Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως βγάζει χρήματα η Τουρκία, υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές

Η αύξηση ρεκόρ στις εξαγωγές προς την Συρία που συνέβη μετά από το πέρασμα των συνοριακών πυλών με την Συρία στα χέρια της ΙΚΙΛ, στρέφει για μια ακόμη φορά τα βλέματα στις σχέσεις της Άγκυρας με αυτές τις ομάδες συμμοριών. Η οικονομή ¨συνεργασία¨. της ΙΚΙΛ με την Τουρκία, διασφάλισε στην τελευταία αύξηση εξαγωγών προς την Συρία κατά 99%.

Τα στοιχεία των εξαγωγών της Τουρκίας η οποία από την μέρα που εμφανίστηκε η ΙΚΙΛ στην Συρία, λέγεται πως την στηρίζει ξεκάθαρα, δείχνουν πως κατά τον μήνα Αύγουστο η Συρία ανέβηκε 10 σκαλιά στην λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Τουρκία, φτάνοντας στην 33η θέση.

Έτσι ενώ στο αντίστοιχο περσινό οκτάμηνο οι εξαγωγές προς την Συρία ήταν 574 εκ. $ , φέτος στο ίδιο οκτάμηνο έφτασαν στα 903 εκ. $.

Σε κάποιες από τις εξαγωγές αυτές διαπιστώνεται μια αυξηση 303%, σε είδη οπως οχήματα και ανταλλακτικά, είδη δηλαδή που μπορουν να χρησιμοποιηθούν από την ΙΚΙΛ στον πόλεμο

Η ΙΚΙΛ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναφέρεται πως σημαντικό τμήμα από τα 60.000 βαρέλια τη μέρα που βγάζει η ΙΚΙΛ από τα κοιτάσματα που κατέχει, το παίρνουν αγοραστές από Τουρκία. Bυτία που μεταφέρουν πετρέλαιο εισέρχονται στην Τουρκία και πάνε το ακατέργαστο πετρέλαιο στα διυλιστήρια. Υπολογιζεται πως ο ημερήσιος τζίρος του πετρελαιου που πουλά η ΙΚΙΛ στην Τουρκία, φτάνει στο 1 εκ. $.

Η ΙΚΙΛ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ολα τα μέλη των συμμοριών της ΙΚΙΛ παιρνουν μισθό. Με βάση υπολογισμούς η ΙΚΙΛ χρειάζεται ετησίως μόνο για μισθούς περιπου 100 εκ. $. Αν σε αυτά προστεθούνε και τα έξοδα υποστήριξης αποκαλύπτεται πως η οργάνωση διαθέτει μια μεγάλη οικονομία.

Τα μεγαλύτερα οικονομικά στηρίγματα,της ΙΚΙΛ ειναι η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Τα χρήματα που στέλνει το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία περνάνε στην Συρία μέσω Τουρκίας. Το μεγαλύτερο οικονομικό έσοδο της οργάνωσης είναι το κέρδος απο τις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Όλοι σχεδόν οι ξένοι που μετέχουν στην ΙΚΙΛ, έρχονται μέσω Τουρκίας και εντάσσονται στην οργάνωση. Μάλιστα δίχως κανένα πρόβλημα επιτρέπεται σε μέλη της οργάνωσης όταν τραυματίζονται να περνάνε τα σύνορα, να νοσηλεύονται σε τουρκικά νοσοκομεία και μετά να επιστρέφουν στην Συρία.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 3/9/2014
Πηγή "Τουρκικά Νέα"

Ομόφωνη καταδίκη του ΝΑΤΟ για τις "βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις" του Ισλαμικού Κράτους
Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ "καταδίκασαν ομοφώνως τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις" του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουαλία.

"Οι απειλές των τρομοκρατών αυτών δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα παρά την ενίσχυση της αποφασιστικότητάς μας για να υπερασπίσουμε τις αξίες μας και να νικήσουμε" το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός την ώρα που, μετά τον αποκεφαλισμό δύο αμερικανών δημοσιογράφων, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με εκτέλεση έναν βρετανό πολίτη.

Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, είναι: Και γιατί το ΝΑΤΟ δεν λαμβάνει μέτρα κατά των κρατών που αποδεδειγμένα έχουν υποστηρίξει και συνεχίζουν να υποστηρίζουν τους υπανθρώπους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί το ΝΑΤΟ δεν παίρνει άμεσα και συντριπτικά μέτρα κατά της Τουρκίας, της οποίας ο ρόλος στην οργάνωση, στην εκπαίδευση, στον εξοπλισμό και στην γενικότερη υποστήριξη των τζιχαντιστών, έχει αποδειχθεί ποικιλοτρόπως;

Σχόλιο ιστολογίου: Το κράτος, λοιπόν, που δεν έχει ιστορία, αλλά διαθέτει πλούσιο ποινικό μητρώο, έρχεται για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσει την ενεργή συμμετοχή του και τον γενικότερο αποσταθεροποιητικό και εγκληματικό του ρόλο στην περιοχή της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής, ενώ έχει ήδη δώσει "τα σημάδια" του και στα Βαλκάνια μέσω του Κοσοβου. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Γιατί οι ισχυροί του πλανήτη ανέχονται τις "δραστηριότητες" ενός κράτους "παράσιτου", με δολοφονικά και εν γένει επικίνδυνα για την ανθρωπότητα χαρακτηριστικά...; Μα, επειδή η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να αναλάβει (ως "εκτελεστής") την ολοκλήρωση της "βρώμικης δουλειάς", αφού της εγγυηθούν οι ισχυροί τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Παρατηρώντας σήμερα τις δραστηριότητες του "κράτους εγκληματία", η μόνη απορία που μένει είναι: Τι αντάλλαγμα απαίτησε ο Ερντογάν, γι αυτή την "βρώμικη δουλειά"; Αν σκεφτούμε πως οι ισχυροί του πλανήτη έχουν ήδη δρομολογήσει την ίδρυση και λειτουργία του Κουρδιστάν ως επίσημου κράτους (που ενδεχομένως θα αφαιρέσει γεωγραφικό -αλλά και γεωπολιτικό- χώρο από την Τουρκία, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα απαιτητά μέτρα για να αποτρέψει οποιοδήποτε "βλέμμα" της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Και δεν χρειάζονται περαιτέρω περιγραφές ή αναλύσεις για τον τύπο του βλέμματος του Ερντογάν προς την Ελλάδα (αλλά και την Κύπρο), αφού έχει ήδη τοποθετηθεί επίσημα ως πρωθυπουργός για το πως βλέπει το Αιγαίο, την Ελληνική ΑΟΖ, το Καστελλόριζο, την Θράκη, μέχρι και την... Γαύδο, αφαιρώντας την οποιαδήποτε δικαιολογία από τους εν Ελλάδι κυβερνώντες...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]