Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραχωρούν τον ζεόλιθο του Έβρου σε εταιρεία "γνωστού"

Η υπόθεση παραχώρησης εκμετάλλευσης και εξόρυξης του κοιτάσματος ζεόλιθου στην περιοχή των πετρωτών Έβρου έγινε πλέον γνωστή στο πανελλήνιο ως ακόμη μια περίπτωση μιας κυβέρνησης η οποία λειτουργεί όχι προς το δημόσιο συμφέρον αλλά προς κάποια συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η υπόθεση κατέληξε στον εισαγγελέα ο οποίος κίνησε διαδικασίες διώξεων εις βάρος πρώην υπουργών και στελεχών των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων.

Η υπόθεση του ζεόλιθου πετρωτών Έβρου παραμένει στα συρτάρια των υπουργείων πάνω από μια δεκαετία βρίσκοντας κολλήματα νομικά και περιβαλλοντολογικά παρά την κατά γενική απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής μια και θα δημιουργούσε αρκετές θέσεις εργασίας. 
Οι προφάσεις που επικαλούνται τα αρμόδια υπουργεία οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές του νομού μας οδήγησαν μια επένδυση να παραμένει στάσιμη και σύμφωνα με την γνώμη του εισαγγελέα οι ευθύνες τους θα αποδοθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Με νέα απόφαση όμως του αρμοδίου υπουργείου ΥΠΕΚΑ και της διεύθυνσης φυσικού πλούτου με υπογράφων τον αρμόδιο υφυπουργό και με ΑΔΑ : 7ΓΠ00-ΟΝ2 παραχωρούν σε παρακείμενη περιοχή και εντός της ζώνης εκμετάλλευσης την έρευνα στην εταιρία με την επωνυμία "ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ" η οποία συστάθηκε εντός του 2013 από γνωστό μεταλλειολόγο ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων στον οποίο διετέλεσε ως πρόεδρος και στον οποίο συμμετέχουν και στελέχη της ανταγωνίστριας εταιρίας που ήδη κάνει εξόρυξη στη Βουλγαρία.

Κύριοι της κυβέρνησης το απύθμενο θράσος σας δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που ο εισαγγελέας έχει κινήσει ποινική δίωξη για τις ευθύνες υπουργών και στελεχών των φορέων εσείς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετείτε.
Πόσο ανοχή μπορεί να δείξει ο Εβρίτικος λαός στις μεθοδεύσεις και στις πρακτικές μια κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον τόπο μας και παραχωρεί τον πλούτο της σε διαπλεκόμενα συμφέροντα;

Την καταγγελία αυτή υπογράφει, προσκομίζοντάς μας τα απαραίτητα έγγραφα, ο Λελιάτσος Παναγιώτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για την σιωπή των στελεχών του συνόλου των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν τους ενδιαφέρει, άραγε, η υπόθεση ή μήπως "έπεσε γραμμή" που επιβάλλει την σιωπή τους; Εμείς, ελπίζουμε πως απλά δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους η συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία "μπάζει" από πολλές πλευρές και δείχνει πως η κρίση έγινε ευκαιρία για μεγάλη "μάσα" από συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους. 
Ελπίζουμε όλα αυτά να είναι μία σατανική σύμπτωση που δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και συμπεράσματα...


 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]