Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσούρμο οι... «Τσιριμώκοι»!

Αν τους καλούσαν Σαμαράς και Βενιζέλος, «σοβαροί άνθρωποι», λιγότερο σοβαροί και φαιδρά υποκείμενα θα έσπευδαν πανευτυχείς να γίνουν Πρόεδροι της χώρας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Κατηγορηματικός και απόλυτος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς την Κοινοβου­λευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα προθυμοποιηθεί να υποδυθεί τον σύγχρονο Τσιριμώκο της Αυλής των Μνημονίων, για να δεχτεί να εκτεθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σ' αυτή την εμποροπανήγυρη» διακήρυξε. Απορούμε από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία! Τσούρμο ολόκληρο είναι αυτοί που θα έτρεχαν με τη γλώσσα έξω και πανευτυχείς να γίνουν Πρόεδροι της χώρας, αν τους καλούσαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος! Ανάμεσά τους αφθονούν και οι «σοβαροί άνθρωποι» και οι λιγότερο σοβαροί και τα φαιδρά υποκείμενα. Προφανώς, μόνο ως ρητορικό σχήμα φραστικής καλλιέπειας του λόγου του το χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλο είναι το θέμα.

Η επιβίωση της κυβέρνησης συναρτάται ευθέως, αποκλειστικά και μόνο με το αν θα καταφέρει να μαζέψει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο. Αν το πετύχει, βγάζει την τετραετία. Αν αποτύχει, η Βουλή διαλύεται και πάμε αμέσως σε βουλευτικές εκλογές και βγάζουμε νέα κυβέρνηση. Κανέναν ρόλο δεν παίζει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σοβαρό άνθρωπο» ή «σύγχρονο Τσιριμώκο». Το πολιτικό ζήτημα που μπαίνει είναι αν όντως η κυβέρνηση κατορθώσει, χρησιμοποιώντας σίγουρα όλα τα μέσα, να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που της χρειάζονται. Η εκλογική συντριβή της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και η πορεία προς τον κοινοβουλευτικό αφανισμό των ΑΝΕΛ επιτρέπουν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να έχει βάσιμες ελπίδες ότι είναι δυνατή πλέον η προσέλκυση 180 βουλευτών από τους 49 «αιωρούμενους» βουλευτές που πρέπει να μεταπηδήσουν σε άλλο κόμμα για να επανεκλεγούν (23 ανεξάρτητοι, 13 των ΑΝΕΛ και 13 της ΔΗΜΑΡ).

Μάχη για κάθε βουλευτή, κυριολεκτικά έναν προς έναν από αυτούς τους 49, πρέπει να δώσει από τώρα ως τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει την προσχώρησή τους στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αν ολιγωρήσει, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι πολύ πιθανή. Ακριβώς με «το σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων, ενδεχομένως και εξαγοράς συνειδήσεων» που κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Μέσω δηλαδή των υποσχέσεων επανεκλογής, της προσφοράς θέσεων στον κρατικό μηχανισμό, του χρηματισμού, των εκβιασμών... Ενα ανύπαρκτο δίλημμα έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του. Το φθινόπωρο, είπε, ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση ή «θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και τη διαπραγμάτευση για το χρέος θα αναλάβουν οι διορισμένοι των Κανών και οι εντεταλμένοι των Γερμανών, εκείνοι δηλαδή που μας έφεραν έως εδώ και δεν τολμούν ούτε να συλλαβίσουν τις λέξεις ''διαγραφή χρέους''». Μα, φυσικά, το δεύτερο θα γίνει. Πώς είναι δηλαδή δυνατόν να υπάρξει νέα κυβέρνηση;

Να... φύγουν μόνοι τους ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, αποκλείεται! Τρελοί είναι να προκηρύξουν οικειοθελώς βουλευτικές εκλογές, όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ; Αν κάνουν εκλογές, ο Σαμαράς εγκαταλείπει την πρωθυπουργία, ενώ ο Βενιζέλος απειλείται με καθαίρεσή του από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του κόμματός του που θέλουν να το στρέψουν σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αν περνούσε από το χέρι τους, ούτε σε... δέκα χρόνια δεν θα προκήρυσσαν εκλογές, όχι να κάνουν... πρόωρες το φθινόπωρο!

Πηγή "Έθνος"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]