Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία στέλνει μήνυμα - απάντηση στην Ουκρανία

Με στρατιωτική άσκηση και εκτοξεύσεις πυραύλων Iskander-Μ απαντά η Ρωσία στις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στις Ανατολικές περιοχές

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει στρατιωτική άσκηση των στρατηγικών δυνάμεων, από τις 28 Μαΐου έως τις 05 Ιουνίου, με την εκτόξευση και διηπειρωτικών πυραύλων. Οι πολεμικές ασκήσεις του ρωσικού στρατού λαμβάνουν χώρα μέσα στο σκηνικό της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση του σήμερα Δευτέρα, το ρωσικό ΥΠΑΜ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους–εδάφους Iskander-Μ. Ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι αυτοί διαθέτουν την ικανότητα να πλήξουν στόχους 280 χιλιόμετρα μακριά και οι οποίοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από βαρέου τύπου μεταγωγικά αεροσκάφη Il-476, στην περιοχή της άσκησης.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ανέφερε την συμμετοχή βομβαρδιστικών αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς (πιθανόν Tu-95 Bear) καθώς και εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου κρούζ σε επίγειους στόχους. Το υπουργείο όμως δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές πραγματοποιείται η μεγάλη αυτή στρατιωτική άσκηση.

Σχόλιο: Οι ασκήσεις εμπλέκουν σημαντικό αριθμό μέσων και προσωπικό στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια. Οι σκληρές μάχες και οι ωμότητες από τις δυνάμεις του «δεξιού τομέα» στους ρωσόφωνους, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, έχουν εξοργίσει αρκετά το Κρεμλίνο. 
Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ο διεθνής τύπος επεσήμαινε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. Το τι μέλλει γενέσθαι παραμένει ασαφές, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται σφοδρά στις μεγάλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]