Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επαγγελματική κατάρτιση πλουτίζει ημετέρους και πληρώνει κομματικούς στρατούς

Ανακύκλωση της κατάρτισης ή η κατάρτιση στο κάδο της ανακύκλωσης;
Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την κατάρτιση, χρησιμοποιούνται για να ικανοποιείται η κομματική πελατεία, στέλνοντας την κατάρτιση στα… σκουπίδια!

Άκουσα σήμερα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εργασίας να ανακοινώνουν 600 εκ για προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησής για νέους.
Ήμουν ένας από του «τυχερούς» που παρακολούθησε πριν 1 χρόνο ένα τέτοιο πρόγραμμα. Θα σας περιγράψω τις εμπειρίες από τη κατάρτιση που πήρα και την απασχόληση στη συνέχεια.

Η κατάρτιση ήταν 80 ώρες. 80 ατέλειωτες ώρες, άχρηστες, με ημερήσιο πρόγραμμα 6 ωρών, από τις οποίες οι πεντέμισι (5,5) ήταν ουσιαστικά διάλειμμα και κοροϊδία, απλά υπήρχε η οδηγία να είμαστε παρόντες 25 άτομα, να μας ταλαιπωρούν χωρίς να μας προσφέρουν ουσιαστικά καμία μάθηση και φυσικά χωρίς καμία επί της ουσίας δυνατότητα να αποκτήσουμε οποιαδήποτε δεξιότητα.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΤΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΑ ΕΝΔΙΑΓΕΡΘΕΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΟΝΤΑΙ ΝΑΘΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΕΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΕΚ 25 Χ ΠΑΝΨ ΑΠΟ 1000 Ε .
ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ δεξιότητες.
Στη διάρκεια της 5 μήνης απασχόλησης δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να ρωτήσει οτιδήποτε. Ήταν θέμα τύχης να πέσεις σε σωστούς ανθρώπους ή όχι και να μην έχεις τη δυνατότητα να πεις τη γνώμη σου, για να υπάρξει δηλαδή μια στοιχειώδης αξιολόγηση.

Στο τέλος του προγράμματος η επιχείρηση θέλησε να με κρατήσει, εφόσον υπήρχε κάποια επιδότηση, αλλά δυστυχώς μετά από πολλά τηλεφώνα σε υπεύθυνους και ανεύθυνους, δεν έγινε κατορθωτό κι έτσι έμεινα άνεργος. Και περιμένω, στον κάδο ανακύκλωσης ανθρώπων – ψηφοφόρων, το επόμενο πρόγραμμα πάλι, για ακόμη ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Συμπερασματικά τα προγράμματα αυτά είναι κομμένα ραμμένα στα μετρά διάφορων εταιριών που εισπράττουν εκατομμύρια πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες δήθεν κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων.

Το μεγαλύτερο ποσό των προγραμμάτων το νέμονται διάφορες εταιρίες με ιδιόκτητες πολιτικούς και διαφοράς ασχέτους με την εκπαίδευση τυχοδιώκτες και λαμόγια που εισπράττουν τα εκατομμύρια.
Θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να δίνονταν σε επιχειρήσεις, με επιδότηση θεάσεων εργασίας και έτσι να μπορέσουμε να βρούμε δουλειά.
Η επιχείρηση που εργάστηκα περιμένει από τον Μάρτιο που έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε προγράμματα επιδότησης θεάσεων αλλά απάντηση δεν υπάρχει. Και δεν προβλέπεται να υπάρξει, αφού φαίνεται πως το ζητούμενο τελικά, δεν είναι η κατάρτιση των ανέργων και η μετέπειτα κατεύθυνσή τους σε κάποια εξειδικευμένη – απαιτητική θέση εργασίας, αλλά η ανακύκλωση προγραμμάτων κατάρτισης και «καταρτιζόμενων» ανθρώπων, μέσω της οποίας εξυπηρετούνται πάντα οι ίδιες τσέπες επιχειρηματιών (ΚΕΚ) και οι ίδιοι πολιτικοί – βουλευτές που μοιράζουν τα ευρωπαϊκά χρήματα σε ημέτερους και κατορθώνουν να διατηρούν τους μικρούς (ή μεγάλους) υπερπολύτιμους κομματικούς στρατούς των ψηφοφόρων τους με… ευρωπαϊκά χρήματα για την εκπαίδευση!

Με εκτίμηση
Ένας πολλαπλά καταρτισμένος άνεργος νέος 27 ετών

Σχόλιο ιστολογίου: Όταν (και εάν) κάποτε ανοίξει ο φάκελος «κατάρτιση στην Ελλάδα», πολύ φοβούμαστε πως θα βρεθούν δεκάδες πολιτικοί έχοντες (συν)ιδιοκτησιακή σχέση με ιδιωτικές εταιρείες κατάρτισης (ΚΕΚ), στις οποίες έχει διαπιστωθεί μία αναιτιολόγητη συνεχής ροή ενός πακτωλού χρημάτων (εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ), ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα άτυπο μονοπωλιακό καθεστώς στην δια βίου κατάρτιση, που έχει κατορθώσει να στρέψει σε πολύ συγκεκριμένες τσέπες τις χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης… Δυστυχώς στην Ελλάδα, τα θέματα που αφορούν την κατάρτιση αποφασίζονται από ανθρώπους που εδώ και καιρό θα έπρεπε να βρίσκονται στους κάδους των πολιτικών σκουπιδιών, αλλά (δυστυχώς, ως ειδήμονες πλέον) αυτοί επιμένουν να ασχολούνται με την ανακύκλωση της κατάρτισης, κατορθώνοντας, τελικά, να καταρτίζουν την κομματική τους πελατεία...! Κι επειδή στην «πιάτσα» ακούγονται πάρα πολλά, θα επανέλθουμε στο θέμα ελπίζοντας πως «θα σηκώσουμε το χαλί» για να φανούνε επιτέλους τα… «σκουπίδια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. €1.500 «ΚΟΥΠΟΝΙ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»;;; ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΟΛΑΔΩΝΕΙ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» στο http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2014/06/subsidizinguselessjournalists.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]