Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλήρης υποταγή στο νεο-οθωμανισμό!

Του Δαμιανού Βασιλειάδη
Εκπαιδευτικού, συγγραφέα


«Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση, δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στη διεθνή σκακιέρα»
Αχμέτ Νταβούτογλου

Αυτή η ετυμηγορία του νυν πρωθυπουργού και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ισχύει απόλυτα για τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία, όσο και το Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ας δούμε τις δύο ανακοινώσεις για να δούμε πώς αυτή η τοποθέτηση του Νταβούτογλου επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Η μία αφορά τοποθέτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου σε διάσκεψη στο Σεράγεβο τον Οκτώβριο του 2009 με θέμα: «Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια», κατά την οποία ο Νταβούτογλου εξέφρασε τις κάτωθι απόψεις:

«Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια», ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε: «Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν».

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διεύρυνε τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, μαζί με την Τουρκία, επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Αυτός είναι ο στόχος της εξωτερικής μας πολιτικής στο μέλλον και θα τον πετύχουμε».

Οι απόψεις αυτές για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας με τα χαρακτηριστικά που τις προσδίδει ο Νταβούτογλου ταυτίζεται απόλυτα νοηματικά με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου:

"Εθνική κληρονομιά" χαρακτήρισε ο Ε.Βενιζέλος τους τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής που παραλίγο να εξαφανίσουν το ελληνικό Γένος από τις δέλτους της Ιστορίας.

« Όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς" ανέφερε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στη δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV- Cine5.

Φυσικά πρόκειται περί δήλωσης υποταγής στην "Υψηλή Πύλη" του "Σουλτάνου" Ρ.Τ.Ερντογάν, με βάση την οποία θα αναμένουμε το άνοιγμα δεκάδων τζαμιών, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Ανα .Μακεδονία - Θράκη και Ρόδο - Κω».

Ασφαλώς δεν χρειάζονται σχόλια για την πλήρη δουλικότητα και ραγιαδοσύνη, που διακρίνει την ελληνική εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, αλλά το ερώτημα είναι για τα αίτια αυτής της επαίσχυντης και προσβλητικής για τον Έλληνα πολίτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της έλλειψης αντίδρασης των Ελλήνων, που τους απασχολεί μόνο η οικονομία, ενώ χάνεται η πατρίδα τους. Πράγματι είναι απορίας άξιον η όλη αυτή κατάσταση.

Και για τους Έλληνες πολίτες μπορεί να υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε, τη στιγμή που έχουν αναλυθεί σε άλλα άρθρα μου και στο χθεσινό με τίτλο «Τα ελληνικά κόμματα εξουσίας και η υποτέλειά τους». Όμως επιβάλλεται κάποια εξήγηση για την στάση της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί αυτή η κυβέρνησης της υποτέλειας και της εξάρτησης.

Η πιθανότερα ερμηνεία, τουλάχιστον η δική μου, είναι ότι μετά την διαρραγή των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας και την προσπάθειά των ισραηλινών να δημιουργήσουν συμμαχία με την Κύπρο και την Ελλάδα, ως διέξοδό τους από τον εναγκαλισμό τους από ισλαμικά κράτη και αποφυγή αποκλεισμού τους για διέξοδό τους προς την Δύση, παρεμβαίνει η Αμερική, μέσω της ελληνικής κυβέρνησης για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και ανατροπή αυτής της διαδικασίας προσέγγισης του Ισραήλ με την Κύπρο και Ελλάδα, υπάγοντας την Ελλάδα στο άρμα της Νεο - Οθωμανικής Τουρκίας.
Όπως και να κρίνει κανείς το Ισραήλ, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο, σοβαρό κράτος, που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα δικά του συμφέροντα και κάνει τις συμμαχίες που το συμφέρουν., σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα.
Όταν το γυαλί ραγίσει, όπως συνέβη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία δεν συγκολλιέται με τίποτε. Οι Αμερικανοί επιχείρησαν την συγκόλληση, αλλά αυτή δεν πέτυχε. Το επιδιώκουν τώρα με την Ελλάδα, μέσα από την πρόσδεσή της στο άρμα της Νεο- Οθωμανικής Τουρκίας.

Δεν υπάρχει λοιπόν κατά την άποψή μου καμία άλλη ερμηνεία, τη στιγμή που η Ελλάδα αποδέχεται να δράσει στα πλαίσια της λεγόμενης «ελληνοτουρκικής φιλίας» μέσα από τις εργασίες του «Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου», ενώ αγνοεί και αρνείται επιδεικτικά να δημιουργήσει με την Κύπρο ίδιο «Ελληνοκυπριακό Συμβούλιο».

Γι αυτό τονίζουμε στην διαπασών ότι πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωταρχικά η απελευθέρωσή της από όλες τις δεσμεύσεις της στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ανεξαρτησία και Εδαφική Ακεραιότητα της πατρίδας μας. Ο αγώνας των Ελλήνων είναι σε πρώτη βάση εθνικοαπελευθερωτικός και μετά έπονται όλα τα άλλα.

Δυστυχώς οι παγκοσμιοποιημένοι εθνομηδενιστές από δεξιά και αριστερά στην Ελλάδα, υποταγμένοι εκών άκων στην Νέα Τάξη, ασχολούνται με αλλότρια.

Αυτή είναι η πάσα αλήθεια, αλλά, όπως φαίνεται, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]