Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία ενισχύει με στρατεύματα τις βάσεις της σε Κιργιζία και Τατζικιστάν

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική δύναμη της στην Κιργιζία και το Τατζικιστάν, αναφέρουν τα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφερόμενα στον Υπουργό Άμυνας της χώρας Sergei Shoygu.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, πρόσθετες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού ελικοπτέρων, αποβατικών δυνάμεων «αποβιβάστηκαν» στην ρωσική βάση Καντ. Επιπλέον, στην ρωσική βάση στο Τατζικιστάν μεταφέρθηκε μονάδα μεγέθους ταξιαρχίας πιθανόν της GRU για τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας της περιοχής.

«Το ρωσικό υπουργείο άμυνας πρόκειται να διευρύνει την ρωσική στρατιωτική παρουσία σε αριθμό βασικών περιοχών του κόσμου», δήλωσε ο Sergei Shoygu στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Επίσης ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να επεκταθεί μέσω στρατιωτικών βάσεων και σε χώρες όπως το Βιετνάμ, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα, τις Σεϋχέλλες, τη Σιγκαπούρη και πολλές άλλες χώρες, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Σχόλιο: Καθόσον γνωρίζουν και οι ειδικοί επί στρατιωτικών θεμάτων, η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει «συγκεκριμένο σενάριο», που υλοποιείται κατά γράμμα. Η επιπλέον ενίσχυση με ρωσικά στρατεύματα και ειδικά με μονάδες των «ειδικών δυνάμεων» βάσεων και σημείων στρατηγικής σημασίας καθώς και η ενεργοποίηση δύο «στρατιωτικών περιοχών» με χιλιάδες στρατιώτες και μέσα, καταδεικνύει την βούληση του Κρεμλίνου να «συγκρουστεί» με την δύση για τα «δικά του» συμφέροντα.
Η Ουκρανία δεν κυβερνάται από κανέναν αυτήν την στιγμή και αυτό τον γνωρίζουν καλά όλες οι πλευρές, οι οποίες οφείλουν να «πιέσουν» για μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι να αφήνουν τους ακραίους ριζοσπάστες του «δεξιού τομέα» να αλωνίζουν «σαν άλλοι μουτζαχεντίν στην Συρία», επιθυμώντας να επιβάλουν τον δικό τους νόμο της «ακραίας Σαρίας» μέσω νομοσχεδίων. 

Σχόλιο ιστολογίου: Με βάση τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Άμυνας, φαίνεται πως τελικά το μόνο που κατόρθωσαν οι δυτικές χώρες -με την παρέμβασή τους στην Ουκρανία- ήταν να ξυπνήσουν την... "ρωσική αρκούδα", η οποία επενέρχεται δριμύτερη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]