανικής εφημερίδας που ασκεί κριτική στην πολιτική του Βερολίνου; Κάνοντας αναφορά στο 50% της ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών σε Ελλάδα,Ισπανία και Ιταλία η Die Welt κάνει λόγο για τουλάχιστον μία χαμένη γενιά.

Τι θα γίνει;

Η Die Welt θεωρεί ότι το 2015 είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη. Στην οποία όπως γράφει η Γερμανία δεν δίνει το “καλό παράδειγμα”. Αντιθέτως εκτιμά ότι καμία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια με πρωταγωνίστρια την Γερμανία δεν τίθενται καν σε συζήτηση πλέον.

Η κατάσταση παραπέμπει στο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”!

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]