Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σερβιτόροι των ξένων

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Στο όριο του σαδισμού κινείται η αντιμετώπιση του ελληνικού λαού εκ μέρους της ελεγχόμενης από το Βερολίνο κοινοτικής νομενκλατούρας των Βρυξελλών. Ανώτεροι γραφειοκράτες της Κομισιόν, που σήμερα αποτελεί και τον βασικό πυλώνα της εποπτεύουσας «τρόικας», αξιολογούν τους σημερινούς Ελληνες σαν σκουπίδια, λίγο χειρότερους από τα ομόλογα-ταπετσαρίες που θα εξέδιδε η χώρα, αν μπορούσε, φυσικά, να βγει στις αγορές.

Τα στερεότυπα για τους τεμπέληδες της... εύφορης κοιλάδας που ζουν παρασιτικά εις βάρος του πλούσιου Βορρά εκπορεύονται ασφαλώς από το γερμανικό κυβερνητικό και οικονομικό κατεστημένο που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις των χωρών της ευρωζώνης. Από κρίσιμα στρατηγικά θέματα, όπως οι κυρώσεις προς τη Ρωσία, έως τριτεύουσας σημασίας δράσεις, όπως ποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα πληροί κριτήρια κοινοτικής χρηματοδότησης.

Δυστυχώς, η ρατσιστική αντίληψη ότι η «χώρα-παράδεισος» που λέγεται Ελλάδα δεν αξίζει να κατοικείται από τέτοιους «ακαμάτηδες ιθαγενείς» διατρέχει οριζοντίως πλέον την κοινοτική γραφειοκρατία, η οποία αντιμετωπίζει με αμιγώς τιμωρητική διάθεση τον ελληνικό πληθυσμό. Προχθές μάθαμε ότι δύο έργα πνοής για το μέλλον της πρωτεύουσας, η αναμόρφωση του Φαληρικού Δέλτα και η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, απορρίφθηκαν από προγράμματα κοινοτικής χρηματοδότησης διότι θεωρήθηκαν ότι δεν έχουν «αναπτυξιακή διάσταση»! Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία για δύο εγχειρήματα βασισμένα σε ιδιωτική πρωτοβουλία Ελλήνων (Ιδρυμα Νιάρχου, Ιδρυμα Ωνάση αντιστοίχως). Ανεπισήμως το μήνυμα είναι ότι οι Ελληνες «δεν αξίζουν βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο», όπως κάποτε κάποιοι έλεγαν ότι οι ιθαγενείς της Υποσαχάριας Αφρικής δεν πρέπει να αποκτήσουν δίκτυα υδροδότησης γιατί δεν θα πλένονται ποτέ!

Κακά τα ψέματα. Οι κοινοτικοί θεωρούν αναπτυξιακά έργα μόνον αυτά που τους βολεύουν. Και μεταξύ άλλων, τις τουριστικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές που θα καταστήσουν την χώρα μας ένα απέραντο ξενοδοχείο πολυτελείας. Ώστε να νέμονται τις χαρές της όλοι οι υπόλοιποι ξένοι εκτός από τους «φριχτούς και ανυπόφορους» Ελληνες.

Δυστυχώς αυτές οι απαξιωτικές συμπεριφορές των δανειστών θα εντείνονται, στο βαθμό που δεν ορθώνεται αντίλογος, ούτε για τα προσχήματα από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι εμφανές ότι οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν επιθυμούν να δώσουν μάχη για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Προτιμούν να μιλούν για την «πανάκεια» του τουρισμού με τέτοιο οίστρο που σε λίγο νομίζεις ότι θα φορέσουν λευκό πουκάμισο και παπιγιόν για να πάνε στο Διόνυσο και να σερβίρουν γερμανούς τουρίστες…

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Σερβιτόροι των ξένων"
    Οι πολιτικοί μας (;!) ούτε για σεβριτόροι δεν κάνουν, περισσότερο σε καρπαζοεισπράκτορες φέρνουν...
    Ζηλεύουν και μας μισούν που ζούμε σε ένα κράτος με ήλιο, θάλασσα και φυσική ομορφιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "σερβιτόροι" - και άλλως εξυπηρετητές - είμαστε εμείς. Οι πολιτικοί μας είναι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]