Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αυτογκόλ της κυβέρνησης συνεχίζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται

Μία προβλέψιμη κυβέρνηση, σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον, θα έχει ένα προβλέψιμο τέλος

Η εμφανώς αμήχανη στάση του Σαμαρά και του Βενιζέλου και το γενικότερο μούδιασμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της δικομματικής κυβέρνησης εν όψει της εκλογικής συντριβής που πλησιάζει, φανερώνουν ότι οι κυβερνώντες έχουν απλώς ξεμείνει από ιδέες και από επιλογές και δεν είναι πλέον σε θέση να αντιστρέψουν το ρεύμα νίκης που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Οι κινήσεις τους είναι απολύτως προβλέψιμες, και μάλιστα τις περισσότερες φορές γίνονται τόσο αδέξια ώστε προκαλούν περισσότερη αγανάκτηση στον κόσμο παρά ανακούφιση.

Για να κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές ο Τσίπρας έχοντας απέναντί του ένα τέτοιο τσούρμο λαϊκιστών και αποτυχημένων, δεν έχει παρά απλώς να ροκανίσει τον χρόνο και να αποφύγει τα κραυγαλέα λάθη. Όταν μια ομάδα βάζει μόνη της βροχηδόν τα αυτογκόλ, αναμενόμενο είναι ότι ο αντίπαλός της απλώς θα γελάει και θα περιμένει να περάσει η ώρα για να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζει έναν τόσο άχρηστο αντίπαλο, ώστε ούτε καν χρειάζεται να πρωτοτυπήσει ή να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να τον υπερσκελίσει. Γι’ αυτό και ο Τσίπρας συχνά κατηγορείται ότι αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου – βρήκε μια δοκιμασμένη παλιά συνταγή που είχε πρόχειρη, και του κάνει μια χαρά αφού δεν χρειάζεται και τίποτα περισσότερο.

Ο τρόπος που πολιτεύονται γενικά το τελευταίο διάστημα τόσο ο Τσίπρας όσο και τα στελέχη του απέναντι στη δικομματική κυβέρνηση, μου θυμίζει μία περίφημη φράση που είχε πει ο δούκας του Ουέλινγκτον όταν ρωτήθηκε μετά τη μάχη του Βατερλώ για το πώς νίκησε τους Γάλλους: «Βάδισαν εναντίον μας με τον γνωστό παλιό τρόπο, και εμείς τους τσακίσαμε με τον γνωστό παλιό τρόπο».

Stirlitz


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]