Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτός ελέγχου η Ουκρανία

  • Ο ραβίνος του Κιέβου καλεί τους εβραίους να εγκαταλείψουν τη χώρα
  • Ένοπλοι κατέλαβαν το Κοινοβούλιο της Κριμαίας
  • Μασκοφόροι ναζιστές επιτίθενται σε κατοίκους ελληνικής καταγωγής
  • Σε πλήρη ετοιμότητα ο ρωσικός στρατός, ενώ το ΝΑΤΟ δηλώνει πως μπορεί να παρέμβει άμεσα
  • Αποφασιστικό μήνυμα από τη Μόσχα
Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου στην Ουκρανία, όπου κυριαρχεί το χάος και οι κουκουλοφόροι ναζί. Ταυτόχρονα γίνονται λεηλασίες εβραϊκών (κυρίως) καταστημάτων, ενώ την ίδια στιγμή ο ραβίνος του Κιέβου αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο επίθεσης κατά των εβραίων της πόλης, καλεί σε εγκατάλειψη της χώρας φοβούμενος τα χειρότερα…
Ο Ραββίνος του Κιέβου Μοσέ Ρ. Αζμάν, κάλεσε τους Εβραίους της πόλης να την εγκαταλείψουν άμεσα και αν μπορούν να φύγουν και από την χώρα, αφού κινδυνεύει η ζωή τους!
Ο Ραββίνος αποκάλυψε περιπτώσεις βανδαλισμών σε εβραϊκά καταστήματα και απειλές κατά της εβραϊκής κοινότητας.
Αυτή η έντρομή έκκληση βέβαια, δεν έπαιξε σε κανένα μέσο που επικαλείται τον ανθρωπισμό. Ακόμα και τα ελληνόφωνα που εσχάτως ανακάλυψαν τον “αντιναζισμό”, τηρούν σιγή ιχθύος.
Ούτε η περιβόητη AJC έβγαλε κάποια ανακοίνωση, αφού προφανώς τα λινκς του Καριπίδη θεωρούνται πιο επικίνδυνα από το διαφαινόμενο ολοκαύτωμα που έρχεται. Το οποίο βεβαίως θα το κεφαλαιοποιήσουν, όπως κεφαλαιοποίησαν κάποια ελληνόφωνα καθάρματα τα ολοκαυτώματα του Ελληνισμού.

Ουκρανοί ακροδεξιοί μασκοφόροι ξυλοκοπούν κατοίκους ελληνικής καταγωγής
Σε ακρότητες προχωρούν ακροδεξιοί που έχουν παρεισφρύσει στο αντικυβερνητικό κίνημα της Ουκρανίας. Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμών και απειλών από μέλη του λεγόμενου "Δεξιού Τομέα" του ακραίου εθνικιστικού μορφώματος που έπαιξε καίριο ρόλο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, μιλώντας στο Mega, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους της οργάνωσης. Μάλιστα η κ. Προτσένκο ζήτησε η συνέντευξη της να γίνει στα ελληνικά για λόγους ασφαλείας καθώς φοβάται ακόμη και για τη ζωή της.
Ο "Δεξιός Τομέας" διαθέτει βαρύτατο οπλισμό και δηλώνει ότι θα εκδιώξει όλες τις εθνικές μειονότητες της χώρας.
Χθες Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε χθες τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή μετά την ανατροπή των συσχετισμών από την απομάκρυνση Γιανουκόβιτς, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους όσων διαπίστωναν το προηγούμενο διάστημα την έντονη παρουσία ακροδεξιών ομάδων στους δρόμους του Κιέβου.

Βίντεο

Ένοπλοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο της Κριμαίας
Ένοπλοι κατέλαβαν το κτίριο της τοπικής Βουλής, χωρίς ακόμη να είναι σαφές για ποιους πρόκειται, ενώ οι αναφορές μιλούν για κατάληψη και στο κτίριο της τοπικής κυβέρνησης.
Η ουκρανική αστυνομία τέθηκε σε υψηλό συναγερμό ενώπιον της κατάληψης του Κοινοβουλίου στην Κριμαία, όπως ανέφερε το υπουργείου Εσωτερικών.

Γύρω στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και μεγίστης ετοιμότητας τα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας.

Το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό Interfax ανέφερε ότι ομάδα ενόπλων κατέλαβε στο κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης της Κριμαίας στην Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της επαρχίας.
Το ρωσικό πρακτορείο επικαλέστηκε την αναφορά τοπικού τατάρου ηγέτη, του Ρεφάτ Τσουμπάροφ, στο διαδίκτυο πως τα κτίρια «καταλήφθηκαν από ενόπλους που δεν φορούν διακριτικά». «Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα» ανέφερε ο Τσουμπάροφ.

Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο στη Συμφερόπολη είχε γίνει πεδίο έντασης την προηγούμενη ημέρα, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών -οι μεν υποστηρικτές της ανατροπής του Γιανουκόβιτς με ουκρανικές σημαίες, οι δε αντιτιθέμενοι στη «συμμορία του Κιέβου» με ρωσικές.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο ρωσικός στρατός
Ρωσικές σημαίες και τεθωρακισμένα οχήματα εμφανίστηκαν στη Σεβαστούπολη. Την ίδια ώρα εντολή για έκτακτες στρατιωτικές ασκήσεις στη δυτική Ρωσία έδωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται για να εξακριβωθεί ο βαθμός πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη δυτική Ρωσία.

«Σε εφαρμογή εντολής του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας βρίσκονται σε συναγερμό από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθεί τις ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις και επεσήμανε ότι είναι αντίθετη στις εξωτερικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

«Σίγουρα, προφανώς, θέλουμε να ενημερωθούμε πλήρως για οποιαδήποτε δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων» δήλωσε ο Χάμοντ. Και πρόσθεσε: «Καλούμε όλες τις πλευρές να επιτρέψουν στον ουκρανικό λαό να λύσει τις εσωτερικές του διαφορές και να καθορίσει το μέλλον του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις».

Αποφασιστικό μήνυμα από τη Μόσχα
Θα προστατεύσουμε τους συμπατριώτες μας με δύναμη και “χωρίς συμβιβασμούς”
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Κριμαία, μετά την κατάληψη του τοπικού κοινοβουλίου και κυβερνείου από ενόπλους, οι οποίοι ύψωσαν ρωσικές σημαίες.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, πριν από λίγη ώρα η Μόσχα έθεσε σε ετοιμότητα μάχης μαχητικά αεροσκάφη που βασίζονται κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, σκληρό μήνυμα έστειλε, μέσω Twitter, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθιστώντας σαφές πως η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των «συμπατριωτών» της και θα αντιδράσει «με σθεναρότητα» και «χωρίς συμβιβασμούς» σε κάθε παραβίασή τους.
Παράλληλα, το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τον προβληματισμό του για «μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Τουρτσίνοφ κάλεσε τη Ρωσία να μην βγάλει τις δυνάμεις και τα σκάφη της από τη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία.

Η αντίδραση του ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Η Ουκρανία είναι στενός και παλαιός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ είναι ειλικρινής φίλος της Ουκρανίας» είπε ο Ράσμουσεν κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση στο Κίεβο θα συζητηθεί κατά τη διήμερη υπουργική διάσκεψη των Βρυξελλών.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει έρθει σε επαφή με ρώσους αξιωματούχους μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς, ο Ράσμουσεν δεν απάντησε ευθέως. «Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι επαφίεται στον ουκρανικό λαό να καθορίσει ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας του» είπε.

«Θεωρούμε ως δεδομένο ότι όλες οι χώρες σέβονται την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Αυτό το μήνυμα μεταφέραμε σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τη Ρωσία.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]