Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλαμικός τρόμος με σφαγές αμάχων στο Ιράκ


Σφάζουν ομήρους οι τζιχαντιστές
Σοκάρουν οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων από αδίστακτους αντάρτες του ΙΚΙΛ
Ένοχη σιωπή από τους ισχυρούς της Δύσης

Γράφει η Δήμητρα Αθανασοπούλου

Ο χειμώνας των τζιχαντιστών διαδέχτηκε μία Άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ στην ευλογημένη από το Θεό και καταραμένη από τους ανθρώπους γη της Μεσοποταμίας.
Οι τζιχαντιστές, που συστήνουν ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), τη σουνιτική οργάνωση των οπαδών του «ιερού πολέμου», η οποία έχει αποκηρυχθεί ακόμα και από την Αλ Κάιντα, βρίσκονται πια μόλις μία ώρα δρόμο μακριά από την καρδιά της Βαγδάτης, ενώ ο Ιρακινός στρατός μοιάζει αδύναμος να ανακόψει την προέλασή τους. 
Άλλωστε, αν κρίνουμε τόσο από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν μαζικές εκτελέσεις από τους τζιχαντιστές αντάρτες και τις οποίες αναρτούν οι ίδιοι σε ισλαμικές ιστοσελίδες, όσο και από τους ισχυρισμούς τους ότι έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.700 ιρακινούς στρατιώτες, αλλά και τους άγριους αποκεφαλισμούς αμάχων και τις σταυρώσεις χριστιανών, το Ιράκ μάλλον καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και το Εμιράτο της Σαρίας αναδύεται ως μία τρομακτική απειλή τόσο για την Ανατολή όσο και για τη Δύση, αφού οι επιδιώξεις των τζιχαντιστών δεν περιορίζονται μόνο στη Συρία ή στο Ιράκ.

Η τουρκική ιστοσελίδα
Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα SonDakika, η οποία χαρτογράφησε τις βλέψεις του ΙΚΙΛ για την επιβολή του ισλαμικού νόμου, στον χάρτη των τζιχαντιστών περιλαμβάνονται από την Τουρκία και την Κύπρο έως την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ιβηρική χερσόνησο.
Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι έχουν σχεδιάσει έναν επεκτατικό πόλεμο στα χνάρια του οθωμανικού χαλιφάτου!

Η αποκάλυψη της τουρκικής ιστοσελίδας SonDakika ενισχύεται από την ένταξη σχεδόν 5.000 ευρωπαίων και βορειο-αφρικανών τζιχαντιστών στο ΙΚΙΛ. Τι θα συμβεί όταν οι ευρωπαίοι και βορειο-αφρικανοί τζιχαντιστές επιστρέψουν στις πατρίδες τους;
Τα ερωτήματα είναι πολλά. Αλλά είναι νωρίς για απαντήσεις.
Ένα, όμως, φαντάζει προς το παρόν βέβαιο: «Η μάχη θα ξεσπάσει στην Βαγδάτη και στην Καρμπάλα. Να είστε έτοιμοι», απείλησε ο εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ενώ οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, δηλώνουν ότι σκότωσαν 279 «τρομοκράτες».
Εντυπωσιακή είναι η στάση του Ιρανού προέδρου Ροχανί, ο οποίος ως σύμμαχος της σιιτικής κυβέρνησης Μαλίκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ, κάνοντας έτσι μία τουλάχιστον ιστορική δήλωση, που φέρνει στο ίδιο στρατόπεδο το Ιράν με τις ΗΠΑ.

Η συνεργασία αυτή δεν θα είναι χερσαία, αφού ούτε η Τεχεράνη ούτε η Ουάσινγκτον θα επέμβουν στρατιωτικά στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών. Θα περιοριστούν σε αεροπορικές επιδρομές, αφού μετά τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν παρέδωσαν την ασφάλεια του Ιράκ σε έναν ανύπαρκτο ιρακινό στρατό.

Αξιοσημείωτη είναι και η τοποθέτηση της εξόριστης κόρης του Σαντάμ Χουσεΐν Ραγκντάντ, η οποία δήλωσε «πολύ ευτυχής» για την προέλαση των τζιχαντιστών που συνθλίβουν την ιρακινή κυβέρνηση. «Νικούν οι άνδρες του πατέρα μου», τόνισε, αναφερόμενη στους αξιωματούχους του στρατού και στους μπααθιστές πιστούς στον ανατραπέντα Ιρακινό ηγέτη, οι οποίοι πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

Τέλος, για τον Τόνι Μπλερ, που είχε ακολουθήσει τον Τζορτζ Μπους στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, η σημερινή κρίση στο κράτος στην περιοχή της Μεσοποταμίας θα είχε συμβεί, ανεξάρτητα από τις πράξεις του και θα υπήρχε «μεγάλο πρόβλημα» στο Ιράκ ακόμη και χωρίς την ανατροπή του καθεστώτος Χουσεΐν.
Ο πρώην ηγέτης της Βρετανίας δεν επιμένει απλά ότι θα ήταν «τεράστιο λάθος» να θεωρηθεί ότι η αμερικανοβρετική επέμβαση ευθύνεται για το σημερινό χάος, αλλά επιπλέον αποδίδει τη σημερινή κρίση στην αδράνεια της Δύσης στο μέτωπο της Συρίας.

Τρόμος από το «νέο Μπιν Λάντεν»
«Ο νέος Μπιν Λάντεν». Με αυτόν τον τρόπο συστήθηκε στη διεθνή κοινή γνώμη από σύσσωμο τον Διεθνή Τύπο ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι, ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το νέο σύμβολο του «σύγχρονου τρόμου»;
Ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν,ο οποίος προέρχεται από θρησκευόμενη οικογένεια και είναι κάτοχος διδακτορικού στις Ισλαμικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης, προτιμά να κινείται στη σκιά, αν και υπερφιλόδοξος.
Είναι γνωστός με το προσωνύμιο «αόρατος σεΐχης», αφού δεν εμφανίζεται σε βιντεοσκοπημένα μηνύματα, οι μαχητές δεν του μιλούν απευθείας και φορά μάσκα ακόμη και όταν δίνει εντολές στους διοικητές του.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]