Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες χρειαζόμαστε επειγόντως Σεισάχθεια

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αφελής που να πιστεύει ότι θα πληρωθούν ποτέ τα 68 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με ρυθμό 1 δις το μήνα, τα 77 δις ευρώ περίπου ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες και τα 20 περίπου δις ευρώ οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όποιος το πιστεύει αυτό, ζει απλά στον κόσμο του, εκτός πραγματικότητας και μάλιστα εμποδίζει και τις εξελίξεις. Δεν έχει παρά να διαπιστώσει την αδυναμία των εφοριών να βρουν έστω κάποια περιουσιακά αντικείμενα των οφειλετών για να βγάλουν στον πλειστηριασμό, ο οποίος και όταν γίνεται δεν αποφέρει τίποτα. Οι Έλληνες οφειλέτες μόνο προς την εφορία, αγγίζουν ήδη τα 2,5 εκατομμύρια. Τα βάρη τα σηκώνουν πλέον λίγοι, οι οποίοι όμως μειώνονται κι αυτοί δραματικά μέρα με τη μέρα. Η Ελλάδα βαδίζει προς εντελώς λάθος κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε επειγόντως άλλη πολιτική και άλλους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε επειγόντως Σεισάχθεια.

Όσο λοιπόν θα υπάρχουν αυτά τα χρέη, τα οποία κρατούν αιχμαλώτους εκατομμύρια Έλληνες, όσο θα εξακολουθούν να προστίθενται νέοι φόροι και να εξαντλούνται και αυτοί που ακόμα κάτι έχουν να δώσουν, τόσο η Ελλάδα θα βαδίζει προς την καταστροφή, προς το δρόμο χωρίς γυρισμό. Ο “ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ”, η δέσμευση του ΑΦΜ, οι φορολογικές ενημερότητες και οι φυλακίσεις για χρέη, στην ουσία μετατρέπουν ελεύθερους πολίτες σε δούλους, αφού τους στερούν τη δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματική και γενικά οικονομική δραστηριότητα. Τους στερούν ζωτικά ανθρώπινα δικαιώματά τους και απονευρώνουν την κοινωνία.

Η όλη κατάσταση θυμίζει την αρχαία Αθήνα, τις παραμονές τις ανάληψης των εξουσιών από τον Σόλωνα, με τη συναίνεση όλων των αντιμαχόμενων πλευρών, όταν η πόλη της Αθήνας έφτασε πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης, εξ αιτίας των χρεών και των ακτημόνων.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται έναν νέο Σόλωνα. Η πατρίδα μας θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μόνο όταν θα απελευθερωθούν εκατομμύρια Έλληνες από την φορολογική και γενικότερα οικονομική αιχμαλωσία τους, από το καθημερινό άγχος τους και από τον κίνδυνο της φυλάκισης και της απώλειας των περιουσιών τους. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα ψυχολογία. Απαιτείται λοιπόν μια νέα Σεισάχθεια για όλα τα χρέη προς την εφορία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν απαιτηθεί νέο νόμισμα, ακόμα κι αυτό.

Μόνο με μια νέα αρχή, με λογικούς φόρους και με όλους τους Έλληνες απελευθερωμένους, από τα δεσμά των χρεών, μπορεί να υπάρξει μια νέα αρχή, ένας νέος Χρυσός Αιώνας. Οι δανειστές του κράτους θα πάρουν τα χρήματά τους, όσα φυσικά δικαιούνται να πάρουν και όταν θα έχουμε να πληρώσουμε. Διαφορετικά, απλά δεν γίνεται.

Μερικοί θα σπεύσουν να πουν ότι δεν πρέπει να την γλιτώσουν οι μπαταχτσήδες και τα λαμόγια και να την πληρώσουν οι ευσυνείδητοι. Σήμερα όμως, δεν υπάρχουν οι λιγοστοί μόνιμοι μπαταχτσήδες, οι οποίοι πάντα βρίσκουν τρόπους. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια κανονικοί ευσυνείδητοι πολίτες με πραγματική οικονομική αδυναμία.

Και στο κάτω κάτω, αυτοί που δεν θέλουν να υπάρξει Σεισάχθεια, γιατί δεν θέλουν να την γλιτώσουν οι μπαταχτσήδες, ας καθίσουν (ως ευσυνείδητοι) να συνεχίσουν να σηκώσουν μόνοι τους όλα τα βάρη. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία δεν πρόκειται να πληρώσουν.

Πέτρος Χασάπης

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Έλληνας αδικείται από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Οι ανισότητες που έπρεπε να λυθούν άμεσα χρονίζουν και θα χρονίζουν, επειδή καμία κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό θάρρος να βάλλει τα πράγματα στην θέση τους. Στην φορολογία φθάσαμε στα ληξιπρόθεσμα των 68 δις και την αύξηση κατά 1 δις κάθε μήνα . Η φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ειδικά στους μεγάλους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν ,προσπαθούν με αστυνομικά μέτρα να τους συλλάβουν . Η λίστα Λαγκάρντ , τα αγορασμένα διαμερίσματα στο εξωτερικό από Έλληνες αστούς , η εξαγωγή των καταθέσεων από εύπορους επαγγελματίες στο εξωτερικό κλπ στα αζήτητα.Τώρα καλούμαστε ξανά να πληρώσουμε εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με τις μειώσεις των μισθών μας και συντάξεων ,που βιώνουμε καθημερινά. Πώς να πληρώσει ο συνταξιούχος κύριοι του ΥΠΟΙΚ τον ΕΝΦΙΑ από ένα διαμέρισμα που κληρονόμησε ή αγόρασε με δάνειο από την τράπεζα? Τι να πληρώσει τελικά ? Δεν τα βλέπετε τα ισοδύναμα ? Όλα τα ξέρετε αλλά δεν θέλετε να τα εφαρμόσετε. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Δεν πειράζουμε τους εύπορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]