Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι περιοχές που «φλέγονται» τροφοδοτούν τεράστια κύματα μεταναστών

Έρχεται «τσουνάμι» από παράνομους μετανάστες 
100.000 είναι έτοιμοι να περάσουν στην Ελλάδα!!! 

Γράφει η Αναστασία Βαμβακά

Με μεγάλη ανησυχία για το τεράστιο κύμα μεταναστών από χώρες που βράζουν στο πολεμικό καζάνι, εξετάζει η Πολιτεία τα επόμενα βήματά της, καθώς τα στοιχεία δείχνουν υπερδιπλασιασμό των εισόδων προσφύγων από τα θαλάσσια σύνορα μέσα σε ένα χρόνο!

«Δραματικά» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τα στοιχεία που έφερε στο φως χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σε ξένους ανταποκριτές, στέλνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη για μεγαλύτερη συνδρομή στον τεράστιο αγώνα των Ελληνικών αρχών με στόχο «να είναι γνώστης του μεγάλου βάρους που σήμερα ο Ελληνικός λαός, οι ελληνικές αρχές και το Λιμενικό Σώμα σηκώνουν στους ώμους τους».
Αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 63 εκατ. ευρώ, καθώς οι ετήσιες ανάγκες για την έρευνα – διάσωση και την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών υπολογίζονται σε 76 εκατ. ευρώ, μαζί με την επιχορήγηση, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας των διασωθέντων μεταναστών στα Δωδεκάνησα.

Μέσα σε 8 μήνες 17.600 (λαθρο)μετανάστες πέρασαν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τις 30.000. Μόνο τον Αύγουστο 6.297 (λαθρο)μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τα θαλάσσια σύνορα, σημειώνοντας ρεκόρ εισόδων, όταν τον περσινό Αύγουστο λιγότεροι από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν στις ελληνικές ακτές. Μόνο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τουλάχιστον 285 άτομα προσπάθησαν να έρθουν στη χώρα, με το ελληνικό Λιμενικό να διασώζει 172 από τη θάλασσα.
Αυτή ήταν μόνο μία δύσκολη νύχτα για τους άνδρες του Λιμενικού, από τις εκατοντάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς πλέον οι παράνομες προσπάθειες για είσοδο στη χώρα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, που οι διακινητές έφερναν τις καραβιές τους μόνο νύχτα.

Περίπου 1.000 με 1.500 ευρώ είναι η ταρίφα, σύμφωνα με τις ανακρίσεις των ανδρών του Λιμενικού, για ό,ποιον μετανάστη θέλει να περάσει τα σύνορα, χωρίς διακινητή, σε βάρκες – καρυδότσουφλα, που, ακολουθώντας τις οδηγίες των διακινητών, στη συνέχεια τις βουλιάζουν οι ίδιοι, ενώ 2.000 με 3.000 ευρω πληρώνουν όσοι έρχονται με κανονικό σκάφος και τον διακινητή μαζί τους.
Μέχρι και σήμερα 143 διακινητές έχουν συλληφθεί, ενώ οι ελληνικές αρχές εκτός από το δύσκολο έργο του εντοπισμού, διάσωσης και φροντίδας των (λαθρο)μεταναστών, στήνουν επιχειρήσεις για σύλληψη κυκλωμάτων. Ήδη πέρσι δύο τέτοιες επιχειρήσεις οδήγησαν στις συλλήψεις τρομοκρατών και βαρώνων των ναρκωτικών.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τη συνεργασία των τουρκικών αρχών για τον περιορισμό της μετανάστευσης. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ίδιος θα έχει συζήτηση με τον τούρκο νέο υπουργό Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου, σε δύο εβδομάδες, ενώ και ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, θα συναντηθεί το Νοέμβριο στον Πειραιά με τον τούρκο ομόλογό του.

Πιέσεις
Ασφυκτική πίεση προς την Ελλάδα ασκεί η εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, καθώς το 51% των προσφύγων προέρχεται από εκεί, ενώ ακολουθεί το Αφγανιστάν με 32%. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου 1 εκατ. Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται εκεί, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία καθώς «μόνο ένα 10% από αυτούς θα θελήσουν να φτάσουν στην Ελλάδα, σημαίνει 100.000 παράνομους μετανάστες» σημείωσε ο υπουργός, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στη Σμύρνη, πλάι στα τσιγάρα, πωλούνται και σωσίβια για τους λαθρομετανάστες.
Ωστόσο, μόνο το 5@ των Σύρων μεταναστών κάνει αίτηση ασύλου στη χώρα μας, φανερώνοντας ότι οι περισσότεροι μετανάστες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πύλη εισόδου προς την Ευρώπη. Από τον Ιανουάριο του 2014 έχουν ολοκληρωθεί 13.500 αναγκαστικές και εθελούσιες απελάσεις και επαναπροωθήσεις και τιο 2013 σε ένα γενικό σύνολο είχαν φθάσει τους 26.000

Με συντριπτική επιτυχία 99% οι ελληνικές αρχές έχουν διασώσει τους χιλιάδες μετανάστες από τις ελληνικές ακτές, ενώ φέτος 48 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να προσπαθούμε να σώζουμε κάθε ζωή στη θάλασσα και είναι πραγματικά δραματικά τα νούμερα και η αυξανόμενη τάση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης» κατέληξε ο υπουργός…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερος Τύπος»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]