Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λυσσαλέα επίθεση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι και ίχνη νέας τουρκικής προβοκάτσιας

Ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα έχουν εξαπολύσει το ισλαμικό Κράτος εναντίον των Κούρδων στην Κομπάνι σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλάβουν, αν μπορούσαν, και όλη την πόλη πριν φτάσουν οι Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι μαχητές μέσα από την Κομπάνι μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να αποκρούσουν όλες τις επιθέσεις και σύμφωνα με κάποιες αναφορές υπάρχουν αρκετοί νεκροί τζιχαντιστές.

Όμως αυτό που προκαλεί αίσθηση όχι μόνο στην Τουρκία αλλά σε όλο τον κόσμο είναι οι πρωτοφανείς εκδηλώσεις ενθουσιασμού των Κούρδων που συγκεντρώνονται επί ώρες στην μέση του δρόμου να χαιρετήσουν και να πανηγυρίσουν την έλευση των Πεσμεργκά.

Σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό στήνεται ένα πανηγύρι που φέρνει στο μυαλό τις εικόνες από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου όταν οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωναν τις πόλεις από το ναζιστικό καθεστώς.

Την ίδια ώρα περίεργα παιχνίδια προπαγάνδας έχουν στήσει στην Τουρκία για να μειώσουν την εικόνα του διθυράμβου των Κούρδων που σαρώνουν τις νότιες περιοχές.

Δείτε χαρακτηριστικά ένα post στο twitter στο οποίο γίνεται λόγος ότι οι Τούρκοι στρατιώτες ξεφτίλισαν τους Πεσμεργκά.

  Ruwayda Mustafah @RuwaydaMustafah

Peshmerga forces deployed to face constant insults and humiliating by soldiers in Suruc warehouse.

Συρία: Κακοστημένη προβοκάτσια τουρκικής εμπνεύσεως;
Περίεργα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν και πάλι στην Συρία. Μετά από τις νέες καταγγελίες αντικαθεστωτικών περί χρήσης χημικών από τον τις συριακές δυνάμεις του Άσαντ, ξαφνικά προέκυψε και βομβαρδισμός στρατοπέδου προσφύγων ελικόπτερο του συριακού Στρατού!

Όπως κατήγγειλαν οι αντικαθεστωτικοί ένα συριακό ελικόπτερο βομβάρδισε με δύο barrel bombs στρατόπεδο προσφύγων στην περιοχή του Ιντλίμπ, σκοτώνοντας δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Αμέσως δε εμφανίστηκε σχετικό βίντεο στο YouTube, που δείχνει την σφαγή των αμάχων.

Μη όντας σε θέση να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί πραγματικά, απλώς θα περιοριστούμε να αναφέρουμε πόσο πολύ ανόητο θα ήταν από την πλευρά Άσαντ να προχωρήσει, αυτή την στιγμή ειδικά, σε μια τέτοια ενέργεια, που κανένα στρατιωτικό πλεονέκτημα δεν θα του παρείχε και νερό στον μύλο τον αντιπάλων του θα έριχνε. 

Μήπως κάποιοι άλλοι πετούσαν το ελικόπτερο, αν και εφόσον υπήρξε ελικόπτερο;
Διότι η όλη υπόθεση θυμίζει έντονα κακοστημένη προβοκάτσια, από αυτές που σωρηδόν σχεδιάζουν τουρκικά επιτελεία, όπως άλλωστε έχουν αποκαλυφθεί από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και άλλα τινά, στο πλαίσιο της σύγκρουσης μέχρις εσχάτων ανάμεσα στον Ερντογάν και τον ιμάμη Γκιουλέν.





Πηγή DefencePoint

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]