Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η περίπτωση Μπαλτάκου ξεγύμνωσε την κυβέρνηση Σαμαρά


Χούντα έχουμε, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε...;


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Πλήρη κάλυψη στον γιο του, ο οποίος συνεπλάκη με στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, επιχείρησε να δώσει την Δευτέρα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μετά την τρίωρη κατάθεσή του στην εισαγγελέα Πόπη Νταγιάντα, η οποία διερευνά εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πατέρας Μπαλτάκος, λοιπόν, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο γιος μου είναι κομάντο των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που κάθεται το βράδυ σπίτι του και βλέπει τούρκικα. Είδε ότι κάποιοι θίξανε τον πατέρα του και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο».
Και σαν πατέρας, έχει δίκιο να υπερασπίζεται τον γιό του. Τον γιό που προσπάθησε (και κατάφερε) να τον εισάγει ως αξιωματικό στις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Τον γιό που είδε «δίκιο» στον πατέρα του που ρουφιάνευε μυστικά της κυβέρνησης, του εργοδότη και του στενού του φίλου…
Αλλά, στην συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά», αφού ο υιός Μπαλτάκος με την συμπεριφορά του εξέθεσε το Λιμενικό Σώμα, λειτουργώντας ως μπράβος του πατέρα του.

Ο υιός Μπαλτάκος, λοιπόν, εκπαιδεύθηκε με έξοδα του Ελληνικού κράτους, προκειμένου να εκτελεί διαταγές με τον πλέον άψογο και επαγγελματικό τρόπο, διατηρώντας την ψυχραιμία του σε καταστάσεις που φυσιολογικοί άνθρωποι λυγίζουν και λιποθυμούν.

Ο εκπαιδευμένος, λοιπόν, υιός Μπαλτάκος, χρησιμοποίησε την εκπαίδευσή του, για να επιτεθεί κατά πολιτών…! Και μάλιστα κατά βουλευτών (είναι αδιάφορο σε ποιο κόμμα βρίσκονται αυτοί), παραβιάζοντας την σαφή κόκκινη γραμμή, που απαγορεύει σε εκπαιδευμένα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων να εμπλέκονται (ή να επιτίθενται) κατά πολιτών.

Επιπλέον, ως βαθμοφόρος του Λιμενικού, ήταν υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα, να αναλάβει τα ευθύνες του και να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Όμως, ο «αξιωματικός» των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού προτίμησε να διαφύγει της αυτόφωρης διαδικασίας, γνωρίζοντας πως έχει επαρκή γονική (επί της ουσίας πολιτική) κάλυψη για την συμπεριφορά του.

Αντί να καθαιρεθεί και να αποταχθεί ατιμωτικά άμεσα, ξεκίνησε στο Λιμενικό μία ΕΔΕ, ενώ ο υπεύθυνος δικαστής θεώρησε «μη επαρκή» τα στοιχεία της παραπομπής του…!
Πιθανή σοβαρή τιμωρία του υιού Μπαλτάκου δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, αφού το «καμάρι» του πατρός Μπαλτάκου τυγχάνει να προστατεύεται επαρκώς από τα όσα γνωρίζει το πρώην δεξί χέρι του πρωθυπουργού…

Όμως, η συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά και η αιτιολόγηση από τον κ. Μπαλτάκο, θέτει μείζον θέμα για τυχόν επαναλήψεις (ξυλοδαρμούς βουλευτών) στο μέλλον, από γιούς άλλων πατεράδων που έχουν προσβληθεί βάναυσα και έχουν καταστραφεί από τις αποφάσεις – ψηφίσματα των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Βέβαια, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, της νέας τρομοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά και του ανεκδιήγητου Βενιζέλου, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά, πως η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι λέξεις τυπωμένες στο Σύνταγμα της χώρας και δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή. Έτσι, ο απλός πολίτης όχι μόνο θα συλλαμβάνεται και θα τιμωρείται παραδειγματικά εάν αποπειράται να βρει το δίκιο του, αλλά –σύμφωνα με την τελευταία «ανακοίνωση» του Αρείου Πάγου- θα τιμωρείται ακόμη και εάν προσπαθεί να συλλέξει και να καταθέσει τις αποδείξεις της αθωότητάς του…

Το πολίτευμα της Ελλάδας έχει καταπέσει. Από μία προβληματική Δημοκρατία, έχει μετατραπεί –ελέω πανικόβλητων «πωλητικών»- σε ένα αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο διακυβέρνησης, όπου παραβατικές συμπεριφορές των μετεχόντων στην εξουσία (συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών του) διαγράφονται ενώ νόμιμες προσπάθειες πολιτών τιμωρούνται ελέω… εγκαθίδρυσης της πολιτικο-οικονομικής δικτατορίας η οποία έχει επιβληθεί στη χώρα. Στην Ελλάδα, πλέον, νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού, του πολιτικού και των οικογενειών τους...

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω διολίσθηση του πολιτεύματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί επαρκής στήριξη των εν Ελλάδι κυβερνητικών εκπροσώπων της τρόικα.

Η Δημοκρατία πέθανε, ζήτω ο Σαμαράς
Η Δημοκρατία πέθανε, ζήτω ο Βενιζέλος
Η Δημοκρατία πέθανε, ζήτω ο Μπαλτάκος και ο γιός του το κομάντο…

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

ΥΓ: Ο υιός Μπαλτάκος, σαν αξιωματικός, γνωρίζει την έννοια της λέξης "πειθαρχία" ή της λέξης "αυτοπειθαρχία";

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα έρχονται και άλλες αποκάλυψης και κάνουν τα πάντα να της σταματήσουν θα κόψουν το ιντερνέτ θα τους βάλουν όλους φυλακή αρκεί να μην αποκαλύψουν κάτι εις βάρος τους κάτι δεν μας θυμίζει αυτό ρε παιδιά η κανό λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΠΗΓΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ 3 ΑΔΕΡΦΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΟΥΤΕ ΒΥΣΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΠΑΜΠΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΑΛΗΘΙΝΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 3.ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΡΕ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,ΥΙΟΙ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!
    Υ.Γ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]