Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρίζες, ελιές και ποτάμια

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην «επάρατη» Μεταπολίτευση βασίλεψε και εξακολουθεί να βασιλεύει, η διαφθορά, η φαυλότητα, η απατεωνιά, η κλεπτομανία, η ατιμωρησία. Αυτές τις βλαβερές παθογένειες, για την κοινωνία μας, τις «μεγαλούργησαν» τα φαύλα πολιτικά κόμματα που δεν ήθελαν το ελληνικό κράτος να είναι ένα αξιοκρατικό κράτος όπου θα λειτουργούν οι θεσμοί και θα εφαρμόζονται οι νόμοι χωρίς φεγγίτες και παραθυράκια, αλλά ήθελαν να είναι ένα κράτος διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο προς όφελος όλων των εμπλεκομένων!
Αυτοί λοιπόν, οι διαβρωμένοι πολιτικοί προύχοντες, κυρίως οι συμμετέχοντες στα δυο κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) αλλά και τα διαπλεκόμενα τηλεοπτικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων των δημοσίων έργων με μπροστάρηδες τους υποταγμένους στα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους, κατ΄ ευφημισμό «μεγαλοδημοσιογράφους», εξακολουθούν να το παίζουν αδαείς και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να μας πείσουν πως τα Μνημόνια θα θεραπεύσουν την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας.
Ξεχνούν όμως, να μας θυμίσουν πως η αιτία της κρίσεως η οποία έχει εξαθλιώσει την Πατρίδα μας και την κοινωνία μας είναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση και αποτέλεσμα αυτής της κρίσης είναι τα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις. Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το μόνο υπεύθυνο για το διαχρονικό εκμαυλισμό των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού. Αυτό το πολιτικό προσωπικό και οι παράνομες δυνάμεις της διαμεσολάβησης και της διαπλοκής. Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα, έχει βαθιές ριζωμένες παθογένειες και στρεβλώσεις που αντανακλούν στην εύρυθμη λειτουργία του νεοελληνικού κράτους.

Όμως, έστω και αργά ο Ελληνικός λαός βουτηγμένος στην φτώχια του και τη δυστυχία του, δείχνει να αποστρέφεται αυτό το σαθρό και διαβρωμένο πολιτικό συρφετό. Αλλ΄ όμως, αυτό το πολιτικό σύστημα είναι πολύ δύσκολο για να πεθάνει!! Προσπάθησε και θα προσπαθεί να γεννήσει νέα πολιτικά σχήματα με έναν και μόνο σκοπό! Τον αποπροσανατολισμό του ψηφοφόρου με αποτέλεσμα την υφαρπαγή της ψήφου του, προκειμένου να συνεχίζει να τον “ποδοπατά” και να τον συνθλίβει.
Σ΄ αυτήν την προσπάθεια εντάχθηκε η δημιουργία της “Ελιάς” των Σημιτικών και του “Ποταμιού” του Συστημικού δημοσιογράφου του Mega, Σταύρου Θεοδωράκη, δυο περίπου μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Δηλαδή, μιας προσπάθειας συσπείρωσης του κεντροαριστερού χώρου, για κάτι δήθεν “νέο” και “φρέσκο”, το οποίο χρησιμοποιείται ως ανάχωμα για την αποτροπή της αυτοδύναμης αναρριχήσεως του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξουσία ή στην χειρότερη περίπτωση, την σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θα δημιουργηθούν, με βάση τα εκλογικά ποσοστά των επικείμενων εκλογών, προκειμένου να τον ελέγχουν. Επί της ουσίας, να παίξουν τον πρόστυχο πολιτικό ρόλο που έπαιξαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και στην κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη.

Ήταν λοιπόν, σίγουρο πως την εργολαβία προώθησής τους στην Ελληνική κοινωνία θα αναλάμβαναν να παίξουν, ως συνήθως, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Mega και Alpha, δηλαδή εκείνα τα ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αυτά ανέλαβαν καθώς και άλλα Συστημικά ΜΜΕ, την εργολαβία της ανασύνταξης του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος με άλλα ονόματα, αλλά με τους ίδιους ανακυκλωμένους υπηρέτες του Συστήματος. Μπροστάρηδες λοιπόν, αυτής της εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που υπηρετούν ως μισθοφόροι, τα κατά καιρούς προστάγματα και συμφέροντα των αφεντάδων του Συστήματος. Πρωταγωνιστές αυτής της εργολαβίας, οι “μεγαλοδημοσιογράφοι”, “τρομοκράτες” της κοινής Γνώμης, Γιάννης Πρετεντέρης και Αντώνης Σρόιτερ. Σε όλες τις εκπομπές τους, προσκεκλημένοι τους είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί - εκλεκτοί του Συστήματος.

Ωστόσο, μετά την κάλυψη του κεντροαριστερού χώρου, έπρεπε να καλύψουν και το μεγάλο κενό που δημιουργείται στον κεντροδεξιό χώρο. Που όπως φαίνεται μένει “ορφανός” μετά την “σφαγή” των Βουλευτών και των στελεχών του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και που έχει ως αποτέλεσμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις να επιτυγχάνει οριακά την είσοδό του στην επόμενη Βουλή, αλλά και την επερχόμενη διάλυση του ΛΑΟΣ, ως αποτέλεσμα της δικαστικής “περιπέτειας” που εμπλέκεται ο Πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης, λόγω της συμμετοχής του ή της κατοχής του offshore εταιρειών, αλλά και της κατηγορίας αποδοχής μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Έτσι, την 1η μηνός Δεκεμβρίου, ο αλήστου μνήμης Παναγιώτης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, από τον Συστημικό τηλεοπτικό δίαυλο Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που ποτέ δεν έκρυψε τη φιλία της με τον Σαμαρά, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος που θα βρίσκεται ανάμεσα στην “κεντρώα” ΝΔ και την ακροδεξιά “Χρυσή Αυγή”. Που θα “αναδεικνύει” τις παραδοσιακές αρχές της “δεξιάς”, δηλαδή το δόγμα “Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια” και για τον λόγο αυτό ενδεχομένως να ηγηθεί του νέου πολιτικού σχήματος “Ρίζες”, ανώτατος πρώην στρατιωτικός προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση. Που ας μην γελιόμαστε, η νέα προσπάθεια γίνεται για να “ξεπουπουλιάσει” εκλογικά την “Χρυσή Αυγή”. Αυτό τo νέο εγχείρημα εξαπάτησης του ελληνικού λαού θα ακολουθήσει και ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος.

Αλλ΄ όμως, από τη στιγμή που είμαστε κάτοικοι μιας χώρας που έχει την ασθενέστερη μνήμη, οφείλουμε να πούμε ποιος είναι ο “πατριώτης” Μπαλτάκος που βάλθηκε ξαφνικά να μας σώσει!! Είναι ο άνθρωπος που τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον Ηλία Κασιδιάρη με μια στημένη ομιλία τους στο γραφείο του, στη Βουλή και στην πορεία ακολούθησε η δήθεν αποπομπή του από την θέση του εξ απορρήτων συμβούλου του Σαμαρά! Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε σε ερώτηση περί της σχέσεώς του με τον Πρωθυπουργό: “ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω”.
Ακόμη ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, είναι ο επί δεκαετίες «κολλητός» του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ένας εκ των ολίγων που τον στήριξε στα χρόνια της πολιτικής του ερήμου. Είναι ο άσπονδος φίλος, που συνδεόταν με όλο το οικογενειακό περιβάλλον Σαμαρά και ως εκ τούτου ήταν “τρόφιμος” του κλειστού περίγυρού του. Ο Τάκης Μπαλτάκος γνωρίζει πάρα πολλά για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Τάκης Μπαλτάκος, γνωρίζει πως μεθοδεύτηκε η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το «βρώμικο» ΄93, από το Σαμαρά!
Γνωρίζει τις πολύχρονες κλειστού τύπου σχέσεις του Σαμαρά με τη Siemens. Γνωρίζει πως και από ποιους χρηματοδοτήθηκε η Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ). Ο Τάκης Μπαλτάκος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου-Siemens που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγώντας την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στα χρονικά.
Γνωρίζουν συνεπώς, όλοι πως ο Τάκης Μπαλτάκος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Δεν επελέγη ετούτη τη χρονική στιγμή να παίξει τον δεξιό ρόλο της “Ελιάς” και του “Ποταμιού”. Οι σπόνσορες και οι χορηγοί είναι οι ίδιοι. Το μεγάλο διαπλεκόμενο κεφάλαιο!! Θα τους δώσουμε πνοή και χώρο να αναπτυχθούν; Ή θα τους τελειώσουμε πριν ακόμη δημιουργηθούν;

Υ.Γ.: Εύχομαι o Χρήστος Ζώης να μην “αυτοκτονήσει” πολιτικά για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν όταν συμπορεύτηκε στις ευρωεκλογές 2014 με τους αναζητούντες εναγωνίως πολιτική στέγη, Μαντούβαλο, Νικολόπουλο και Πολύδωρα!! Ας κρατήσει τουλάχιστον την αξιοπρέπειά του και ως πολιτικός και ως άνθρωπος!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]