Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδική ομάδα κομάντο θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν

Ειδική ομάδα κομάντο θα αναλάβει –εντός των ημερών- να προστατεύει το «Λευκό Παλάτι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ομάδα είναι εκπαιδευμένη για δύσκολες αποστολές, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τούρκου υπουργού Αμύνης, Ισμέτ Γιλμάζ.

Μέχρι στιγμής, η φύλαξη του παλατιού είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Ωστόσο, περιστατικά όπως αυτό της 29ης Νοεμβρίου είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την ημέρα οι δυναμικές διαδηλώσεις φοιτητών αναστάτωσαν την ασφάλεια και την τάξη στο «Λευκό Παλάτι», όπως το αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι ειδικοί κομάντο θα βρίσκονται στον χώρο 24 ώρες το 24ωρο, ενώ στην πορεία η ομάδα θα ενισχυθεί από μία «δυνατότερη», η οποία θα συσταθεί για να αντιμετωπίζει κάθε πιθανή επίθεση.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το «Λευκό Παλάτι» έχει ανοίξει τις πύλες του για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επισκέφθηκε την Άγκυρα πρόσφατα, και για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που επισκέφθηκε τον τούρκο ομόλογό του την Δευτέρα.

Προφανώς, η ασφάλεια (και ιδιαίτερα η προσωπική) απασχολεί τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος συνηθίζει να «βλέπει» συνωμοσίες και απόπειρες αποκαθήλωσής του, από αόρατες δυνάμεις. Είναι άραγε, αυτή η φοβία, δείγμα του χαρακτήρα του ή ο τούρκος πρόεδρος έχει σοβαρούς λόγους που φοβάται για την προσωπική του ασφάλεια;
Με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι μία χώρα όπου ουσιαστικά κυβερνούν οι μυστικές υπηρεσίες, η αστυνόμευση είναι στον απόλυτο βαθμό και ο κυβερνητικός έλεγχος ασκείται σε όλα τα θεσμικά όργανα, η φοβικότητα του Ερντογάν έρχεται να «δέσει» με τις προσωπικές του φιλοδοξίες του μεγάλη «σουλτάνου ή χαλίφη;) ηγέτη, ο οποίος αποκτά και την προσωπική πραιτωριανή του φρουρά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]