Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της «ενεργειακής προσέγγισης» Ελλάδας - Ρωσίας;

Υπέρ της αναβάθμισης της σχέσης Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, εφόσον αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, τάχθηκε ο αρμόδιος για θέματα ενέργειας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος.

«Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου του 2015 -αναφέρει ο ίδιος στη δήλωσή του- θα συμβάλει ώστε να αναβαθμιστεί ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας και θα συζητήσει να μοιραστεί στα δύο το Hub, και στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Με την δημιουργία του διπλού hub η Ελλάδα θα καταστεί σημαντικός παράγοντας για την τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο. Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών θα ακολουθήσει πολυδιάστατη, ενεργητική εξωτερική πολιτική, διότι για τον ΣΥΡΙΖΑ προέχει το συμφέρον της Ελλάδας».

Ειδικότερα, εξήγησε ο κ. Πετράκος, «η απόφαση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ακύρωση του South Stream να κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός στην Μαύρη Θάλασσα, που θα περνά από την Τουρκία για να τροφοδοτείται η Ευρώπη με ρωσικό φυσικό αέριο, δημιουργεί νέα γεωπολιτικά δεδομένα. Τα 50 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον χρόνο, τα οποία θα συσσωρεύονται στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία και για την Ελλάδα να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο».

Αφού λοιπόν, τονίζει ότι αυτές οι ποσότητες του φυσικού αερίου θα πρέπει να μοιραστούν και να διοχετευθούν, μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, τονίζει: «Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπονόμευσαν τις σχέσεις με τη μεγάλη χώρα και φίλη Ρωσία και υπονόμευσαν το να αναβαθμιστεί ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας. Ιδιαίτερα η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να συμφωνήσει με το εμπάργκο στην Ρωσία, δημιούργησε σοβαρά αρνητικά προβλήματα στην ελληνική αγροτική οικονομία και συνολικά στην οικονομία της χώρας. Επίσης για την ακύρωση του Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολη και του νότιου τμήματος του South Stream έχουν δευτερεύουσα ευθύνη οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια υποστήριζε με θέρμη την δημιουργία του νότιου τμήματος του South Stream».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι προσεγγίσεις ελπίζω να είναι προσεκτικές και πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που οι Ρώσοι μας πούλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ειναι αυτα που λες Αριστοτελη;;; Σε ποιον πλανητη κατοικεις;;; Οι υποτελεις στην Δυση ανθελληνες πολιτικοι ΓΑΠ, Σαμαρας & Βενιζελος πουλησαν τις προοπτικες συνεργασιας μας με την Ρωσια σε ολους τους τομεις, ενεργειας, τουρισμου, επενδυσεων, με εξαιρεση τον Κωστα Καραμανλη που ειχε την τολμη να προωθησει τα συμφεροντα της Ελλαδας μας με την Ρωσια και τον σταματησαν οι "φιλοι & συμμαχοι" μας Αμερικανοι σχεδιαζοντας την δολοφονια του γι' αυτην την κινηση. Ο Πουτιν εχει αποδειξει τα φιλελληνικα του αισθηματα σε μεγαλο βαθμο και οι εθνοπροδοτες πολιτκοι του γυρισαν την πλατη. Οπως ομως λεει η παροιμια, εχει και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια και ο Πουτιν χτιζει νεες συνεργασιες για το συμφερον της χωρας του ως γνησιος ηγετης και πατριωτης.

      Διαγραφή
  2. Μας δουλευουν χοντρα στον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτο το θεμα, ο Αλεξης ηδη εκλεισε τις συμφωνιες του με την Αμερικη οτι θα ειναι ο επομενος πιστος δουλος των ΗΠΑ που κανουν τα παντα να μην εξαρταται πλεον η Ευρωπη απο το ρωσικο φυσικο αεριο, προκειμενου να αρπαξει την εξουσια. Με τις ψευτικες αυτες δηλωσεις προσπαθει να προσεγγισει το ποσοστο των Ελληνων ψηφοφορων που ειναι υπερ των συνργασιων μας με την Ρωσια ΑΛΛΑ εαν γινει κυβερνηση να συνεχισει την εκπροσωπηση των ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ συμφεροντων της ΝΤΠ. Ο Πουτιν καταλαβε οτι στην Ελλαδα εχουμε αποδεδειγμενους εθνοπροδοτες και δεν χανει πλεον τον χρονο του να μιλαει με πουλημενους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ απατεωνες. Ας μην εξαπατηθουν οι πολιτες ουτε απο αυτες τις αερολογιες του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχιζει τα ανευ ουσιας και ανεφαρμοστα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ πυροτεχνηματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]