Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με κενό νόμου… λειτουργούν τα Λούνα Παρκ! (video)

Γράφει η Ελένη Σάκο 

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το φλέγον ζήτημα της παράνομης λειτουργίας του Λούνα Παρκ στη Πεντέλη.
Πρόκειται για το Λούνα Παρκ στην πλατεία Αγία Τριάδος στον Δήμο Πεντέλης, που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το αστυνομικό τμήμα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση φέρεται να λειτουργεί χωρίς άδεια εγκατάστασης αλλά και λειτουργίας για πάνω από δεκατέσσερα χρόνια σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης τον κ. Εμμανουήλ Γραφάκο και τον κ. Αντώνη Φειδοπιάστη αλλά και του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Λάζο καθώς και από τα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας μέχρι στιγμής.
Αρχικά αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κατήγγειλαν τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης με την κατηγορία πως ο δήμαρχος εκμίσθωσε την έκταση του Λούνα Παρκ χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας και χωρίς να έχει καταθέσει φάκελο με τα μέτρα ασφαλείας.
Βέβαια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο, ο ίδιος υποστήριξε πως έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση άδειας εγκατάστασης αλλά και λειτουργίας.
Ύστερα η Αντιπολίτευση κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του κ.Στεργίου για παράβαση καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση και για απιστία περί την υπηρεσία.
Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε πως ο Αντιεισαγγελέας Εφετών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τον Δήμαρχο Πεντέλης για τα αδικήματα τα οποία φέρεται να έχει διαπράξει, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη η δικάσιμος ημερομηνία.
Επιπρόσθετα οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο κ. Γραφάκος ενημέρωσε με επιστολή του τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Για την ακρίβεια του γνωστοποίησε την άσκηση ποινικής δίωξης του Αντιεισαγγελέα Εφετών.
Δεν μπορούμε ωστόσο να παραλείψουμε το γεγονός ότι άτομο από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη του Λούνα παρκ κ. Φώτη Σταυρόπουλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνεργάτες της εκπομπής «Ρεπορτάζ» δήλωσε πως όλα είναι νόμιμα και πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται έλεγχοι αλλά και συντήρηση των μηχανημάτων ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των παιδιών.
Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής Ρεπορτάζ:
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/PuT2hdSkqkQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]