Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάθεκτος συνεχίζει τον εκτουρκισμό της Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης

Ιφτάρ με την Τουρκία ετοιμάζει ο Μπουτάρης
Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής: "Τα Βαλκάνια σημαίνουν οθωμανικό κράτος"

Καθόλου όμορφα δεν θα νιώσει η πλειονότητα των Θεσσαλονικιών με την ημέρα που στην πόλη τους Τούρκοι θα κάνουν κοινό… ιφτάρ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Κι επειδή η σχέση μας με το Ισλάμ δεν είναι και η καλύτερη, σας ενημερώνουμε:
Ο μήνας Ραμαζάν σηματοδοτεί μία περίοδο πνευματικής περισυλλογής και λατρείας. Οι μουσουλμάνοι πιστοί απέχουν από το φαγητό και το ποτό (νερό ή άλλα υγρά, αφού τα οινοπνευματώδη απαγορεύονται έτσι κι αλλιώς από το Ισλάμ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μετά τη δύση του ηλίου η νηστεία μετατρέπεται σε γιορτή, το ιφτάρ.
Κατά το ιφτάρ, ο κόσμος μαζεύεται προκειμένου να «σπάσουν» όλοι μαζί τη νηστεία τους ξεκινώντας παραδοσιακά με χουρμάδες, ενώ επιπροσθέτως σερβίρεται και ποικιλία άλλων πιάτων.

Από τουρκικές εφημερίδες και από τα «Tουρκικά Νέα» μάθαμε ότι σας 22 Ιουλίου θα γίνει κοινό ιφτάρ του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης.
Ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε δήλωσή του είπε:
«Στις 22 Ιουλίου, κάνοντας μία αρχή στη Θεσσαλονίκη, θα παραθέσουμε ένα ιφτάρ για τους μουσουλμάνους αδερφούς μας και θα συναντηθούμε μαζί τους. Με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης αρχίσαμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του ιφτάρ. Πρώτα ο Θεός, στις 22 Ιουλίου θα συναντηθούμε με το ιφτάρ με τους μουσουλμάνους αδερφούς μας που ζουν στην Θεσσαλονίκη».
Σχόλιο ιστολογίου: Παρατηρήσαμε πως για τον μισέλληνα τούρκο υπουργό υπάρχει η Θεσσαλονίκη, προφανώς ως μία πόλη λοιπών αγνώστων στοιχείων, που κατοικείται από μουσουλμάνους και προφανέστατα «αιωρείται» (όπως το Καστελλόριζο κατά τον Νταβούτογλου), αφού δεν αναφέρει την χώρα στην οποία ανήκει ως πόλη η Θεσσαλονίκη. Είναι προφανές πως ο μισελληνισμός του Μουεζίνογλου δεν του επιτρέπει να αναφέρει καν το όνομα της Ελλάδας, και φυσικά δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη η αποφυγή αναφοράς στην Ελλάδα, όπως καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκαλεί το ότι ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης πραγματοποιεί «ιφτάρ» στην Θεσσαλονίκη. 
Απλά, και εξ αφορμής του γεγονότος αυτού, εμείς δύο ερωτήσεις έχουμε προς τον κ. Μπουτάρη (που είμαστε βέβαιοι πως δεν θα τις απαντήσει): 
Πόσοι είναι οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης, τους οποίους τιμά με «ιφτάρ» ο κ. Μπουτάρης και σε πόσες χριστιανικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης; 
Επίσης, μπορεί ο κ. Μπουτάρης να μας πει κατά πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές (προς την Τουρκία) της οικογενειακής του επιχείρησης…;

Πέρυσι, ο κ. Μουεζίνογλου, ευρισκόμενος στη Ροδόπη, όπου γινόταν «ιφτάρ», αποκαλύπτοντας περιχαρής τα μισελληνικά του αισθήματα είχε πει μεταξύ άλλων:
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα Πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε, για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές… Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι…».
Αυτά από τον Μουεζίνογλου, χωρίς μέχρι στιγμής να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την κίνηση αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ποια περιοχή θα γίνει το «ιφτάρ» και περίπου πόσα άτομα θα συμμετάσχουν (σχ. Ιστολογίου: Ή πόσα λεωφορεία θα μετακινήσουν μουσουλμάνους από την Θράκη στη Θεσσαλονίκη).

Η προσφορά γευμάτων, το «ιφτάρ» δηλαδή, θα γίνει στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει το «καραβάνι της αφθονίας», το οποίο –ποιος ξέρει;- του χρόνου μπορεί να βρεθεί και στην Αθήνα.

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή κάποιοι μπορεί να επιμένουν πως πρόκειται για θρησκευτικές δραστηριότητες, για παράδοση η οποία διατηρείται από την πλευρά της Τουρκίας, εμείς σημειώνουμε ένα άλλο, μεγαλύτερης έντασης αλλά και διακρίβωσης των προθέσεων αυτών των «τελετουργιών».
Έτσι, σε τελετή «ιφτάρ» που έγινε στο Μεγάλο Δέρειο στις 2 Ιουλίου 2014, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης ανέφερε πως
"Ευρισκόμενος μαζί σας στα πατρώα εδάφη της Δυτικής Θράκης έλαβα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ο ευλογημένος χότζας μου παραβρέθηκε μαζί μας στα εγκαίνια ενός τζαμιού στην Στρώμνιτσα. Εκεί μαζί με τους νέους αδελφούς που είχε φέρει ζήσαμε μια αξέχαστη γιορτή Κορανίου. Όλοι σας είστε άνθρωποι που ζείτε στις καρδιές μας. Είστε αδέρφια μας. Ζείτε πάνω στα εδάφη της πατρίδας. Σας εύχομαι να έχετε μια ζωή με υγεία και ευημερία".
Ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε το Ίδρυμα Τούρκων Ρούμελης για την διοργάνωση του ιφτάρ. Ο Σενέρ είπε :
"Όλοι θέλουν να ανοίξουν την νηστεία τους στα σπίτια τους μαζί με τα παιδιά τους. Όπως βλέπετε όμως οι πολίτες μας άφησαν τη μέρα αυτού του Ραμαζανιού πίσω γυναίκες συζύγους και παιδιά και βγήκαν στα Βαλκάνια. Γιατί ; Μα διότι Βαλκάνια σημαίνει Οθωμανικό κράτος. Όταν στα 1402 μαινόταν στην Ανατολία ο μπελάς του Τιμούρ, το οθωμανικό κράτος βρισκόταν εδώ και οι παππούδες σας το κράτησαν όρθιο. Στο Τσανάκαλε και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα οι περισσότεροι μάρτυρες μας ήταν από τα Βαλκάνια. Για αυτό το λόγο τα Βαλκάνια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Εμείς ξέρετε σας αφήσαμε εδώ εσάς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης χωρίς να σας ρωτήσουμε. Υπογράψαμε την συνθήκη της Λωζάννης που εγγυάται τα δικαιώματα σας. Για αυτό τον λόγο έχουμε μια ευθύνη".
Για να καταλαβαίνουμε ποια νιώθουν σαν πατρίδα οι συγκεκριμένοι κύριοι και που τελικά αποσκοπούν… Εάν κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν πως πρόκειται ΜΟΝΟ για θρησκευτικές και παραδοσιακές τελετές, ίσως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σωπάσουν. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή δεν έχουν ιδέα για τα συμβαίνοντα και τα σχεδιαζόμενα, αλλά λειτουργούν ως άριστες λιπαντές μίας μηχανής που επιτίθεται συστηματικά κατά της Ελλάδας… Και η αναφορά δεν γίνεται τόσο προς τον κ. Μπουτάρη (και των εγνωσμένων συναισθημάτων του προς την Τουρκία), όσο προς τους υπόλοιπους που ψήφισαν και στήριξαν ή και που συνεχίζουν να στηρίζουν (ως συνεργάτες και πολιτικοί σύμμαχοι) τον Μπουτάρ-Αγά, που συνεχίζει ακάθεκτος τον εκτουρκισμό της Ελληνικής συμπρωτεύουσας...

Την ίδια στιγμή, ο εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν έχει να πει ούτε μία λέξη για τον κατήφορο και τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της Θεσσαλονίκης. Προφανώς, δεν θέλει να δημιουργήσει εμπόδια στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο "πρώτος πολίτης" της συμπρωτεύουσας και ούτε φυσικά επιθυμεί να δώσει την εντύπωση (έστω και ως υπόνοια) του "σκληρού" προς την Άγκυρα που από την πλευρά της τον εξυμνεί για την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική του...

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα", εφημ. «Espresso»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΓΙΑ ΜΑΣ Η ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τὸν ψηφίσατε,μή παραπονιέστε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται οι gay και οι μαστούρες στη Θεσσαλονίκη είναι πλειοψηφία...

      Διαγραφή
    2. Σε όλη την Ελλάδα αδερφέ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]