Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Άσαντ «κτυπά ανελέητα» τις βάσεις του ISIL στην Συρία

 Αφού οι ισλαμιστές αρνήθηκαν την αμνηστεία, τώρα «εισπράττουν» βόμβες και θάνατο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Η συριακή πολεμική αεροπορία, έχει ξεκινήσει εδώ και 24 ώρες, μια ανελέητη αεροπορική επίθεση, στις μεγάλες βάσεις του κινήματος «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ» και της οργάνωσης «Αl-Sham», σε συντονισμό με την κυβέρνηση της Βαγδάτης, και της Τεχεράνης δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι επιθέσεις εναντίον του κινήματος των ακραίων ισλαμιστών του ISIL, το οποίο αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση των τζιχαντιστών κατά του Ιράκ, ήταν οι «πιο έντονες από ποτέ», δήλωσε εκπρόσωπος του συριακού παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Συριακά αεροσκάφη σφυροκοπούν συνεχώς τις βάσεις του ISIL, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται στη βόρεια επαρχία της Raqa αλλά και στην περιοχή Hasakeh στα βορειοανατολικά σύνορα με το Ιράκ», δήλωσε μέλος της βρετανικής ομάδας παρατηρητών.

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ απάντησε κατά αυτόν τον τρόπο, στο γεγονός της μεταφοράς στην Συρία από την ισλαμική οργάνωση ISIL, βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των αρμάτων μάχης, από τον ιρακινό στρατό, που τα εγκατέλειψε άρον άρον.

Στην πόλη Raqa, η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε την περιοχή γύρω από την κύρια έδρα του ISIL, καθώς και τα θρησκευτικά δικαστήρια, δήλωσε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους ακτιβιστές στην Raqa, και δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από ανεξάρτητους φορείς, έδειξαν κρατήρες στο έδαφος και σωρούς από μπάζα μπροστά από τις κύριες πύλες της έδρας του πρώην δημαρχείου, αρχηγείου των ισλαμιστών ανταρτών.

Επίσης το Σάββατο, συριακά μαχητικά βομβάρδισαν επίσης αρχηγεία του ISIL στις περιοχές Shaddadi και Hasakeh, που αποτελούν και σημεία διέλευσης των συνόρων με το Ιράκ, και τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Η οργάνωση των ακραίων ισλαμιστών ISIL ενστερνίζεται την ριζοσπαστική ερμηνεία του Ισλάμ, και έχει ως στόχο την δημιουργία μιας « διεθνούς ισλαμικής κατάστασης» που εκτείνεται πέρα από τα σύνορα Συρίας-Ιράκ. Οι ωμότητες από την άλλη πλευρά που έχουν διαπράξει οι ισλαμιστές αντάρτες στο Ιράκ είναι ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου. Ο συριακός στρατός το τελευταίο μόνο διάστημα έχει εξουδετερώσει περισσότερους από 6.000 αντάρτες του ISIL, σε μια ολοκληρωτική αντεπίθεση του, με σκοπό την εκδίωξη τους από την πολύπαθη χώρα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]