Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδιόρατες όψεις της λαθρομετανάστευσης

Tου Ιωάννη Μιχαλέτου

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινωνικό, αστυνομικό, οικονομικό, πολιτικό και πρωτίστως εθνικό πρόβλημα. Λόγω των πολύπλευρων όψεων εκ των οποίων μπορεί να ιδωθεί αυτό το ζήτημα, το παρόν κείμενο συνoπτικά θα επεκταθεί σε ορισμένες πτυχές που είναι είτε αδιόρατες είτε έχουν ερευνηθεί στο ελάχιστο.

Κοινωνικά δίκτυα

Τα διαδικτυακά κοινωνικά φόρουμ όπως το facebook, χρησιμοποιούνται ευρέως για την προπαγάνδα και την "στρατολόγηση" νέων μεταναστών προκειμένου να τύχουν εκμετάλλευσης από τους "δουλεμπόρους".

Σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές και Πακιστάν η πλειονότητα των μεταναστών "χρεώνεται" το ποσό μεταφοράς προς την Ελλάδα-Ε.Ε και εν συνεχεία εργάζεται υπό συνθήκες δουλοπαροικίας επί έτη έως ότου ξεπληρώσει το "χρέος". Για αυτό το λόγο τα δουλεμπορικά κυκλώματα αναζητούν συνεχώς νέους πελάτες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ροή του χρήματος. Το facebook χρησιμοποιείτε κατά τον εξής τρόπο: Οι μετανάστες "ανεβάζουν" σελίδες σε αυτό με φωτογραφίες του και συνεπακόλουθα σχόλια, ευρισκόμενοι τεχνηέντως σε πολυτελή αυτοκίνητα, μηχανές, παραλίες και γενικά σε καταστάσεις "ευμάρειας" ιδιαίτερα απευθυνόμενοι στους συμπατριώτες τους.

Ο σκοπός είναι να πειστούν όσοι βρίσκονται στις χώρες που προαναφέρθηκαν, να κάνουν τις κινήσεις συνεννοήσεις με τα κυκλώματα για την μεταφορά, νομίζοντας ότι υπάρχει η γη της επαγγελίας. Ακόμα και όσοι έχουν αμφιβολίες λόγω του ότι έχουν πληροφορηθεί από αλλού την κατάσταση στην Ελλάδα, πείθονται από τους τοπικούς "στρατολόγους" ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι άσχημη, είναι κατά βάση "αποτυχημένοι"μετανάστες.

Επιπλέον η συστηματική προπαγάνδα στο λίαν ισχυρό νοητικό τρίπτυχο "Σεξ, χρήμα, περιπέτεια" θέλγει τα μάλα τους άνδρες των κοινωνιών αυτών όπως είναι φυσικό. Στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, πρόχειρη έρευνα ανακάλυψε τουλάχιστον 1.000 "Προφίλ" τέτοιου τύπου, ορισμένα εκ των οποίων είναι θα έλεγε κανείς και αρκετά επαγγελματικά" δείχνοντας την άμεση εμπλοκή των κυκλωμάτων στην δημιουργία τέτοιων σελίδων στο διαδίκτυο.

Τζαμιά

Ορισμένα εκ των (παρανόμων) τζαμιών στο κέντρο της Αθήνας, είναι εμφανώς τόπος συγκέντρωσης, συντονισμού και οργάνωσης ευάριθμων ομάδων λαθρομεταναστών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι άρτι αφιχθείς μετανάστες κατευθύνονται εκεί και μετέπειτα "εξαφανίζονται" κυριολεκτικά στον αστικό ιστό, δείχνοντας ότι υπάρχουν συντονιστικά κέντρα δουλεμπόρων που χρησιμοποιούν τους θρησκευτικούς αυτούς χώρους για να κατευθύνουν τους "πελάτες".

Νομική υποστήριξη

Έχει καταγραφεί πλειστάκις τόσο σε επίπεδο (τοπικών κυρίως) ΜΜΕ όσο και σε αυτό του κοινωνικού διαλόγου,ότι άρτι αφιχθείς ομάδες λαθρομεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, έχουν άμεση νομική κάλυψη από δικηγόρους που καταφθάνουν από την Αθήνα δια θαλάσσης, κάτι που σημαίνει ότι υφίσταται ειδοποίηση από δουλεμπορικά κυκλώματα προφανώς λόγω του απαιτούμενου χρόνου και της απίθανης περίπτωσης να πρόκειται για σύμπτωση.

Σύστημα Χαβάλα

Το παραδοσιακό Ισλαμικό σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση ανταποκριτών και εκτός του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, παίζει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στην χρηματοδότηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων όσο και στην μαζική εξαγωγή χρημάτων από την Ελλάδα.

Το σύστημα αυτό είναι φύση αδύνατον να ελεγχθεί, όχι μόνο από τις Ελληνικές, αλλά και από τις διεθνείς αρχές. Βασίζεται στη "Καλή πίστη" και σε άρρηκτους συγγενικούς και κοινοτικούς δεσμούς και για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται από συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες -προσπάθεια χρήσης του από τυχόν Ελληνικές ή Ευρωπαϊκές ομάδες, οργανώσεις θα κατέληγε σε βέβαιη αποτυχία-διαφθορά.

Πολλαπλή χρήση και επίδραση δικτύων

Το δουλεμπορικό δίκτυο μεταφοράς, εξυπηρετεί συχνά και διττούς ή πολλαπλούς σκοπούς, όπως μεταφορά ναρκωτικών, προϊόντων απομιμήσεων, διακίνηση γυναικών και παιδιών για εκμετάλλευση, προστασία τρομοκρατών, σαμποτέρ, κατασκόπων και εγκληματικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα αποτελεί αγωγό μεταφοράς μεταδοτικών ασθενειών, αλλά και σε ηθικό επίπεδο αγωγό μεταφοράς πάσης φύσεως ιδεολογιών, θρησκευτικών φανατισμών και επιβουλών οι οποίες επειδή εισέρχονται αθέλητα και επιβεβλημένα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ριζοσπαστικοποίηση και την εκκόλαψη εξτρεμιστικών τάσεων σε ένα ευρύ φάσμα του ἐνυπάρχοντος κοινωνικού συνόλου.

Ας υποθέσει μόνο ο οποιοσδήποτε τι θα συνέβαινε στον Ισλαμικό κόσμο λόγου χάρη εάν συνέρρεαν κατά εκατομμύρια λαθρομετανάστες από Δυτικές χώρες σε παραπλήσιες συνθήκες με τις σημερινές.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΤΗ ΠΕΙΣΙΘΑΝΑΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ.
    ΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες καλά. Ποτέ δεν συμμετείχαμε σε γενοκτονίες και είμαστε ανθρωπιστές σαν λαός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε και βλάκες. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανοίξουμε τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες και θα τους εξαγάγουμε στους "αντιρατσιστές" Ευρωπαίους. Εξυπηρέτηση θα τους κάνουμε, γιατί κι αυτοί για κει ξεκίνησαν...

      Διαγραφή
    2. Τα... χαρτια που θα τους δωσουμε θα τους καθιστουν αυτοματα νομιμους κατοικους της ευρώπης (εαν τους αποδεχθουν τα επι μερους κρατη, η αποφασισουν να φυγουν) και της ΧΩΡΑΣ.
      Εχει δικιο ο πρωτος σχολιαστης, αυτοκτονικο συνδρομο.

      Διαγραφή
  2. Ελπιζω να ξυπνησουμε πριν ειναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να ξυπνησουμε ρε φιλε...οταν πανε να βαλουν κυβερνηση κομμα που τους εχει προμετωπιδα...κομμα που τους εχει κορωνα στο κεφαλι του...οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι..αλλα αυτοι ειναι οι χειροτεροι...βλεπε Θρακη...τουρκοκομματα...

      Διαγραφή
  3. Για μένα υπάρχουν πιό σοβαρά θέματα που αφορούν τους λαθρομετανάστες ( ναι λαθρομετανά-
    στες και όχι μετανάστες όπως επιμένουν κάποιοι να τους αποκαλούν).
    Ας πάρουμε για παράδειγμα τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
    Ο αριθμός τους είναι άγνωστος,
    Άλλοι μιλάνε για 700.000, άλλοι για 1.500.000 και άλλοι για 2.000.000.
    Άν απο αυτούς 1 στους 1.000 είναι ακραίος Ισλαμιστής τότε έχουμε 700 ή 1.500 ή 2.000 υποψήφιους ισλαμιστές τρομοκράτες.
    Άλλο ένα θέμα είναι η αλλοίωση του δημογραφικού χάρτη της χώρας.
    Με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων και τον ρυθμό γεννήσεων των μουσουλμάνων στο τέλος μπορεί και να είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.
    Βεβαίως με αυτά που γράφω για κάποιους είμαι ρατσιστής, νεοναζί, χρυσαυγίτης κ.λ.π. (τίποτα απο όλα αυτά δεν είμαι και δεν συμπαθώ καμμία απο αυτές τις θεωρίες)
    Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος συμφωνώ με τον ανώνυμο 9:30 να τους στείλουμε
    δηλαδή στις χώρες της ΕΕ.
    Εκεί θα διαπιστώσουμε πόσο "ανθρωπιστές" και "αντιρατσιστές είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]