Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αμερικανικό αποβατικό USS Mesa Verde με 550 πεζοναύτες στο Περσικό Κόλπο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμφίβιο αποβατικό αμερικανικό πλοίο USS Mesa Verde, «φορτωμένο» με 550 πάνοπλους πεζοναύτες, εισήλθε σήμερα Δευτέρα στον περσικό κόλπο, για να υποστηρίξει ενδεχόμενη δράση των ΗΠΑ, και να βοηθήσει την σιιτική ηγεσία του Ιράκ να αντιμετωπίσει την σουνιτική ισλαμιστική εξέγερση, που έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές του Βορρά της χώρας, αναφέρει το CNN.

Το USS Mesa Verde, θα ενεργεί από κοινού με το αεροπλανοφόρο USS George HW Μπους, το οποίο διέταξε το Πεντάγωνο να μεταβεί εσπευσμένα το Σάββατο στον Κόλπο. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης, πολύ σύντομα στο Ιράκ, για την ενίσχυση των προσπαθειών της ιρακινής κυβέρνησης να σταματήσει την εξέγερση των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών.

Το 208.4 μέτρων USS Mesa Verde, είναι ένα σύγχρονο αποβατικό πλοίο που μεταφέρει μία πλήρη μονάδα πεζοναυτών με τα οχήματα της, καθώς και ανάλογα την περίσταση διαθέτει, είτε 4 ελικόπτερα CH-46 Sea Knight helicopters ή 2 ελικοφόρα αεροσκάφη MV-22 Osprey.

Από το μέγεθος της αμερικανικής δύναμης που μεταφέρει το πλοίο, διαφαίνεται ότι, η κύρια αποστολή του προς το παρόν θα είναι η εκκένωση της αμερικανικής πρεσβείας καθώς και του αμερικανικού πολιτικού προσωπικού, εάν και εφόσον αυτό απαιτηθεί από την κατάσταση ασφαλείας.

Πάντως η Ουάσιγκτον, σύμφωνα και με τον αμερικανό Πρόεδρο, θα επέμβει δυναμικά στο Ιράκ, προφανώς διότι δεν επιθυμεί να αφήσει την «κατάσταση» εντελώς στα χέρια της Τεχεράνης. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε πιθανόν, μαζικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίων των ανδρών του ISIL, με σκοπό να καμφθεί το ηθικό τους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]