Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μπουφετζής πρόεδρος και ο κληρονόμος Γκρίζος Λύκος

Πρόεδρος, σήμερα, του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), είναι ο κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο βιογραφικό του, υπήρξε υπεύθυνος του κυλικείου του εντευκτηρίου της λεγόμενης «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».


Ο κ. Τσαβούς επιχειρεί να εμφανιστεί στα μάτια της μειονότητας ως συνεχιστής του οράματος του Αχμέτ Σαδίκ για το μέλλον των τουρκοφρόνων της Θράκης, οι οποίοι την ίδια περίπου ώρα που μιλούν για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα, φωτογραφίζονται δίπλα σε σημαίες και σύμβολα της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη επίσημη συγκέντρωση του DEB έγινε στο χωριό Οργάνη, όπου το 1913 ανακηρύχθηκε η «Προσωρινή Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης».
Κοινό μυστικό αποτελεί ότι ο ρόλος του κ. Τσαβούς στη θέση του προέδρου του DEB είναι συγκεκριμένος και με ημερομηνία λήξης.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα όσων επιδιώκουν να δείξουν στην κάλπη τη δυναμική της μειονότητας, για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οπότε και είχε εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής ο Αχμέτ Σαδίκ.
Αν το ποσοστό που θα πάρει το DEB στην κάλπη είναι ικανοποιητικό, τότε το δαχτυλίδη της ηγεσίας του κόμματος θα περάσει στον Λεβέντ Σαδίκ. Εξάλλου, άπαντες αναγνωρίζουν πως ο κ. Τσαβούς, που έχει αδυναμία στα ακριβά αυτοκίνητα, δεν διαθέτει τις ικανότητες και τις γνώσεις να ηγηθεί ενός κόμματος και να ανταποκριθεί στον ρόλο του ηγέτη της μειονότητας.
Ο ίδιος έβγαλε το δημοτικό στην Κομοτηνή και συνέχισε το γυμνάσιο και το λύκειο στην Προύσα της Τουρκίας. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του DEB έως το 2010, οπότε και εξελέγη πρόεδρος με το «οκ» του προξενείου, νεκρανασταίνοντας ουσιαστικά το κόμμα του Σαδίκ.

Κύκλοι του DEB αναγνωρίζουν πως είναι αδύνατον να πιάσουν το όριο για να κερδίσουν έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο από το ποσοστό που θα πάρει το εθνικιστικό κόμμα θα εξαρτηθεί και η δύναμή του για τη συνέχεια και αν θα ισχυροποιηθεί η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως παράγοντας της μειονότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συνδυασμών που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από τα γραφεία του DEB για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Ο γιός του Σαδίκ, «πολιορκητικός κριός» της Άγκυρας

«Μόνο ένας Σαδίκ μπορεί να συγκινήσει μαζικά τους τούρκους της Δυτικής Θράκης», σχολιάζει προκλητικά τουρκόφρονας παράγοντας, που χαρακτήρισε τον υιό Σαδίκ «χρυσή εφεδρεία της μειονότητας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κίνησης «Προξενείο Στοπ» και υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής κ. Νεκτάριος Δαπέργολας χαρακτήρισε ευθέως τον κ. Σαδίκ μελλοντικό «πολιορκητικό κριό της Άγκυρας. Θα τον παρουσιάσουν ως συνεχιστή του πατέρα του και ως ηγέτη της μειονότητας, προκειμένου να συγκινήσει και να κινητοποιήσει τους τουρκόφρονες λόγω ονόματος», επεσήμανε ο κ. Δαπέργολας.

Ο κ. Σαδίκ αν και ευθέως αρνείται να σχολιάσει κάθε πληροφορία για εμπλοκή του στα πράγματα της μειονότητας, εντούτοις δεν διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες. Σε μία συνέντευξή του το 2012 σε μειονοτική εφημερίδα είχε δηλώσει με νόημα σχετικέ με τις μελλοντικές του κινήσεις.
«Ως τούρκος Δυτικοθρακιώτης και ως γιός του Αχμέτ Σαδίκ, πληρώσαμε πολύ ακριβό τίμημα. Δεν έχουμε όμως παράπονο, γι αυτό είμαστε υπερήφανοι. Όπου και όποτε μας αναλογεί κάποιο καθήκον σχετικά με τη Δυτική Θράκη, είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και είμαστε έτοιμοι και προσωπικά ως Λεβέντ και ως οικογένεια. Αλλά εδώ δεν υπάρχει το «εγώ», αλλά το «εμείς». Είμαι σίγουρος πως αν δώσουμε τα χέρια, επιλέξουμε καλά τον στόχο μας και εργαστούμε καλά, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα φτάσουμε άνετα σε κάθε σημείο. Πιστέψτε με πως δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία γι αυτό, αλλά πρέπει να μάθουμε».
Ο ίδιος, το 2006, σε μία συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα “Turkye”, είχε αποκαλύψει πως είχε συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για τα δίκαια των «τούρκων της Δυτικής Θράκης». Ωστόσο, η επιστροφή τότε ματαιώθηκε, αφού φαίνεται πως είτε ο κ. Σαδίκ επέλεξε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες είτε τον έβαλε σε πάγο η Άγκυρα.

Πηγή «Πρώτο Θέμα»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]