Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές στέλνουν ενισχύσεις στο Κομπάνι

Αναφορές για σφοδρές μάχες μεταξύ κούρδων και ισλαμιστών

Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε νέες ενισχύσεις σε οπλισμό και άνδρες στη συριακή πόλη Κομπάνι, στην προσπάθειά του να καταλάβει ολόκληρη την πόλη, της οποίας μέχρι τώρα ελέγχει το 50%, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι «ενισχύσεις σε άνδρες, πυρομαχικά και εξοπλισμό» καταφθάνουν από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκας, προπύργιο της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Στην περιοχή του Κομπάνι μαίνεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη επιχείρηση των τζιχαντιστών που επιδιώκουν να θέσουν την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Οι τζιχαντιστές προέλασαν στην πόλη στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τώρα ελέγχουν το 50% αυτής, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση εναντίον στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία ανέφερε επίσης σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του ΙΚ.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τοπικό κούρδο αξιωματούχο, τον Ιντρίς Νάσεν, που τώρα βρίσκεται στην Τουρκία. "Χθες σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στο συνοριακό φυλάκιο του Κομπάνι. Το ΙΚ είχε στόχο το συνοριακό φυλάκιο και τα γύρω κτίρια". Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι "τη νύχτα, το ΙΚ πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση από το ανατολικό Κομπάνι για να φθάσει στο συνοριακό φυλάκιο, αλλά οι YPG απάντησαν δυναμικά" και απώθησαν τους τζιχαντιστές. Μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν, διευκρίνισε.

Ο Νάσεν έκανε λόγο για πέντε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού τη χθεσινή νύχτα στο ανατολικό, δυτικό και νότιο του Κομπάνι, για την υποστήριξη των κουρδικών χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν χθες βράδυ θέσεις του ΙΚ στο χωριό 'Αιν-Iσα στην Ράκα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στα τουρκικά σύνορα ανέφερε ότι η κατάσταση ήταν ήρεμη σήμερα το πρωί αν και πυροβολισμοί ακούγονταν στο ανατολικό Κομπάνι.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια ώρα ο "σουλτάνος Ερντογάν" έχει κλείσει τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και απαγορεύει (δια θανατώσεως) στους Κούρδους της Τουρκίας να ενισχύσουν με οπλισμό και μαχητές τους Κούρδους του Κομπάνι που μάχονται κατά των τζιχαντιστών... Αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια αυτή του τούρκου προέδρου (όπως και ένα πλήθος άλλων ενεργειών του τουρκικού κράτους υπέρ των τζιχαντιστών) εξακολουθούν, αναιτιολόγητα, να παραμένουν ατιμώρητες από την Δύση...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]