Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι βομβαρδισμοί αλλάζουν την τακτική των τζιχαντιστών

Ανθρώπινες ασπίδες αμάχων πολιτών και υπόγειες εγκαταστάσεις, ο τρόπος που επιλέγουν να πολεμήσουν ή να διασωθούν...

Το ”ισλαμικό κράτος” μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε(κυρίως αεροπορικές επιδρομές)αλλάζει τα πλάνα του και περνάει σε πιο τρομοκρατικές στρατηγικές.Θα κρυφτούν ανάμεσα στην μάζα οι τζιχαντιστές και θα χτυπάνε ανά πάσα στιγμή χωρίς να τους καταλαβαίνουν.Παράλληλα εγκαταλείπουν πολλές από τις βάσεις τους και φτιάχνουν ορυχεία κάτω από το έδαφος.

Το ”ισλαμικό κράτος” έχει αποφασίσει να αλλάξει ριζικά την στρατηγική του,μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις που δέχτηκε στο βόρειο Ιράκ. Οι τζιχαντιστές θα προσπαθήσουν τώρα να κρυφτούν ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Επίσης παράτησαν τα μεγάλα φορτηγά τους και τα 4×4 για να μην γίνονται αντιληπτοί και εύκολοι στόχοι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.Οι ισλαμιστές προσπαθούν να χαθούν μέσα στα πλήθη των πολιτών προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις και να μην εντοπίζονται.Παράλληλα,εγκαταλείπουν τις βάσεις τους και φτιάχνουν ορυχεία.

Ακόμη,πολλοί τζιχαντιστές πλέον παρατάνε τα κινητά τους τηλέφωνα,ενώ πολλοί σουνίτες ισλαμιστές διασκορπίζονται σε χιλιάδες μικρές ομάδες για να περιορίσουν τον αριθμό των θυμάτων στις τάξεις τους.Ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να έχει προβλέψει την συγκεκριμένη αλλαγή στρατηγικής πλεύσης των των τζιχαντιστών,διότι πλέον τα πράγματα χειροτερεύουν για τις χώρες που πλήττονται από το ”ισλαμικό κράτος”.

Πηγή: Le Matin


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]