Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης»

Αντίδραση για την μετάθεση μετά το Πάσχα της προ ημερησίας για τον Μπαλτάκο

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η πληροφορία ότι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, όπως προγραμματιζόταν,  αλλά αναβάλλεται για μετά το Πάσχα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την Τρίτη από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε:
«Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης. Αυτό το ξέραμε. Αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη βουλή. Μια βδομάδα έχει περάσει από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και δεν έχει έρθει να δώσει εξηγήσεις. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ’ απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο την Τρίτη, η συζήτηση στη Βουλή αναβάλλεται επειδή ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει ταξίδι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και δεδομένου ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Κατά τις πληροφορίες αυτές, η συζήτηση προγραμματιζόταν για την Πέμπτη, αλλά καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία από τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, δηλαδή πριν η Βουλή κλείσει για τις εορτές, αναβάλλεται για μετά το Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη κι όχι για την Πέμπτη και πως είχε ενημερωθεί σχετικά από τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε, δε, το γάντι στον πρωθυπουργό να γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη, τονίζοντας ότι είναι πρόθυμος να ματαιώσει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες «εάν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά».
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Σήμερα, διάβαζα σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι η Συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για το διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις δεν θα γίνει αύριο [Τετάρτη], όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό.
»Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά».
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή και ο Ευ.Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, είχε επιβεβαιώσει ότι θα διεξαχθεί.

Είναι φανερό, όμως, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και προτιμά η συζήτηση να πραγματοποιηθεί πολύ αργότερα, όταν το θέμα Μπαλτάκου θα έχει ξεχαστεί.
Αλλωστε, ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάνει στροφή, αφενός ρίχνοντας το βάρος του σε θέματα καθημερινότητας και οικονομίας (ανακοινώσεις πρωθυπουργού για συμψηφισμό ΦΠΑ και ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα) και την προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές, αφετέρου με μια πολιτική κίνηση αφοπλισμού των κατηγοριών για «ακροδεξιούς θύλακες», αποκλείοντας τον Φαήλο Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί το «καυτό» θέμα Μπαλτάκου να παραμένει στην επικαιρότητα, όπως θα γινόταν μέσω της αναμενόμενης σφοδρής κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ειδικά εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ και των θετικών μηνυμάτων που αναμένεται ότι θα κομίσει για την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι η συζήτηση αναβάλλεται για μετά το Πάσχα. Ως αιτία της αναβολής, ο κ. Κεδίκογλου κάνει λόγο για «υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής Προεδρίας».

Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση επιθυμεί την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την πραγματοποίησή της απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών και δυστυχώς οι υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής Προεδρίας καθιστούν αδύνατο τον άμεσο προσδιορισμό της ημερομηνίας.
»Θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να προσδιορίσει την ημερομηνία μετά τη διακοπή των κοινοβουλευτικών εργασιών για το Πάσχα» 
αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή "Το Βήμα"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]