Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα αύριο στο Παρίσι

Στο Παρίσι μεταβαίνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί, αύριο, με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών και να εξετασθεί το πλαίσιο της «επόμενης ημέρας» από το νέο έτος.

Την πληροφορία είχε μεταδόσει νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενη πηγή του οικονομικού επιτελείου, την οποία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξεταστεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Σημειώνεται, ότι και χθες υπήρξε νέα αποστολή στοιχείων από την ελληνική πλευρά προς τους δανειστές, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και υπό τον πρωθυπουργό.

Η συνάντηση στο Παρίσι είτε σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές είτε επιχειρείται μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για τη συνάντηση ουσιαστικά σημαίνει ότι θέλουν ένα ουδέτερο έδαφος προκειμένου να υπάρξει αποφόρτιση από τις έντονες διαβουλεύσεις και τις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών. 

Mε ανοιχτή ακόμη την ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διαπραγμάτευση, προκειμένου να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου η αξιολόγηση.

Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο γύρο διαπραγματεύσεων, αλλά εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει οριστικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της αξιολόγησης και θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα πλέον εστιάζεται στο Ασφαλιστικό, για το οποίο η τρόικα πιέζει ασφυκτικά, έτσι ώστε να καλυφθεί -όπως υποστηρίζουν οι δανειστές- ένα σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού κενού που οι ίδιοι λένε ότι υπάρχει για το 2015.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]