Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρές μάχες τουρκικού στρατού και Κούρδων Συρίας

Νεκροί: ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες 

Συρία.  Αυτόπτες μάρτυρες από τα περίχωρα της πόλης  Άιν αλ Αράμπ, των συνόρων με την Τουρκία, ανέφεραν σφοδρές μάχες που διεξήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας που κράτησαν μέχρι το πρωί της Τρίτης.
 
Πληροφορίες που επικαλούνται τα ‘αραβικά γεγονότα’ [αλ Χαντάθ] αναφέρουν ότι η ένταση δημιουργήθηκε από την πλευρά του τουρκικού στρατού, όταν αρχικά συγκρούσθηκε με κατοίκους του χωριού Άλος, ανατολικά του Άιν αλ Αράμπ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν και μονάδες της «Λαϊκής Άμυνας» των Κούρδων της Συρίας και άρχισε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού.
Στην περιοχή παρατηρήθηκαν- αναφέρει το δημοσίευμα- τουρκικά αεροσκάφη καθώς και ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών Τούρκων στρατιωτών, που ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι γνωστός, αφού τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποσιώπησαν το γεγονός.
Οι Τούρκοι επεδίωξαν να προωθήσουν στο έδαφος της Συρίας ‘μισθοφόρους τζιχαντιστές’ και βρήκαν την αντίδραση των κατοίκων και των ένοπλων Κούρδων στην περιοχή.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι νεκροί είναι ένας Τούρκος αξιωματικός και έξι στρατιώτες, «αλλά η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών».
«Η σύγκρουση ξέσπασε καθώς οι δουλέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα έναν αριθμό τζιχαντιστών στην πόλη Kobanî (όπως λένε οι Κούρδοι την Άιν αλ Αράμπ) και εμποδίστηκαν από τους Κούρδους της περιοχής, τότε επενέβη ο τουρκικός στρατός», γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]