Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι λαθραίοι συνεχίζουν να έρχονται... και οι υπουργοί μας “χαίρονται”!

Για τους περισσότερους από εμάς, οι ημέρες αυτές είναι ημέρες ξεκούρασης ή τουλάχιστον “προσμονής” της ξεκούρασης των καλοκαιρινών διακοπών. Για κάποιους άλλους όμως αυτές οι ζεστές ημέρες σημαίνουν κάτι διαφορετικό. Σημαίνουν την ευκαιρία να περάσουν με σχετική “άνεση” από την Ασία και την Αφρική, στην Ευρώπη.
Έτσι καθημερινά, μαθαίνουμε για σκάφη γεμάτα με δεκάδες αλλά και εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι αποβιβάζονται.

Η “τελευταία μόδα” στην χώρα μας, όπως είχαμε εξηγήσει είναι να ονομάζονται αυτοί “παράτυποι” μετανάστες και όχι λαθρομετανάστες. Όσο όμως και εάν η εγχώρια αριστερά επιχειρεί να διαστρέψει την γλώσσα, για να κρατήσει σε καταστολή τους Έλληνες, η αλήθεια δεν αλλάζει.
Και η αλήθεια είναι ότι χθες, μόλις σε μία ημέρα, μόλις σε ένα νησί, την Σάμο αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 100 από δαύτους τους ανθρώπους, από τα τουρκικά παράλια. Εβδομήντα επτά εντοπίστηκαν στην περιοχή «Κουρούντερε» στο Καρλόβασι και άλλοι 34 στα ανατολικά του νησιού. Επίσης σε πλήρη αποσύνθεση βρέθηκε πτώμα στην παραλία του «Λεπροκομείου» στο Καρλόβασι το οποίο εικάζεται ότι ανήκει σε παράτυπο μετανάστη που επέβαινε σε ένα άλλο μοιραίο σκάφος που βυθίστηκε πριν από μία εβδομάδα.
Οι καραβιές συνεχίζονται και από ότι φαίνεται θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του Νοέμβρη όταν και γίνεται πιο... εύκολη η διάβαση από τον Έβρο.

Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Τα ίδια και ίσως και με μεγαλύτερη ένταση αυτή την εποχή συμβαίνουν και στην Ιταλία. Όπου λόγω της μεγαλύτερης απόστασης από τις αφρικανικές αρχές, οι βάρκες είναι μεγαλύτερες, είναι πλοία κανονικά και ως εκ τούτου είναι μεγαλύτερα και τα ατυχήματα και ο αριθμός των θυμάτων.

Έτσι χθες είχαμε και εκεί μία μεγάλη τέτοια απόβαση. Η οποία όμως είχε και έναν μεγάλο αριθμό απωλειών. Οι μετανάστες οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στο ταξίδι του πλοιαρίου που εξέπεμψε σήμα κινδύνου 80 μίλια νότια της Λαμπεντούζα, το περασμένο Σάββατο, είναι πάνω από 180, όπως καταγγέλλουν δεκάδες επιζήσαντες, στην πλειονότητά τους υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες ήταν συνολικά 750. Μαρτυρίες πολλών εκ των 569 διασωθέντων αναφέρουν ότι ζήτησαν με επιμονή από τους δουλεμπόρους να δώσουν τροφή και νερό στα ανήλικα παιδιά και στις γυναίκες, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν.
Στο αμπάρι του πλοίου βρέθηκαν 29 πτώματα μεταναστών οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από ασφυξία, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων των καυσίμων. Ένα παιδί μόλις ενός έτους έφτασε νεκρό στο λιμάνι της Μεσσήνης της Σικελίας, όπου αποβιβάσθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Η ιταλική δικαιοσύνη έκανε γνωστό ότι στην πραγματικότητα οι πέντε από τους μετανάστες ήταν δουλέμποροι. Οι δικαστικές αρχές της Σικελίας κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν με την κατηγορία της πολλαπλής ανθρωποκτονίας.
Η εφημερίδα Corriere della Sera σημειώνει ότι οι δουλέμποροι πέταξαν στην θάλασσα δεκάδες μετανάστες για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο υπερφορτωμένο πλεούμενο. «Πολλοί μετανάστες μαχαιρώθηκαν σε βίαιες συμπλοκές μέσα στο πλοιάριο. Οι επιβάτες είχαν χωρισθεί σε δυο ομάδες: σε εκείνους που ζητούσαν να γυρίσουν πίσω, λόγω των ακραίων συνθηκών του ταξιδιού και της βλάβης της μηχανής και στους υπόλοιπους, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν πάση θυσία στην Κάτω Ιταλία», αναφέρει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.
Αυτοί είναι οι ... φιλήσυχοι μετανάστες!

Στο εξωτερικό αναγνωρίζουν το πρόβλημα, και προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη έντασή του

Φλέγον ζήτημα για την Ελλάδα και την Ιταλία χαρακτήρισε το θέμα της «τεράστιας εισροής μεταναστών» η εφημερίδα «Wall Street Journal», την εβδομάδα που πέρασε ενώ στο ίδιο άρθρο επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται έναντι μιας γενικευμένης αστάθειας στα νότια σύνορά της» και «οι νέες προκλήσεις της ΕΕ είναι γεωπολιτικές».
Στο άρθρο δίνεται έμφαση στην ουκρανική κρίση και στην επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία, όπως και στις ταραχές στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία και στον ευρύτερο μουσουλμανικό κόσμο στη βόρεια Αφρική, «οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέα κύματα λαθρομεταναστών που θα ασκήσουν πιέσεις στις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ελλάδα και την Ιταλία».

Στην Ελλάδα όμως θεωρούν ότι... πάμε καλά και είναι χαρούμενοι!

Ενώ όμως όλοι αναγνωρίζουν την πραγματικότητα, στην Ελλάδα οι πολιτικοί (που μας αξίζουν;) είναι χαρούμενοι! Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα! Ο πρώην αρμόδιος υπουργός και νυν υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας δήλωσε... χαρούμενος.
Συγκεκριμένα όπως τόνισε στην αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επίτροπο της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Αυτό είπε.

Στην επίσκεψη της ίδιας “αξιωματούχου” από την άλλη ο υπουργός Ναυτιλίας, έκανε τις γνωστές δηλώσεις περί της “ανάγκης” για Ευρωπαϊκή βοήθεια. Κάτι που πάσα πιθανότητα σημαίνει απλά περισσότερα λεφτά. Τα οποία φυσικά πηγαίνουν για να κάνουν “δομές υποστήριξης” των λαθρομεταναστών και όχι για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.
Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Μυτιλήνη οι υπουργοί Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Βασίλης Κικίλιας επιθεώρησαν μαζί με την κ. Σεσίλια Μάλμστομ τις κτηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου πρώτης υποδοχής, ενώ συνομίλησαν με τους γιατρούς και το προσωπικό που εργάζεται εκεί, αλλά και με όσους συνεισφέρουν εθελοντικά σε καθημερινή βάση.
Παράλληλα, περνώντας για πρώτη φορά στο χώρο που κρατούνται οι μετανάστες, συνομίλησαν μαζί τους για αρκετή ώρα και ενημερώθηκαν από κοντά για τις συνθήκες κράτησής τους.

Στη συνέχεια, o κ. Βαρβιτσιώτης μαζί με την Ευρωπαία Επίτροπο επισκέφθηκαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, όπου η κ. Μάλμστρομ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Λιμενικού για την καθημερινή διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω της δραματικής αύξησης του φαινομένου το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα κονδύλια, τα όποια θα διοχετευθούν όχι μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων».

Και το ... τραγικό συμπέρασμα!

«Η Ελληνική Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, έθεσε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ως κυρίαρχο για τη χώρα διεθνώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτό κατάλαβε ο υπουργός ναυτιλίας.
Επί της ουσίας μηδέν, νάδα, τίποτε!
Οι ροές των λαθρομεταναστών όχι μόνον αυξάνονται, αλλά δεν αναμένει και κανείς ουδεμία μείωση.
Το μόνο που μας νοιάζει είναι οι συνθήκες φιλοξενίας τους.

Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Δυστυχώς όπως φαίνεται από τα γεγονότα η χώρα αυτή κυβερνάται από ελληνόφωνους και όχι ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς (υπηρέτες ξένων και εντόπιων συμφερόντων). Πρέπει όλοι μας να αφυπνισθούμε να αναζητήσουμε άξιους ανθρώπους να μας εκπροσωπούν και να μην παγιδευόμαστε στην προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ όπου όποιος τολμά και ασχολείται με τα εθνικά θέματα αυτομάτως χαρακτηρίζεται φασίστας-αντιδημοκράτης κλπ. Έλεος πια με τον εθνομηδενισμό-αφελληνισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι δήθεν αριστεροί-προδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι τους, υπηρέτες των ίδιων εξωχώριων συμφερόντων του συστήματος (προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας παγιδεύσουν στο καινούργιο δίπολο που ετοιμάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με τη στήριξη λοιπών προθύμων(ΕΛΙΕΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΔΗΜΑΡ). Ουσιαστικά πρόκειται πάλι για τις δύο όψεις του ίδιου κίβδυλου νομίσματος, επιλογή μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης (εγνωσμένη διαφθορά, ανικανότητα, νεπωτισμός από τη μία και εθνομηδενιστική-πολυπολιτισμική (νεοταξική) ιδεολογία από την άλλη). Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχει ένας πραγματικά εθνικός-πατριωτικός πολιτικός σχηματισμός, άφθαρτος απαλλαγμένος από τις εξαρτήσεις όλων των πολιτικών κομμάτων που μας οδήγησαν εδώ.
    ΥΓ. Χρειάζεται πρωτίστως μια εθνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και το υπέρτατο εθνικό μας πρόβλημα την υπογεννητικότητα που απειλεί και μέσω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης να μας εξαφανίσει βιολογικά ως έθνος στα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ να πω και εγω οτι αυτο που χρειάζεται ειναι να γίνουμε οπλίτες - πολίτες .
      Σήμερα γιορτάζουν οι Ιουδες την κατάληψη εκ νέου , την εξουσία .
      Κοροϊδεύουν τον κόσμο ανά ταχτά διαστήματα και διαλύουν οτι το ελληνικό .
      Αντίσταση .

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτως να γινουμε οπλιτες - πολιτες και να αντισταθουμε. Πως θα το κατορθωσουμε αυτο στην πραξη;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και εγώ μαζί σου αλλά δυστυχώς και αυτό μας το στέρησαν. Ακόμα και οι φιλοχρήματοι Εβραίοι διατηρούν υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών για 3 και 2 χρόνια αντίστοιχα. Οι πολίτες- οπλίτες των πόλεων κρατών οι ακρίτες επί Βυζαντίου αποτελούσαν τον πραγματικό λαικό στρατό που προασπίζονταν το κράτος και εχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι η παρακμή και αρχαιοελληνικών πόλεων κρατών και του Βυζαντίου επιταχύνθηκε με την κατάργηση της θητείας και την αντικατάστασή της από μισθοφορικά στρατεύματα. Δυστυχώς και στη σημερινή Ελλάδα έχουμε απαξιώσει την πραγματική έννοια της θητείας με ευθύνη και των πολιτικών και πνευματικών ταγών του τόπου αλλά δυστυχώς και με ευθύνη των στρατιωτικών ηγετών μέσα στη συνολική παρακμή και σήψη της κοινωνίας που και εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας δημιουργήσαμε. Αφύπνιση και αντίσταση είναι η απάντηση στην επερχόμενη εθνική καταστροφή .

      Διαγραφή
  2. Εσκεμμένα λες τους λαθρεποικους λαθρομετανάστες ;
    Μεταξύ αυτών η πλειοψηφία ειναι αποκεφαλιστές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ,ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ.ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]