Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγινε Έλληνας και μπήκε στο στρατό των ισλαμοφασιστών!

Οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός έχει προκαλέσει κινητοποίηση και στις ελληνικές υπηρεσίες αφού βλέπουν ότι και η χώρα μας μπαίνει στο κάδρο του πολέμου και των αγριοτήτων με τους φανατικούς ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή.

Ο ρόλος “κλειδί” της μητέρας
Η έρευνα των αρχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνεται πιο ιδιόμορφη αφού έχει διαπιστωθεί ότι η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με “ύμνους” για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.
Με αυτά τα δεδομένα οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών και ανάμεσα στα άλλα μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς "στόχους".
Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε πρόταση της Γαλλίας να παρεμποδίσουν οι χώρες της Ευρώπης την πρόσβαση σε ιστοσελίδες φανατικών τζιχαντιστών ώστε να αποφεύγονται στρατολογήσεις πολιτών της ΕΕ.

Η περίπτωση του Έλληνα τζιχαντιστή θεωρείται κορυφαία για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αφού φέρεται να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση αλλά και “πίεση” από τη CIA σχετικά με τις ενέργειές του στη Μέση Ανατολή αλλά και τον χειρισμό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο 27χρονος διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία προ τριμήνου χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία και οι αξιωματούχοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού όπου εμφανίζεται “κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους”. Τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα του να ήταν αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν ενημερώσει την ΕΥΠ για ένα δραστήριο μέλος του ISIS με παρουσία σε μια “σκληρή” ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών που δρα στη Συρία. Δεν παρέχουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την “ιδιαιτερότητα” αυτής της υπόθεσης.

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στο Μαρκόπουλο Αττικής
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ως απάντηση σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Αντένα».

Δεν εκπαιδεύονταν «τζιχαντιστές» στην Ελλάδα, αναφέρει ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα ως απάντηση σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Αντένα» αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αν και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ, περί εκπαίδευσης «τζιχαντιστών», διευκρινίζεται ότι:

• Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκε, από τον Φεβρουάριο του 2014, έρευνα σχετικά με τη χορήγηση ψευδών πιστοποιήσεων μηχανικών αεροσκαφών, από ελληνική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής και δραστηριοποιείτο στον τομέα αυτό από το 2010.
• Διερευνήθηκαν ειδικότερα περιπτώσεις διαρροής θεμάτων και σοβαρών παρατυπιών στις εξετάσεις, που διενεργούσε η εταιρεία στη χώρα μας και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με υποψήφιους ημεδαπούς και αλλοδαπούς.
• Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις για εκπαίδευση «τζιχαντιστών» ή συμμετοχή τους στις παραπάνω εξετάσεις.
• Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στις 29-08-2014 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ η άδεια της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ανακληθεί από την αρμόδια Αρχή.

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι η έρευνα από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες Έλληνες ειδικοί, που εργάζονταν στην συγκεκριμένη εταιρεία εκπαίδευαν «τζιχαντιστές» και ταυτοποιήθηκαν συνολικά περίπου 800 άτομα που έλαβαν πιστοποιήσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προέρχονται από αφρικανικές και ασιατικές χώρες, αλλά και από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την έρευνα δεν προέκυψε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν σχέσεις με τους «τζιχαντιστές». Για την πορεία και το αποτέλεσμα ερευνών πάντως έχουν ενημερωθεί και οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]