Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί μυστική διπλωματία;

Είναι δεδομένο πως στον χώρο της πολιτικής πολλά είναι εκείνα που μπορεί να συμβαίνουν στο παρασκήνιο και να δημοσιοποιούνται μόνο όταν υλοποιηθούν αποτελεσματικά, δηλαδή με όφελος της χώρας που ασκεί την μυστική διπλωματία.

Τι γίνεται, όμως, εάν ασκείται μυστική διπλωματία σε θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος;
Συνεχίζει να υπάρχει το κυβερνητικό δικαίωμα στην διατήρηση της μυστικότητας ή η εκάστοτε κυβέρνηση υποχρεούται να ενημερώνει (επιβάλλοντας το σχετικό σύμφωνο μυστικότητας) τον πολιτικό κόσμο της χώρας;
Μπορεί, άραγε, ένα πρόσωπο ή μία κυβέρνηση να ασκεί άγνωστη πολιτική, να προβαίνει σε άγνωστα ρίσκα και να καταδικάζει -πιθανότατα- την χώρα που εκπροσωπεί, σε ζημίες μη αποδεκτές από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού;

Ο εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή τις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μπακού, με τον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Επειδή δεν έγινε καμία σχετική ανακοίνωση, αναμένουμε τόσο από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, όσο και από το Υπουργείο Εξωτερικών, να ενημερώσουν αν ο κ. Σαμαράς:

• Διαμαρτυρήθηκε, ως όφειλε, στον πρόεδρο Αλίεφ για την αποστολή δύο Αζέρων κυβερνητικών Βουλευτών στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν οι τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, παρουσία του τότε Προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, για τα 40 χρόνια της εισβολής στο νησί!

• Έδωσε την πρέπουσα απάντηση, ως επίσης όφειλε, στον νεοθωμανιστή Νταβούτογλου, ο οποίος, αμέσως μετά την ορκωμοσία ως νέου πρωθυπουργού της Τουρκίας, επισκέφτηκε το παράνομο κράτος, έχοντας το θράσος να καλέσει εκεί για επίσημη επίσκεψη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Η σιωπή, η μη απάντηση ή η απάντηση με διπλωματική ρητορεία χωρίς σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις, θα είναι αποδεικτικές της μυστικής εξωτερικής πολιτικής που αρέσκεται να ασκεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Όταν ΔΕΝ υπάρχει εθνική στρατηγική πολιτική, όταν δεν υπάρχει ενημέρωση και συναίνεση των πολιτικών κομμάτων της χώρας, με ποιό δικαίωμα ο "πρωθυπουργός" μπορεί να δραστηριοποιείται με διπλωματικές επαφές και κινήσεις, χωρίς να ενημερώνει -όπως είναι από το Σύνταγμα υποχρεωμένος- τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο;

Τελικά, στην Ελλάδα το πολίτευμα που έχουμε είναι δημοκρατία ή Σαμαροκρατία;

Πηγή GrCitizen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οταν δινεις λιγα κερματα σ ενα ζητιανο περιμενεις να σου κανει κριτικη και παραπονα γιατι τουδωσες τοσα η οτι ηθελε κι αλλα; τα παιρνει και λεει κι ευχαριστω. Εκει βρισκομαστε οσοι δεν τοχετε καταλαβει ακομα...οι ζητιανοι της Υφηλιου. Αν γινει καμμια στραβη θα μας πετανε ανθρωπιστικη βοηθεια απο τα ελικοπτερα. Αυτα για οσους κανουν τους νταηδες και νομιζουν οτι εχουμε ξεμπερδεψει και μπορουμε να πορευτουμε μονοι μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου και κάνει πλιάτσικο γιατί είχε δανείσει τον παππού σου, λέει, χωρίς να σου δείχνει καμια απόδειξη, τον πλακώνεις στις σφαλιάρες. Όσο για τη ζητιανιά, δε ζητιανεύει λεφτά ζητιανεύει εξουσία ο ΖΗΤΟΥΛΑΣ!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]