Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολεμώντας στην Κομπάνι, ετών 67...

O Aπέ Νεμίρ που τραυματίστηκε στο Κομπάνι δηλώνει: Άφησα παρακαταθήκη το όπλο μου

Ο Απέ Νεμίρ ο 67χρονος-σύμβολο της αντίστασης στο Κομπάνι, που παρά το ότι τραυματίστηκε πολλές φορές δεν εγκαταλείπει τη θέση του στην πρώτη γραμμή, μετράει τώρα στο Σούρουτς μέρες για την επιστροφή του στο μέτωπο. Ο Απέ Νεμίρ δήλωσε πως
¨Όταν ερχόμουν εδώ το είπα στους νέους μαχητές. Ακόμη κι αν μου κόψουν το χέρι, εγώ θα γυρίσω πίσω. Να μην δώσετε σε κανέναν το όπλο μου, σας το αφήνω παρακαταθήκη. Άλλωστε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου πει ¨Δεν θα πας στο Κομπάνι¨.
Ο Απέ Νεμίρ παρά το προχωρημένο της ηλικίας του πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ενάντια στις επιθέσεις των συμμοριών της ISIS και παρά το ότι τραυματίστηκε τρεις φορές δεν εγκατέλειψε την θέση του.

Μετά από τον τραυματισμό του για τέταρτη φορά, ήρθε στο Σούρουτς και μετρά μέρες τώρα για να επιστρέψει στο Κομπάνι.

Ο Απέ Νεμίρ που από την πρώτη μέρα που άρχισε η αντίσταση πήρε μέρος στο πλέον σφοδρό –ανατολικό- μέτωπο, την ώρα που οι δύο γιοί του πολεμάνε σε διαφορετικά μέτωπα, όταν τραυματίστηκε για τέταρτη φορά, έστω και αν ο ίδιος δεν το ήθελε, στάλθηκε για νοσηλεία στο Σούρουτς.

Αυτή τη στιγμή μένοντας σε σκηνή μαζί με την οικογένεια του, περιμένει να γίνει καλά ώστε το συντομότερο να πάρει το όπλο του και να βρεθεί στο μέτωπο. Από την μια ζητά από τα μέλη των YPG και ΥΠJ να τον συγχωρήσουν που για κάποιο διάστημα δεν βρίσκεται στο μέτωπο και από την άλλη κάνει έκκληση στην κουρδική νεολαία να μετάσχει στην αντίσταση του Κομπάνι.

ΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΝΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ;

Ο Απέ Νεμίρ περιγράφει πως μετά από την επίθεση των συμμοριών, η ηγεσία του καντονιού και τα μέλη του YPG του ζήτησαν να πάει στο Σούρουτς, καθώς οι δύο γιοί του πολεμούσαν στο μέτωπο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας:
¨Μα πώς να άφηνα την πατρίδα μας και τα χώματα μας στις βρώμικες συμμορίες της ISIS;¨. 
Αναφέρει πως όταν φάνηκε η αποφασιστικότητα του, του επετράπη να μείνει.

¨ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΝΩ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ¨

Ο Απέ Νεμίρ περιγράφει πως μερικές φορές μένει στο χαράκωμα μια εβδομάδα ή και δέκα μέρες, λέει πως
¨Τραυματίστηκα τέσσερις φορές, δύο φορές στο ισχύο, μια φορά στο κεφάλι και τελευταία φορά όταν ελεύθερος σκοπευτής της συμμορίας της ISIS με στόχευσε, με πέτυχαν δύο σφαίρες στο χέρι¨
και παρόλα αυτά συνεχίζει την αντίσταση του.

Koυρδικό Πρακτορείο Φιράτ 9/11/2014
Πηγή "Τουρκικά Νέα"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]