Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: Ελάτε να συγκυβερνήσουμε

Ανοιχτή πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες κάλπες και να αποτραπεί η περαιτέρω περιδίνιση της χώρας. Ο οδικός χάρτης Σαμαρά περιλαμβάνει τέσσερις άξονες.
  • Συναίνεση των βουλευτών στην εκλογή του Σταύρου Δήμα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
  • Ανασύνθεση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και στελεχών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Εν προκειμένω ο κ. Σαμαράς περιέγραψε το άνοιγμα του κυβερνητικού σχήματος σε στελέχη της ανανεωτικής Αριστεράς και όχι μόνο, στους οποίους θα δοθεί και δυνατότητα «παρέμβασης» στον προγραμματικό λόγο της κυβέρνησης.
  • Ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.
  • Διενέργεια εκλογών αφού «κλείσει» η συμφωνία με την τρόικα και οι διαδικασίες της αναθεώρησης, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ακόμη και στο τέλος του 2015».
Επί της ουσίας ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα που είχαν διατυπώσει προ ημερών οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης προς αναζήτηση συναίνεσης, χωρίς όμως να δεσμεύεται σε συγκεκριμένο χρόνο εκλογών, κάτι που θα καθιστούσε την κυβέρνηση όμηρο μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Η σημερινή πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατήγγειλε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή του κύματος λάσπης που πνίγει την πολιτική ζωή, έρχεται να αλλάξει την ατζέντα από την «υπόθεση Χαϊκάλη» και να μεταβάλει τις ισορροπίες, ενόψει των δύο εκκρεμών προεδρικών εκλογών στις 23 και 29 Δεκεμβρίου.

Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες, μέχρι και την ψηφοφορία της Τρίτης, ο βαθμός ανταπόκρισης των βουλευτών στον «οδικό χάρτη» Σαμαρά. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης εκτός των «οκτώ βουλευτών», είχαν ταχθεί στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενώ προφανώς δεν αφήνει ασυγκίνητους βουλευτές, που σήμερα εντάσσονται στη ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στην «υπόθεση Χαϊκάλη» ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος».

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα.

Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της Χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο.

Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος.

Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!

Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης.

Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!

Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής.

Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.

Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.

Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους.

Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.

Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

Και αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο αληθινής συναίνεσης, χωρίς θεσμικές εμπλοκές και χωρίς ακυβερνησία. Ώστε η επόμενη μέρα να βρει την Πατρίδα μας ενωμένη, τη Δημοκρατία μας σταθερή και την οικονομία μας αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σαμαράς: Ελάτε να συγκυβερνήσουμε
    ή
    Σαμαράς: Ελάτε να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιό τενεκεδες κυνοβουλευτικοι αλήτες έφθασε η ώρα !
    Θα κυβερνήσατε οσο θέλετε πίσω απο σιδερικά σε αγροτικές φυλακες μην σας ταΐζουμε κιόλας .
    Οτι φάγατε , θα τα επιστρέψετε μέχρι ΔΡΑΧΜΗΣ .
    ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ θα εξοριστουν γιατι το αίμα σας ειναι δηλητηριασμένο .
    Η ΕΛΛΑΣ θα ζηση και εσείς θα εξαερωθειιτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]