Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κίνδυνοι του αφελληνισμού

Γράφει ο Β. Α. Κόκκινος

Με απόφαση του Ευαγ. Βενιζέλου ως υπουργού Εθνικής Αμύνης (15/4/2011) της κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, καθορίστηκαν τα προσόντα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Ορίσθηκε δε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι και Έλληνες στο γένος.
Κατά της αποφάσεως αυτής και του κυρωθέντος από την τότε υπουργό Παιδείας πίνακος επιτυχόντων στις Σχολές αυτές προσέφυγαν στο ΣτΕ απόστρατοι αξιωματικοί και ένας πολίτης. Η Ολομέλεια του ΣτΕ απόστρατοι αξιωματικοί και ένας πολίτης. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόσφατη ανακοίνωσή της έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι μπορεί να είναι υποψήφιοι για τις αν Σχολές και όσοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή, αλλά μόνον ελληνική ιθαγένεια, κατά το άρθρο 4 του Συντάγματος, περί ισότητος των Ελλήνων πολιτών ενώπιον του Νόμου.

Δύο όμως μέλη του ΣτΕ μειοψήφισαν υποστηρίξαντα, ότι από τις συνταγματικές επιταγές δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Πράγματι, από το όλο περιεχόμενο του άνω άρθρου κα της ερμηνευτικής δηλώσεως της παρ. 6, όχι μόνον δεν συνάγεται το ανωτέρω δικαίωμα όλων των Ελλήνων, αλλ’ αντιθέτως η ελληνική καταγωγή των υποψηφίων των άνω Σχολών θεωρείται αυτονόητη και εξυπακουόμενη προϋπόθεση.
Η άποψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, θέτει θρυαλλίδα στην άμυνα της Χώρας, αφού μάλιστα το ΠΑΣΟΚ απένειμε την ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς, Βούλγαρους και Τούρκους, ακόμη δε και Ρωσοποντίους και άλλους μη έχοντας ελληνική καταγωγή, τους οποίους μετέφερε αεροπορικώς για να ψηφίσουν τον κ. Σημίτη το 2000.
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι με την εκτεθείσα άποψη της Ολομελείας του ΣτΕ ανοίγονται οι θύρες για να ευρεθούν κάποτε στην ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων της Χώρας Βούλγαροι, Αλβανοί, Τούρκοι, Πακιστανοί και άλλοι.

Η Ελλάδα έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι». Καθημερινώς αποβιβάζονται εις την Κω και άλλα νησιά του Αιγαίου κατά εκατοντάδες, Σύριοι και άλλοι μουσουλμάνοι, τους οποίους τα Αστυνομικά Τμήματα αδυνατούν να καταγράψουν. Αυτοί δε ομαδοποιούνται και κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα της χώρας μας.
Σε μανδρότοιχους διάφορων σημείων της Αττικής γράφονται στα αραβικά συνθήματα υπέρ των τζιχαντιστών και εναντίον εκείνων που δεν είναι με τους μουσουλμάνους. Συνθήματα όμως αναγράφονται και σε κεντρικά κτίρια, όπως είναι η Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, η Εθνική Βιβλιοθήκη και άλλα. Τα συνθήματα αυτά δε ρυπαίνουν μόνο τα κτίρια, αλλά δημιουργούν και κακή εντύπωση στους τουρίστες, που αποτελούν σπουδαία πηγή εσόδων για την οικονομία του Κράτους. Τα ατελείωτα συλλαλητήρια, οι βιαιοπραγίες κατ’ αυτά και οι αιφνίδιες αλλαγές πορείας των οχημάτων, συντελούν επίσης στις δυσμενείς εντυπώσεις των επισκεπτών της χώρας μας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπτύξουν ένα νέο ΕΑΜ, σαν αυτό που ίδρυσε το ΚΚΕ το 1941! Εννοεί δηλαδή το ΕΑΜ που υπηρέτησε τους πολιτικούς στόχους του ΚΚΕ, σφαγίασε τους αντιπάλους του και οδήγησε τη χώρα στον εμφύλιο και τον συμορριτοπόλεμο; Τα παιδιά και τα εγγόνια των Ελλήνων αριστερών δεν παραιτούνται του απατηλού οράματος να εφαρμόσουν στη χώρα μας τον Μαρξισμό. Κάθε στέλεχος υπολαμβάνει ότι έχει ανακαλύψει τον μαγικό τρόπο επιβολής της κοσμοθεωρίας του. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλουν την δημιουργία από την κυβέρνηση του περιουσιολογίου. Και τι θα γίνει αν από της συντάξεως τούτου μέχρι της επιβολής του φόρου, ο πολίτης ευρεθεί στην ανάγκη να πωλήσει κινητά ή να δαπανήσει καταθέσεις για την αντιμετώπιση σοβαράς ασθενείας του; Θα πληρώνει και πάλι φόρο βάσει του περιουσιολογίου;

Τα περισσότερα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα επιβάλουν στους Ευρωπαίους τη μείωση του δημοσίου χρέους. Είθε να ήταν τούτο εφικτό. Αλλά δεν μας λέγουν τι θα γίνει εάν οι δανειστές δεν αποδεχθούν τη μείωση των απαιτήσεών τους. Θα δεσμευθούν οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών;
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την λαϊκή παροιμία «ο Μανώλης με τα λόγια κτίζει ανώγεια και κατώγεια».
Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι καμία πολιτική παράταξη δεν ασχολείται με το πώς θα αυξηθούν οι πόροι του Έθνους. Πως θα αυξηθεί η αγροτική παραγωγή, η κρεατοπαραγωγή, η πτηνοτροφία και η ιχθυοκαλλιέργεια, ώστε να διασφαλισθεί η τροφή του λαού και να περιορισθούν οι εισαγωγές.

Πηγή εφημ. «Εστία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]