Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κομπάνι: Τρομακτικές συγκρούσεις με την Τουρκία θεατή

Οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στο Κομπάνι, με τους ισλαμιστές να εξαπολύουν έφοδο, υποστηριζόμενοι από πυρά όλων, αλλά και από αυτοκίνητα βόμβες. Αρκετά βλήματα όλμων των ισλαμιστών έπεσαν εντός του τουρκικού εδάφους.

Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν από τρεις πλευρές ταυτόχρονα κατά των Κούρδων, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρά την σφοδρότητα της επίθεσής του όμως, απέτυχαν για μια ακόμα φορά να προχωρήσουν. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν στην επίθεσή τους και γεμάτα εκρηκτικά αυτοκίνητα, τα οποία άνδρες τους επιχείρησαν να οδηγήσουν πάνω στις θέσεις άμυνας των Κούρδων.

Σύμφωνα όμως με τους Κούρδους και αυτό το τέχνασμα τους απέτυχε, αφού οι αμυνόμενοι κατόρθωσαν να ανατινάξουν τα αυτοκίνητα αυτοκτονίας, βάλλοντας εναντίον τους με κάθε διαθέσιμο όπλο, πριν αυτά επιπέσουν επί των θέσεων άμυνάς τους.

Η επίθεση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τα ξημερώματα. Οι απώλειες των ισλαμιστών ήταν βαριές. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς και τριπλάσιους τραυματίες. Άραβες μαχητές που πολεμούν μαζί με τους Κούρδους εκτέλεσαν δύο αιχμαλώτους ισλαμιστές. Ο ένας από αυτούς ήταν μόλις 15 ετών

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εμμένει στη γνωστή στάση της. Και σήμερα ο πρόεδρός της Ερντογάν επανέλαβε πως για την Τουρκία οι Κούρδοι της Συρίας και σύμμαχοι του ΡΚΚ είναι τρομοκράτες.
«Ακούγονται πολλά σχετικά με την παραχώρηση όπλων στο ΡΥD (το κόμμα των Κούρδων της Συρίας), ώστε να σχηματιστεί κοινό μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Για μας το ΡΥD είναι ότι και το ΡΚΚ, μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα ήταν λάθος, μεγάλο τους λάθος, να περιμένουν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ Αμερικανοί, να πούμε ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι ανεδαφικό να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο από εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. καλημερα σας, επειδη η ιστοσελιδα αυτη φαινεται ''ορκισμενη'' κατα του ερντογκαν, συντονισμενη -θελημενα η οχι- με την δυτικη, νατοικη σταση υπερ του κουρδικου κρατους στο β. ιρακ
    ξαναδοκιμαζω το αναπαντητο ερωτημα μου..Μας ενδιαφερει το κομματιασμα της τουρκιας σαν την γιουγκοσλαυια και ναχουμε γυρο μας αμερικανοδουλες αποικιες οπως εμεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιστολόγιο αυτό καταδεικνύει τις τακτικές, τις μεθοδεύσεις, τις στοχεύσεις και τον σκοπό του Ερντογάν. Και μέσα στους σκοπούς του "σουλτάνου" είναι να δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην Ελλάδα και (εάν μπορέσει) να αφαιρέσει από την Ελλάδα εθνική κυριαρχία. Εμείς, νοιαζόμαστε για την Ελλάδα, εσύ δεν ξέρω για ποιον νοιάζεσαι. Τώρα, στο ερώτημα που θέτεις, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ναι! Η Ελλάδα έχει συμφέρον από έναν κατακερματισμό της Τουρκίας, ο οποίος δεν θα είναι μόνο δίκαιος (λόγω των ήδη υφισταμένων προβλημάτων που υπάρχουν εκεί με τους Κούρδους των 25 εκατομμυρίων), αλλά θα αποδυναμώσει στον μέγιστο βαθμό την Τουρκία και θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα προβλήματα (τσαμπουκάδες) ισχύος και πειρατείας που θέτει σε μόνιμη βάση (και με σχέδιο) η τουρκική πλευρά. Εάν εσύ προτιμάς μία Τουρκία με την σημερινή μορφή και την απειλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, είναι ένα άλλο θέμα

      Διαγραφή
    2. Σταμπούλ, έχεις τα... κότσια να μας πεις και το αληθινό σου ονοματάκι; Είναι κρίμα να κρύβεις την τουρκολαγνεία και την ισλαμολαγνεία σου. Και που είσαι... ψάξε ρε ομορφάντρα τα δημοσιεύματα για το τι ακριβώς είναι ο Ερντογάν, μελέτησέ τα και μετά άρχισε να κάνεις ερωτήσεις για την κομματιασμένη Τουρκία

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]