Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ ενισχύουν βάση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία

Ενισχύεται με 600 αμερικανούς στρατιώτες και μαχητικά αεροσκάφη η νατοϊκή βάση στην Ρουμανία λόγω Κριμαίας

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Τhe Associated Press

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έγκριση για να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών και των αεροσκαφών τους, στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα, στην ανατολική Ρουμανία, αναφέρει ο αμερικανικός τύπος και το πρακτορείο Associated Pressl.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν με 600 αμερικανούς στρατιώτες στους 1000 που υπηρετούν ήδη σήμερα, στην αεροπορική βάση «Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου», καθώς και με μαχητικά αεροσκάφη «για ειδικές αποστολές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου σήμερα Τρίτη.

Η αεροπορική βάση, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.000 στρατιώτες, αποτελώντας σημαντικότατο κομβικό σημείο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ που δρουν στο Αφγανιστάν, αλλά επίσης είναι μόνο μερικές εκατοντάδες (μίλια) μακριά από την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε τον περασμένο μήνα.

Η βάση χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ από το 2001 ως ένα κομβικό σημείο των αεροπορικών μεταφορών στις αρχές του πολέμου στο Αφγανιστάν και περίπου 7.000 αμερικανοί στρατιώτες χρησιμοποιούν την βάση για πτήσεις στο βόρειο Ιράκ.

Σχόλιο: Σύμφωνα με τον νυν γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση περί απόσυρσης ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία. Οπότε οι δηλώσεις αξιωματούχων προς το παρόν παραμένουν λόγια κενού περιεχομένου.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενισχύουν με μαχητικά αεροσκάφη αιχμής και προσωπικό, επιλεγμένες βάσεις τους στην Ευρώπη. Προφανώς υλοποιώντας συγκεκριμένο σχέδιο περί ενίσχυσης των δυνάμεων τους.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 10 Μαρτίου 2014, η Ισπανία ενέκρινε σχετικό αίτημα των ΗΠΑ για ενίσχυση των στρατευμάτων της αεροπορικής βάσης «Moron de la Frontera» από 500 σε 1.100.
Όλα αυτά διενεργούνται ενώ οι ΥΠΕΞ της Ρωσία και των ΗΠΑ συζητούσαν για την Ουκρανία, όχι για την Κριμαία, στο Παρίσι. Το κομμάτια του πάζλ τοποθετούνται σιγά σιγά. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου τύπου συμφωνία, ακόμα. Τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή είναι τεράστια, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή και από ότι φαίνεται θα αργήσει αρκετά, και μαζί της φέρνει μια περίοδο «επικίνδυνης αβεβαιότητας».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]