Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία

Η Μόσχα καταγγέλει ότι αμερικανοί μισθοφόροι έχουν "μεταμφιεστεί" σε ουκρανούς

Οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μαχητές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο, προειδοποίησε η Ρωσία την Τρίτη το Κίεβο, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.


Η Ρωσία προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία «Ζητάμε την άμεση παύση κάθε στρατιωτικής προετοιμασίας, οι οποίες μπορεί να εγείρουν τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου» αναφέρει σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η προειδοποίηση ήρθε μετά την κατάληψη δημοσίων κτιρίων από φιλορώσους ακτιβιστές στις ανατολικές πόλεις του Χάρκοβο, Λούχανσκ και Ντόνετσκ, όπου κήρυξαν ανεξαρτησία και δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν για ένταξη στη Ρωσία.

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία πως υποθάλπει την αναταραχή ενώ η Ουάσινγκτον προειδοποίησε το Κρεμλίνο να σταματήσει τις προσπάθειες «αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας», κατηγορίες που η Μόσχα περιφρόνησε.


Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα πως έχει πληροφορίες ότι η Ουκρανία έχει στείλει εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας και εθελοντές από την Εθνοφρουρά, συμπεριλαμβανομένων μαχητών του Δεξιού Τομέα, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Ντόνετσκ.

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας μεταμφιεσμένες σε ουκρανικές. Ανέφερε μάλιστα πως οι μισθοφόροι προέρχονται από την εταιρεία ασφαλείας Greystone Ltd.

Η Ρωσία προειδοποιεί για εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία
Στην ανακοίνωση αναφέρει πως η Ουκρανία έχει αναθέσει στις δυνάμεις ως αποστολή την «καταστολή με τη χρήση βίας στους κατοίκους στα νοτιοανατολικά της χώρας ενάντια στις πολιτικές των σημερινών αρχών του Κιέβου».

«Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες σε αυτή την πρόκληση παίρνουν την τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία μιας απειλής ενάντια στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις ζωές των φιλήσυχων Ουκρανών κατοίκων και της σταθερότητας του Ουκρανικού κράτους» προειδοποίησε το Κρεμλίνο.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ομόλογού του, Αντρέι Ντεσκίτσια.
Το υπουργείο ανέφερε στη δήλωση πως ο Λαβρόφ τόνισε την «ανάγκη μιας σεβαστής στάσης στις προσδοκίες των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας».

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως το Κίεβο δεν πρέπει να επιτρέψει οποιεσδήποτε «προσπάθειες αντίδρασης με τη χρήση βίας στα νομικά αιτήματά τους για γλωσσική, πολιτιστική και οικονομικο-κοινωνική ανεξαρτησία».

Ο Λαβρόφ κάλεσε δε το Κίεβο να λάβει «έκτακτα μέτρα» για την οργάνωση ενός εθνικού διαλόγου, δηλώνοντας πως είναι έτοιμη να «στηρίξει την διαδικασία αυτή, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή "Έθνος"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]