Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά τανκς παίρνουν θέσεις επίθεσης - εισβολής στη Συρία

Με την κάλυψη της διεθνούς κοινότητας και με αφορμή τους τζιχαντιστές, ο Ερντογάν είναι έτοιμος να επαναλάβει την εισβολή στην Κύπρο και να ξεκινήσει την κατάληψη μέρους της Συρίας

Μετάφραση - Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα

Τουρκικά τανκς πήραν θέση πάνω σε ένα λόφο με θέα την πολιορκημένη πόλη Kobane στα σύνορα της Συρίας την 29η Σεπτεμβρίου, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Reuters.

Τουλάχιστον 15 τανκς τοποθετήθηκαν, μερικά με τα όπλα τους στραμμένο προς συριακό έδαφος, κοντά σε μια τουρκική στρατιωτική βάση ακριβώς βορειοδυτικά της Kobane. Λόφοι καπνού σηκώθηκαν καθώς οι όλμοι έπληξαν τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρά της Kobane. Στις 29 Σεπτεμβρίου, ένα βλήμα όλμου που τροφοδοτούνταν από τη Συρία προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος, χωρίς να προκαλεί βλάβη.

Αλλά ένα βλήμα όλμου που έπληξε ένα σπίτι σε ένα τουρκικό χωριό στα σύνορα της Συρίας στα τέλη της 28η Σεπτεμβρίου άφησε τρία άτομα τραυματισμένα, δήλωσε ο στρατός στην ιστοσελίδα του. Ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την ένωση αντι – ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) συμμαχίας. Η κυβέρνηση είπε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι ήταν πιθανό να υποβάλουν προτάσεις μέσα σε 24 ώρες ζητώντας εντολή να παραταθεί η στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία, ώστε η Άγκυρα να ενταχθεί στην ηγεσία του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ κατά των ISIL μαχητών.

«Οι προτάσεις δεν έχουν ακόμη σταλεί στο κοινοβούλιο. Μπορεί να έρθουν αύριο.» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός ομιλητής Cemil Çiçek στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu δήλωσε «Οι προτάσεις θα συζητηθούν στις 2 Οκτωβρίου».

Η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε έναν ευρύ συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να νικήσουν τους μαχητές της τζιχάντ, ενώ δεκάδες πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματών και παιδιών που κρατούνταν από ISIL μαχητές έχουν απαχθεί από το τουρκικό προξενείο στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

Μετά την εξασφάλιση της ελευθερίας τους σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των 50 ISIL μαχητών, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε η θέση της Τουρκίας είχε αλλάξει, σηματοδοτώντας μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στην ομάδα.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε συζητήσεις με συγγενή θέματα αυτή την εβδομάδα. Εμείς σίγουρα θα είμαστε εκεί που πρέπει”. είπε ο Erdoğan στις 28 Σεπτεμβρίου «Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από αυτό».
Η Τουρκία έχει ήδη λάβει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το καθεστώς του προέδρου Bashar al-Assad.

Πηγή Hurriyet
Πηγή Gorga

Τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έλαβαν θέσεις στη συριακή μεθόριο κοντά στην πόλη Αΐν αλ-Αράμπ, Κομπανί στα κουρδικά, καθώς εντείνεται η επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από την πόλη

Μπροστά στη ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών η τουρκική Εθνοσυνέλευση πρόκειται να εξετάσει την ένταξη στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, καλούμενη να δώσει το «πράσινο φως» σε σχέδιο απόφασης για στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία.

«Το σχέδιο απόφασης ενδέχεται να σταλεί αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, τον οποίο επικαλείται το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως η σχετική συζήτηση θα λάβει χώρα στις 2 Οκτωβρίου, αναφέρει η Hurriyet.

Τουλάχιστον 15 άρματα μάχης -ορισμένα με τα πυροβόλα τους στραμμένα στη συριακή επικράτεια- έχουν λάβει θέσεις σε λόφο που δεσπόζει της πολιορκημένης πόλης, κοντά σε τουρκική στρατιωτική βάση βορειοδυτικά του Κομπανί.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα κινήθηκαν προς τα συριακά σύνορα αφού τουλάχιστον δύο οβίδες έπληξαν τη Δευτέρα το τουρκικό έδαφος. Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως απάντησε με πυρά την Κυριακή όταν δύο βλήματα όλμου έπεσαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονται πλέον σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από το Κομπανί.

«Βρίσκονται πέντε χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά του Κομπανί, είναι η πιο κοντινή απόσταση από την πόλη που έχει φθάσει ποτέ το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, αναφέροντας πως ρουκέτες του Ισλαμικού Κράτους έπληξαν για πρώτη φορά το κέντρο της τρίτης μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Συρίας.

Στήλες καπνού υψώθηκαν καθώς οβίδες έπληξαν τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρά του Κομπανί.

«Εξαιτίας των βομβών όλοι τρέχουν να φύγουν, ακούσαμε πως άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν μικρά όπλα, αλλά το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλα πυροβόλα και άρματα μάχης» λέει ο Τζελίλ, 39χρονος μηχανικός που διέφυγε τη Δευτέρα από την πόλη.

«Οι περισσότεροι φεύγουν τώρα, πριν ήταν ασφαλές, αλλά τώρα μ' αυτές τις βόμβες οι άνθρωποι δεν θα μείνουν»
δήλωσε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]