Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Χυδαίος και ανεξέλεγκτος ο Βενιζέλος!"

Κεραυνοί κατά Βενιζέλου από την Κύπρια ευρωβουλευτίνα
Επιβαρύνεται συνεχώς και ο Σαμαράς, που στηρίζει τον απόλυτα εκτεθειμένο παραπαίοντα κυβερνητικό συνεργάτη του

«Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ενέχουν χυδαιότητες. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του».
Με αυτά τα λόγια απάντησε στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), δρ. Ελένη Θεοχάρους.

Η κυρία Θεοχάρους, έπειτα από την παρότρυνσή της προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να πάψει από υπουργό Εξωτερικών τον κ. Βενιζέλο για τις «ανοησίες που έχει πράξει» ως προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με το τουρκικό έγγραφο περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», με δηλώσεις της, δείχνει πως ακόμα και έπειτα από τη μεσολάβηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, δεν σκοπεύει να αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί.

«Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και κάθε Ελλαδίτη και Κύπριου ευρωβουλευτή, ζήτησα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απάντηση για το τουρκικό έγγραφο που εμπεριείχε προσβλητικές δηλώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία -ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοχάρους.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως δηλώνει η κυρία Θεοχάρους, «κρατά μια άψογη στάση». Προφανώς, η αντιπαράθεση είναι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «έναν πολιτικό που τα λόγια του ενέχουν χυδαιότητες».

«Ο κ. Βενιζέλος έκανε ρηματική διακοίνωση για το πρόσωπό μου. Αυτό έχει να γίνει ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία από τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με “άδειασε” φυσικά για να μην διαταράξει τις σχέσεις με την Αθήνα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, αλλά ο κ. Βενιζέλος είναι ένας ανεξέλεγκτος πολιτικός» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η κυρία Θεοχάρους, με αφορμή το έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας, είχε επιλέξει να κρατήσει μια ακραία επιθετική τακτική απέναντι στον κ. Βενιζέλο, υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας, υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ την αγνόησε, η ίδια έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι, καθώς και στους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Φούλε, από τους οποίους αναμένει απαντήσεις.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]