Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρετανοί μισθοφόροι των SAS κατά των τζιχαντιστών


Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης έχει γίνει "μισθοφόρος" για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο James Hughes (Τζειμς Χιους) - ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις αποστολές στο Αφγανιστάν - είναι μεταξύ πολλών Βρετανών που έχουν πάρει την απόφαση να συμμετέχουν σε σφοδρές μάχες κατά του ΙΚ.

Ο Χιούς βρίσκεται στην πόλη του Rojava μαζί με ενα φίλο του τον Jamie Read (Τζέιμι Ρίντ).
Η αποκάλυψη γίνεται καθώς όπως προέκυψε, στην περιοχή βρίσκονται μέλη των Ειδικών Δυναμεων της Βρετανίας, SAS, οι οποίες εχουν επίσης πάρει αυστηρά μέτρα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με κάποιες πηγές οι μισθοφόροι σκοτώνουν μέχρι και 8 τρομόκράτες την ημέρα.
Ο Χιους και ο Ρίντ ειναι με τις Μονάδες Προστασίας των Κούρδων.

Ο Χιούς (φωτογραφία αριστερά) έφυγε απο τον στρατό φέτος μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας. Ο Ρίντ (φωτογραφία δεξιά) έλαβε την εκπαίδευση του από τον γαλλικό στρατό.
Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Ρίντ περιγραφεί ότι την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν σε σφοδρές μάχες

Όπως φαίνεται οι άντρες είχαν προσληφθεί από έναν Αμερικανό εν ονόματι Τζόρταν Μάτσον για την ομάδα με το όνομα "Λιοντάρια της Rojava" (φωτογραφία πάνω) με επικεφαλή το κουρδικό κίνημα YPG,

Σε διάφορες ιστοσελίδες ζητούν απο τον κόσμο να συμμετάσχει και να βοηθήσει να "στείλουμε τους τρομοκράτες στο διάολο και να σώσουμε την ανθρωπότητα" από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλα μέρη της περιοχής φαίνεται οτι στρατιώτες των SAS σκοτώνουν έως και οκτώ τρομοκράτες κάθε μέρα.
Είναι οπλισμένοι με τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες εξτρεμιστές στις ενέδρες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων,.
Άμυντικές πηγές αναφέρουν ότι μικρές ομάδες στρατιωτών πέφτουν ακριβώς στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους απο ελικόπτερα Σινούκ της Βασιλικής Αεροπορίας.

Μέχρι πρόσφατα θεωρουνταν οτι η SAS δεν συμμετείχε σε καμία άμεση μάχη. Αλλά τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι τα στρατεύματα, που είναι εξοπλισμένα με quad-bikes (γουρούνες) με πολυβόλα, βρίσκονται στην περιοχή και σκοτώνουν τζιχαντιστές.

Ο σκοπός τους ειναι η διακοπή των οδών εφοδιασμού των τζιχαντιστών σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου. Επιπλέον χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αεροπορικές επιδρομές.

Πηγή - Mirror
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


Σχόλιο ιστολογίου: Στο άρθρο αυτό, δίνεται και η απάντηση που μπορεί να δώσει η Δύση για την ουσιαστική αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Μόνο που, η χρηματοδότηση τέτοιων επιλέκτων ομάδων επαγγελματιών στρατιωτών, φαίνεται πως δεν είναι εφικτή από την ασθμαίνουσα οικονομικά Δύση (η οποία επιπλέον δεν έχει αποσαφηνίσει επαρκώς τον ρόλο αλλά και την θέλησή της για την εξαφάνιση της απειλής (ενώ την βαρύνουν ήδη πολλά για την εμφάνιση) των τζιχαντιστών. Το βάρος, όπως είναι λογικό, μετατίθεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή (εν προκειμένω) στην κυβέρνηση του Ιράκ (η Συρία του Άσαντ έχει συντεταγμένο και εκπαιδευμένο στρατό), η οποία όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί (επισήμως τουλάχιστον) σε μία τέτοια τακτική αντιμετώπισης των τζιχαντιστών που απειλούν την ύπαρξη του Ιράκ για μία σειρά από λόγους, ο σημαντικότερος των οποίων είναι η αρνητική διάθεση των πολιτών του Ιράκ να επιτραπεί η είσοδος ξένων στρατευμάτων στο Ιρακινό έδαφος. Ταυτόχρονα, όμως, ο σπουδαιότερος ίσως λόγος, είναι η οικονομική δυσπραγία που έχει το Ιράκ λόγω της συνεχούς μείωσης της τιμής του πετρελαίου και των ταυτόχρονων αυξημένων οικονομικών κρατικών αναγκών που δημιουργήθηκαν από την δράση των τζιχαντιστών. Είναι, μάλλον, προφανές πως η αμερικανική πολιτική πίεσης προς την κατεύθυνση μείωσης των τιμών ενέργειας (πολιτική που σαν κύριο στόχο έχει την ρωσική οικονομία που σχετίζεται με τα ρωσικά έσοδα από την πώληση ενέργειας) βλάπτει το Ιράκ, το οποίο βρίσκεται σε δεύτερο επίπεδο προτεραιοτήτων για την Ουάσιγκτον. Έτσι, η προφανής λύση (της χρήσης επαγγελματιών δυτικών στρατιωτών) γίνεται ανέφικτη, η κρίση στην Μέση Ανατολή παρατείνεται και δημιουργούνται νέες παγκόσμιες γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές πιέσεις, οι οποίες εάν βρουν ευαίσθητο σημείο θα εκτονωθούν με πολύ περισσότερο βία από την ύδη υπάρχουσα, βία ικανή να απειλήσει την παγκόσμια ειρήνη. Με απλά λόγια, επιλογή των ΗΠΑ είναι άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας δράση της Δύσης κατά του "Ισλαμικού Κράτους" και η επί της ουσίας παράταση της ύπαρξης και δράσης των τζιχαντιστών. Και αυτή η επιλογή (ή και ο γενικότερος ρόλος της Δύσης) λειτουργεί πλέον ως ο μέγιστος κίνδυνος για την ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση του ήδη υφιστάμενου προβλήματος της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. 6 Τζιχαντιστες τη μερα ε; Και οι SpetsNaz καθαρισανε 400 σε δυο μερες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σε διάφορες ιστοσελίδες ζητούν απο τον κόσμο να συμμετάσχει και να βοηθήσει να "στείλουμε τους τρομοκράτες στο διάολο και να σώσουμε την ανθρωπότητα" από το Ισλαμικό Κράτος. "


    Σκοτωστε τα αφεντικα-χρηματοδοτες των τζιχαντιστων τοτε!

    Ακομα κι αν σκοτωσετε ολους τους τζιχαντιστες , παντα θα υπαρχουν

    χρησιμοι ηλιθιοι που θα διατιθενται να υπακουουν τα "αφεντικα"!

    Γιατι αραγε δεν συνεργαζεστε με τους Ρωσους;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]