Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αδιάσειστα στοιχεία για την διαπλοκή Τουρκίας και "Ισλαμικού Κράτους"

Γράφουν οι Δ. Πορφύρης/Π. Σταφυλά

Ο Tζιάν Μικαλεσίν απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας il Giornale (05/11/14) δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ για τους στενούς δεσμούς της ISIS με την Τουρκία. Συναντήθηκε με κούρδο στρατιωτικό διοικητή στη συριακή πόλη Καμισλί η οποία παραδοσιακά κατοικείται μόνο από χριστιανούς και κούρδους.
Το Καμισλί απέχει ελάχιστα από το Κομπάνι και αποτελεί επίσης στόχο του Ισλαμικού Κράτους. Τα στοιχεία που παρουσίασε ο κούρδος διοικητής R. Kalili δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης του γεγονότος ότι η Τουρκία παρέχει ενεργή υποστήριξη στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία.

Επιδεικνύοντας στον δημοσιογράφο την μεταλλική στρατιωτική ταυτότητα Τούρκου, αναφέρει:

“Αυτό το βρήκαμε σε μια βάση του Iσλαμικού Κράτους. Κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει τι ζητούσε εκεί ένας στρατιώτης από την Άγκυρα σε μια βάση των τρομοκρατών που βρίσκεται σε βάθος 80 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους. Διότι η μεταλλική του ταυτότητα εκεί εντοπίστηκε!.”

Ο R. Kalili κρατάει στα χέρια του τη μεταλλική ταυτότητα. Είναι ένας κούρδος διοικητής στη μάχη καταπολέμησης της ISIS και ανήκει στον επειχειρησιακό τομέα του Β. Καμισλί. Εδώ η ISIS επιτίθεται σε καθημερινή βάση. Και εδώ όπως και στο Κομπάνι, “το κύριο μέλημα του τουρκικού στρατού που καιροφυλακτεί στη συνοριογραμμή είναι ο μη ανεφοδιασμός της πολιορκημένης πόλης”, αναφέρει ο διοικητής.

“Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η Άγκυρα παρέχει σαφή υποστήριξη στη Tζιχαντιστική τρομοκρατία. Η πεποίθηση αυτή ενισχύεται και από τα στοιχεία που συλλέγονται από τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και της Jabhat Al Nusra που τέθηκαν υπό των έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων“.

“Ξέρεις τι βρήκαμε; Κοίταξε εδώ!“


O διοικητής ανοίγει το συρτάρι και βγάζει μια δέσμη διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
«Κοίτα … όλα αυτά είναι διαβατήρια τρομοκρατών. Αυτό το κόκκινο προέρχεται από το Μπαχρέιν… Ο κάτοχός του έφθασε στη Συρία από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης... όπως μπορείτε να διακρίνετε και από τη βίζα.”

Έπειτα ακουμπάει πάνω στο γραφείο ένα πράσινο διαβατήριο:
“Αυτό ανήκε σ΄έναν Τυνήσιο … Εδώ, όπως μπορείτε να διακρίνετε δεν υπάρχει η σφραγίδα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Το ίδιο ισχύει και γι αυτό το διαβατήριο της Λιβύης…”
“Ο κύριος αυτός ήταν κάτοικος Βεγγάζης και ήρθε εδώ σε βάση της Isis, όπου βρήκαμε και το ταξιδιωτικό του έγγραφο. Στο παρελθόν είχε ξαναεπισκεφθεί την Τουρκία. Θα ήθελα να πω ότι όλα αυτά τα έγγραφα και οι τουρκικές σφραγίδες αποδεικνύουν το ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα. Στη Δύση ο Ερντογάν θέλει να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι ένας σύμμαχος σας στο ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός είναι ο βασικός σύμμαχος της Διεθνούς Τζιχάντ. Κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει στους μαχητές του Τζιχάντ και στους εθελοντές ελεύθερη διέλευση από το έδαφός του και τα σύνορα“.
Οι πραγματικοί όμως 3 άσσοι στο μανίκι του διοικητή Kalili είναι οι 3 ταυτότητες με την την Ερυθρά Ημισέληνο.

“Αυτές είναι τρεις τουρκικές ταυτότητες. Ανήκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Τις ανακαλύψαμε κι αυτές σε βάση τους. Αυτοί οι κύριοι είναι μόνο τρεις από τις εκατοντάδες των Τούρκων πολιτών που έχουν ορκιστεί πίστη και υποταγή στις τρομοκρατικές ομάδες.”

“Αν δεν πιστεύετε κοιτάξτε κι αυτά. Είναι τα αρχεία της Jabhat al Nusra που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και που τώρα ενώθηκε με την ISIS. Εδώ είναι όλα τα ονόματα των “mohajerin “, δηλαδή των ξένων Τζιχαντιστών που πολεμάνε εδώ και έχουν καταχωρηθεί με ψευδώνυμο. Ωστόσο οι τόποι προέλευσης είναι οι πραγματικοί. Και σχεδόν σε όλους τους μαχητές αναφέρεται ως τόπος καταγωγή η Τουρκία “

Πηγή dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]