Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας ήρωας γεννιέται

Γράφει ιο Γιώργος Μαλούχος

Στην ιστορία, τη διεθνή και την ελληνική, υπάρχουν ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις όπου οι πράξεις κάποιων ανθρώπων τους οδηγούν έξω από το κοινό πλαίσιο, τους πηγαίνουν πιο πέρα. Μπορεί να παρακούν και να παραβιάζουν νόμους, όμως, η ηθική τους υπόσταση και η στάση απέναντι στην εποχή τους, τα οδηγεί όλα σε μία άλλη διάσταση.

Είτε αρέσει είτε όχι σε πολλούς, ένας τέτοιος άνθρωπος είναι σήμερα στην Ελλάδα ο 21χρονος φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός.

Ο Ρωμανός δεν έχει σκοτώσει, δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα αθώων ανθρώπων.

Λήστεψε τράπεζες για το σκοπό του, πιάστηκε, δικάστηκε, φυλακίστηκε – α, ας σημειωθεί κι αυτό: σε μία χώρα που πιστεύει ότι δικαιούται να προφυλακίζει τον οποιονδήποτε επί ενάμιση χρόνο νόμιμα... Σε αντίθεση δε με πολλούς άλλους, ούτε κλαψούρισε, ούτε, προδήλως, μετάνιωσε. Επιπλέον, στο δικαστήριο δεν βρέθηκε γι αυτόν τίποτα που να τον συνδέει με τρομοκρατική οργάνωση. Όπως έχει αναφερθεί μάλιστα, ο εισαγγελέας είπε στη δίκη ότι
"πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν..."
Ζήτησε να κάνει χρήση ενός δικαιώματος που είναι υπέρτατο και αναγνωρίζεται σε όλους τους ανθρώπους: το δικαίωμα στη μόρφωση.

Οι αρμόδιες αρχές, μετά από μία περίοδο τυπικής ελληνικής διοικητικής παρακώλυσης, τελικά, του το αρνήθηκαν.

Εν τω μεταξύ όμως ο ίδιος ξεκίνησε απεργία πείνας, τόσο συστηματικής που πλέον η ζωή του έφτασε να κρέμεται από μία κλωστή.

Εκείνοι που έλαβαν την απόφαση να αρνηθούν αυτό το δικαίωμα στον Ρωμανό μπορεί να έπραξαν στα πλαίσια της διακριτικής τους ευχέρειας, αλλά, σίγουρα, έπραξαν λάθος.

Δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν όχι τόσο τον ίδιο, όσο την εποχή τους.

Κι έτσι, αυτή την ώρα, γεννιέται στην Ελλάδα ένας ήρωας.

Και όχι άδικα. Αντιθέτως.

Γιατί όταν ένα παιδί 21 ετών φτάνει σε αυτό το σημείο για τα πιστεύω του και για το δικαίωμά του να σπουδάσει, ακόμα και όταν έχει ληστέψει τράπεζες, ακόμα κι αν δηλώνει ο ίδιος μάχιμος αναρχικός, τότε, όλα τα άλλα είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα λυγίσουν μπροστά σε αυτή του τη στάση, που είναι στάση των λίγων.

Επειδή, είτε αρέσει σε πολλούς, είτε όχι, έχει πια το μέγα χαμένο όπλο στα χέρια του:Διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα, μέσα σε μια ανήθικη κοινωνία και μια ακόμα πιο ανήθικη εποχή, όπου, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι κλοπές αυτές ξέρουν οι πάντες ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό του κλεμμένου δημοσίου χρήματος...

Σε μία τέτοια κοινωνία και μία τέτοια στιγμή λοιπόν, έτσι ακριβώς είναι που γεννιέται ένας ήρωας, με πλήθος κόσμου που ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, να ταυτίζεται μαζί του...

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. για το αναρχοπλουσιοπαιδο και το υποκριτικο μπολσεβικικο ενδιαφερον σας γιαυτον( πολυ θα θελατε να ψοφησει για να εχετε ακομα εναν ηρωα-οπως τα εκατομμυρια ηρωων του πολυτεχνειου σας, μεταξυ των οποιων και η μικρη φτωχη πορνη αξουριστη βρωμα κνιτισσα ηλενια.....και να κατηγορειτε την κακια δημοκρατια) εχω να πω οτι ειναι προφανεστατο οτι μισει τη ναροτνιγκα μανα του που τον καταντησε ετσι και τον ξεφτιλα ινστρουχτορα πατερα του ο οποιος με τη λοβοτομη και τη συνεχη μπολσεβικικη πλυση εγκεφαλου που του εκανε απο μικρο παιδι τον εφερε σημερα σαυτη τη θεση
    πιστευω οτι θελει να βιασει και να σφαξει τη μπολσεβικα δισεκατομυριουχο μανα του και να χεσει στο στομα του ψυχοπαθη νεο-εαμοβουλγαρου πατερα του, και εξωτερικευει αυτο το ασβεστο υποσυνειδητο μισος προς την αρρωστημενη αυτη θρησκεια τον μπολσεβικισμο του-στην κοινωνια στην οποια ζει....

    τον μπολσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
    δεν θα ψοφησει μονος του
    τσακισε τον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    δεν θα περασει ο αριστερισμος και ο πολιτισμικος μαρξισμος της νεας αμερικλανικης αριστερας της σχολης φρανκφουρτης-σικαγου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ποτε ξανα σταλινσιμος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    σταλινικα αποβραμστα πισω στα ψυχιατρεια της σιβηριας σας και στη βορειο κορεα σας!!!!!!!!!!!!!!!!
    εξω οι αναρχομπολσεβικοι φονιαδες των λαων απο τα σχολεια μας τις γειτονιες μας τις πολεις μας και την πατριδα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ο ελληνικος λαος ενωμενος θα σας τσακισει και παλι οπως το 49 στο γραμμο βιτσι σχιζοφρενεις σοβιετ δολοφονοι εγκυων γυναικων της μαρφιν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εκτός από εντελώς άρρωστος και εμετικός, με τη μαλακία του εγκεφάλου σου και το μίσος της ψυχής σου δικαιώνεις 100% τους μπολσεβίκους!
      Υ.Γ Τέτοια διαβάζει ο κόσμος και μετά λέει ότι δεν είχανε και εντελως άδικο που κάποτε αρπάξανε τα κονσερβοκούτια1

      Διαγραφή
  2. Κι έτσι, αυτή την ώρα, γεννιέται στην Ελλάδα ένας ήρωας.

    Δλδ τα παιδιά που μεγαλώσαμε, που αναθρέψαμε που τα σπουδάσαμε, που τους δώσαμε κάποιες αρχές, δεν είναι ήρωες. Ήρωες είναι οι παραβατικοί.
    Εμείς οι ακρίτες λέμε: αϊ σιχτίρ και ακόμα παραπέρα κομματόσκυλα του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με την προταση της εξ αποστασεως εκπαιδευσης, οπως κανουν χιλιαδες ανθρωποι στον κοσμο και να ειναι και ευγνωμων ο Ρωμανος για αυτην την δυνατοτητα. Δεν ειναι δυνατον να ανακηρυσσουμε ηρωες τα κακομαθημενα πλουσιοπαιδα που απο πληξη και εκκεντρικοτητα δηλωνουν αναρχικοι με λογια και εγληματικες πραξεις. Γιατι δεν εδωσαν οι γονεις ουσιαστικη ανατροφη και παιδεια σε αυτο το παιδι, ωστε να ανακηρυχθει ηρωας μεσα απο τον πραγματικο μοχθο του για αξιες ιερες που θα βοηθουσαν και τον ιδιο να εξελιχθει και την κοινωνια;;;;; Ποιος εγγυαται οτι δεν θα συνεχισει την αναρχικη του δραση εξω απο την φυλακη, επηρεαζοντας ενδεχομενως και αλλα παιδια;;;;; Τετοια προτυπα χρειαζεται η νεολαια μας;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χανεις τον χρονο σου απαντωντας σε ανοητους (τουλαχιστον).Απο την αλλη εχεις απολυτο δικαιο.
    Προσωπικα νομιζω αυτη την εποχη στην Ελλαδα όλοι πια πιστευουμε οτι την κατασταση μονο ενας (ηρωας) μπορει να την αλλαξει.Και όταν λεω ηρωας εννοω καποιον που θα θυσιασει τις φιλοδοξιες τ του προσωπικες πολιτικες η ιδεολογικες και κανοντας ουσιαστικα χαρακιρι να παρει αποφάσεις που δεν θα τολμουσε κανενας απο το πολιτικο κατεστημενο, γνωριζοντας οτι δεν προκειται να νικησει αλλα θα ανοιξει μια μαχη που θα συνεχισουν οι επομενοι. Ενας πολεμος που θα ειναι συνεχης χωρις τον εφησυχασμο της μετα εποχης Πολυτεχειου Ενας πολεμος για μια αλλη ζωη με αξιοπρεπεια δικαιοσύνη και κοινωνικη αλληλεγγύη.
    Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα ξερω οτι μετα απο αυτον θα υπαρξουν και αλλοι
    Ευχαριστω για την φιλοξενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θρασος και η ανευθυνοτητα των δηθεν ''γονεων'' Ρωμανων ειναι απεραντα οταν δηλωνουν δημοσια οτι θα ευθυνεται η πολιτεια εαν πεθανει ο εγκληματιας κακομαθημενος τσογλανος που ανεθρεψαν!!! Που ηταν πατερας και μανα οταν ο γιυος ανεπτυσσε αναρχικη σκεψη και δραση;;;; Μηπως υπεθαλπαν και τροφοδοτουσαν αυτην την συμπεριφορα και εξελιξη για να το παιζουν ''προοδευτικοι'' Η' αδιαφορουσαν παντελως για τον δρομο που πηρε το παιδι τους;;;; Ισως δεν ειναι αργα να του ριξουν δυο σφαλιαρες και να του τραβηξουν το αυτι εστω και τωρα, και να καταλαβουν οικογενειακως οτι δεν μπορουν να ζητανε επιβραβευση της εγκληματικης συμπεριφορας τους και να απαιτουν να ικανοποιουνται τα παραλογα καπριτσια τους. Τα λαθη πρεπει να πληρωνονται και το καλο και οι αξιες να αναγνωριζονται πλεον στην Ελλαδα!!! Ηρωες ειναι τα νεα παιδια που μοχθησαν να μορφωθουν εκτιμωντας τις θυσιες των γονεων τους και που στις δυσκολες σημερινες συνθηκες ψαχνουν για οποιαδηποτε εντιμη εργασια σε Ελλαδα και εξωτερικο για να επιβιωσουν με αξιοπρεπεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]